FAQ om studier i USA

Av og til får jeg spørsmålet "Hvordan er det å være student i USA?" av noen av dere, og tenkte jeg skulle prøve å svare på det. Det er ikke bare en dans på roser. Det er ikke bare gøy, selv om jeg bor nære både Los Angeles og Hollywood. Det er utrolig mye arbeid som må gjøres, og det er ikke samme systemet som i Norge. 

 

Har du mye lekser?

Ja! Det er nesten som videregående skole, føles det som. Det er masse lekser, essays, prosjekter, research projects og fremføringer. Det avhenger vel veldig av hvilke fag du har, jeg vet blant annet at jeg hadde veldig mange flere fremføringer forrige semester enn dette semesteret. Her jeg går er det også sånn at man må komme til alle forelesninger - om man går glipp av mer enn 3, går karakteren din ned med en viss antall prosent for hver gang. 

 

Åssen er det å skaffe seg venner? 

Det avhenger vel veldig av hvor du går på skole, men for meg var det helt greit. Du flytter inn på en dorm, og bor da mest sannsynlig med tre andre jenter. Der har du jo en sjanse til å få nye venner! Ellers kan du prøve å bli venner med klassekamerater, eller bli med i en klubb! Klubber er veldig stort på universiteter i USA, og da får du en god mulighet til å bli kjent med flere. I år flyttet jeg inn til supre roommates som jeg har blitt god venn med! 

 

Åssen er det å komme seg rundt uten bil?

Vanskelig! Jeg hadde ikke bil første semesteret, og hadde vanskeligheter å komme meg rundt. Såklart kan du sikkert sitte på med vennene dine som har bil, men det er ikke så lett å komme rundt dersom man ikke har bil. Kollektivtrafikken i California er helt forferdelig sammenlighet med Norge! Så ta det i betraktning dersom du vil gå på skole i California. Tror riktignok kollektivtrafikken er mye bedre i San Francisco. Derfor valgte jeg å kjøpe meg bil her borte ganske fort, og har definitivt ikke angret på det! 

 

Noe mer dere lurer på?

 

xoxo Rikke

#utveksling

30.12.2013 @ 17:36 i Rikke 2 kommentarer

1 kommentar

rita johannessen 31.12.2013 10:20
Veldig bra innlegg :D Ønsker deg et riktig GODT NYTTÅR, og ta vare på deg sjøl, Rikke :) Nyttårsklem fra meg :D
Rikke 31.12.2013 10:24
rita johannessen: Tusen takk Rita, og godt nyttår til deg også! :)

Skriv en ny kommentar

Rikke

Rikke 20, Stokke

Hei! Jeg heter Rikke, og er ei 20 år gammel jente fra Stokke. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her studerer jeg på California Lutheran University, og studerer Kommunikasjon, med fokus på PR og reklame. Jeg er ikke på utveksling, men tar hele bachelorgraden min her!
Følg meg på min reise!

KONTAKT:
Mail:
rikkebovre@hotmail.com
Instagram:
Rikkebovree

Søk i bloggen

Widgets

Norske blogger Follow on Bloglovin

Design

Laget av Lisa

Kategorier

hits