Rikkes reiseblogg -

A Starbucks kinda dayHallo alle sammen! Idag har faktisk vært en overraskende god dag! Startet dagen med at første timen min ble avlyst, så jeg satt en times tid på cafeèn her borte å spiste frokost og skypet en liten tid med Sandra. Ellers gikk jeg til bassenget ved dormen min, og lå der et par timer, før turen gikk til 2 klasser. Etter det? Ferdig. Dro på en 5 kilometers gåtur, etterfulgt av wok og ris til middag. Etter det reiste jeg og Bethany (roommaten min!) på Starbucks å kjøpte noe å drikke, før vi dro tilbake og har gjort lekser siden. Kan jeg forresten nevne hvor lykkelig jeg er over at Cathrine har sendt meg Freia påskeegg i posten? Herlighet, var jo rene julaften her når jeg åpnet pakken! 

 

Imorgen skal jeg gå på oppdagelsesferd til en butikk å kjøpe en gave, så det kan bli spennende! Kanskje jeg skal lage en bildedagbok for dere?

 

xoxo Rikke

 • Bilen er ødelagt :(  Idag har vært en av de dagene der alt har gått galt. Dere husker kanskje jeg skrev at vi slet med å finne ut hva som var galt med bilen min igår? Vel, idag morges (klokken 8!) dro jeg til Pep Boys for å finne ut hva som var galt med bilen min. Og det var ikke gode nyheter. Først fikk jeg beskjed om at det var skader for rundt 1000 kroner. Så 2000. Så 5500 kroner! HVA?! Så nei, idag har ikke vært en bra dag så langt. 

  Ikke nok med at det er mye å betale, jeg var på verkstedet rundt 5 timer! Ikke var det noen cafeer rundt, ingen butikk, ingenting. Så jeg var stuck der, helt alene. Har aldri sendt så mange tekstmeldinger før! 

  Heldigvis har jeg familie her borte som hjelper meg, så en i familien har sagt seg villig til å gjøre det for meg - så jeg kun må betale 1000 kroner for delen. Supert for meg, nå må jeg bare finne på en super giftbag til han som takk. Noen tips til hva jeg kan ha i den? 


  Legger ved et bilde fra når jeg og Karin var på The Getty Museum på forrige lørdag. Da var det lykke og ingen tenkte på at bilen var ødelagt

   

  xoxo Rikke

 • Biltrøbbel i California  Tjohei! Da var det helg igjen (her går det fort i svingene!), og 1/3 av semesteret her er allerede over. Crazy! Idag hadde jeg time i Small Group Communication, før jeg og Emelie skulle på eventyr så hun kunne klippe håret sitt. Vel, det skulle vise seg å bli vanskeligere enn trodd. Jeg hadde nemmelig en lampe som startet å blinke på bilen, så jeg var veldig skeptisk om jeg kunne kjøre med denne. "Check coolant" stod det - okei, for det første - hva er det? hvor i panseret finner jeg den? hvordan åpner jeg panseret? Tror jeg og Emelie stod i 20 minutter bare for å åpne panseret. Blondiner altså ..

  Iallefall, vi fikk åpnet det, men lampen sluttet å lyse, så jeg vet ikke om det er kun en varsling om at det må byttes snart eller hva. Så i morgen tidlig skal jeg til et verksted som kan sjekke det for meg. Vil heller betale litt for at de gjør det riktig, enn at jeg ender opp med frostvæske i motoren ... 
  Men altså, etter mye om og men kom vi oss til en frisør som fikk fikset Emelies hår. Etter det surret vi rundt på både CVS og Ralph's, før vi spiste en sandwich til lunsj/middag. Yum! Etter det bar det hjemover, og etter det har jeg gjort meget lite produktivt. Snakket i telefonen og sett på tv-serier. Vi trenger vel noen sånne dager og, gjør vi ikke?

   

  xoxo Rikke

 • "Hva skal jeg gjøre for å gå på skole i USA?"  Jeg fikk en kommentar som lød som følgende her om dagen: " Jeg er ei 12 år gammel jente, og jeg har veldig lyst til å gå skole i USA etter eller i videregåendegangen, og lurte på om du kan blogge eller skrive til meg noen tips som jeg kanskje må passe meg for og andre ting sånn at jeg ikke gjør noe feil eller veldig dumt. Hadde vært fint om noen råd!"

   

  Såklart jeg kan skrive om det, jeg vet selv hvor frustrerende det er når man vil et annet sted og ikke vet hvor man skal starte.

   

  Oppretthold karakterene dine til et greit nivå

  Jeg vet det høres ut som et kjipt råd, men det er faktisk veldig viktig. Jeg vil anbefale deg å prøve å få høyst mulig snitt når du søker deg inn på skole i USA - enten det er til videregående eller universitet. Jeg vet iallefall at man må minst ha rundt 4 i snitt for å komme inn på skolen jeg søkte meg inn på. De er opptatt av karakterer her borte, så ikke slurve med karakterene halvåret før du skal søke - det lønner seg ikke!

   

  Kom tidlig igang med søknaden

  Dess tidligere du starter- desto bedre. Jeg begynte å skrive søknaden min allerede i august, og fristen min var ikke før i november! Hvis du ikke holder fristen - shame on you, da er sjansen gått. Muligens du faktisk ikke kommer deg inn i USA engang om du ikke fyller ut papirer til riktig tid. Da tenker jeg også på at du må huske å ha gyldig pass, visumpapirer, helsepapirer, vaksiner osv. Det er også ofte at representanter fra ulike skoler i USA kommer på besøk og har informasjonsmøter i Norge, så det er noe du burde sjekke ut. Jeg vet blant annet at en representant fra en skole i Washington nylig var på besøk på utdanningsmessen i Lillestrøm. 

   

  Gjør research på skolene du vil gå på

  Jeg søkte meg inn på tre skoler - og kom inn på alle tre. Jeg gjorde dermed mye research på hver enkelt av skolene før jeg bestemte meg for hvem jeg ville gå på. Nå ble ikke valget så utrolig vanskelig for meg, i og med at jeg har familie her borte, og you know, det er Los Angeles. 

   

  Snakk med andre utenlandsstudenter

  Send mailer til tidligere utenlandsstudenter, studenter som går der du vil nå, eller som kanskje skal søke seg inn på samme område som deg! Da er det ofte lettere å komme seg videre i søknadsprosessen, siden dere er flere om å holde frister osv. Spør dem om oppturer og nedturer, hva som er positivt og negativt ved staten de har valgt, hvorfor de valgte den, og hvorfor du bør velge den. Dersom noen av dere ønsker å kontakte meg angående spørsmål, er det bare å legge igjen en kommentar med mailen din, så tar jeg kontakt. 

   

  Finn ut hvilke skoler som er støttet av Lånekassen

  Med mindre du vil betale førsteåret av egen lomme, ville jeg gjort research på Lånekasen sine sider om hvilke skoler som er støttet. De fleste skoler i USA gir nemmelig ikke støtte til førsteåret (freshman), så da må du betale det av egen lomme. Jeg kom derimot inn som sophomore, så jeg har ikke betalt førsteåret. Lurt!
  Kommer ikke på flere tips akkurat nå, men om det er noen flere jeg kommer på legger jeg de til! 

   

  xoxo Rikke

 • Hottie Body Pilates  Hola chicos y chicas! Neida, skal ikke begynne å snakke spansk til dere. Selv om det sikkert er like mange mexikanere som amerikanere i California. Ikke langt unna iallefall. Gjett hva jeg har brukt dagen min på da? 

  Startet dagen med en workout class med Karin, denne gangen dro vi på "Hottie Body Pilates". Kan vel si såpass som at jeg kommer til å ha litt vondt i armer og bein imorgen tidlig. Men gøy var det iallefall! Dette varte en time, og da vi var ferdige kjørte vi tilbake til huset til Karin der vi drakk kakao og snakket, før jeg reiste hjem ved 12-tiden. Tok meg 2,5 timer å komme tilbake til CLU denne gangen, siden det var mye trafikk idag. Kjørte direkte til Target, der jeg kjøpte litt mat, siden det begynte å minke litt i dormen. Dro tilbake til dormen og lagde granola, før jeg så litt på tv på pcen. Fant så ut at jeg skulle gjøre ferdig pakken til Cathrine, så jeg tok meg en tur til CVS og fant masse fine ting. Forhåpentligvis liker hun de og! 
  Så joda, idag har ikke vært en alt for spennende dag, men ikke hver dag kan være en fest, ikke sant?

   

  xoxo Rikke

 • The Getty Museum og Manhattan Beach  Hallois! Føler liksom jeg ligger en dag bak å oppdatere hele tiden, så nå skal jeg prøve å komme meg up to date! Igår (søndag) var jeg fortsatt hos familien i Chino Hills. Jeg og Karin hadde en veldig fin dag sammen, der vi først kjørte til The Getty Museum, der vi så mye kjent kunst og utrolig utsikt. Tror vi brukte rundt 3 timer på å gå rundt - fant til og med et bilde av Edvard Munch der! Slettes ikke verst. Hadde aldri trodd at jeg skulle like meg så veldig godt på et museum, men dette hadde faktisk mye å se på. Kan jo nevne at et par kinesere prøvde å ta på et Van Gogh bilde .. Tror dere vakten klikket i vinkel?

  Skjønner du hvorfor vi brukte lang tid her inne eller? Var dødsstort!


  I løpet av denne tiden hadde vi hele tiden prøvd å få kontakt med Lise, men hun var borte til klokken fem, så vi måtte finne på noe til å få tiden til å gå. Vi reiste dermed til Manhattan Beach, der vi kjøpte en sandwich hver og satt på stranden å hadde lunsj. Etter rundt tre timer på stranden reiste vi videre til Coffee Bean & Tea Leaf, der vi møtte mannen til Karin, Jim, og to av kollegaene hans. Det var rett ved et kjøpesenter, så Karin gjorde noen innkjøp, mens jeg ikke fant noe som helst. Kanskje like greit, ettersom jeg liksom skal leve etter et budsjett her nede .. 
  Da ting var kjøpt og tid var gått fikk vi endelig kontakt med Lise, og avtalte å møte henne på spisestedet Islands sammen med sønnen hennes og kjæresten. Vi hadde en god og lang middag sammen, før vi kjørte tilbake til huset til Karin. Der ble det litt tv-titting, før det var tid for å hoppe til sengs. 

   

  Så joda, jeg hadde en flott søndag, hva med deg?

   

  xoxo Rikke

 • Hollywoodskiltet, Griffith Observatory, og Walk of Fame!  Goddag folkens! Så langt har jeg hatt en helt utrolig helg, og jeg er så takknemmelig! Fredag rett etter skolen kjørte jeg fra Thousand Oaks til familien her i Chino Hills. Det er en kjøretur som vanligvis tar 1 time og 20 minutter, men siden det var trafikk tok det hele tre timer. Gøy. Iallefall, kom meg frem - og vi kjørte på kino. Vi så filmen Identity Thief, med hun ene fra Bridesmaids i hovedrollen. Den var veldig morsom, men for meg var det noen scener som ikke gav helt mening. 

   

  Igår derimot, gikk turen til Hollywood. Startet dagen på Griffith Observatory der vi blant annet fikk denne utsikten:

  Griffith Observatory i bakgrunnen. 


  Da vi (Jeg, Karin og Jim) var ferdige med å gå rundt på Griffith Observatory kjørte vi til The Grove og Farmer's Market. Her spiste vi lunsj, og kjøpte blant annet et caramellized apple med smores i! Herlighet, så godt, men så usunt .. før vi tuslet sakte men sikkert tilbake til bilen. Da kjørte vi til Hollywood Boulevard, hvor Walk of Fame befinner seg. 

  Legg merke til Spiderman på høyre hjørne.. Vi gikk rundt her i ca en time. Da var klokken allerede fem, så vi kjørte tilbake til huset, slitne alle sammen. Hjemme bestilte vi pizza og så på filmen Hanna. Mer creepy film skal du lete lenge etter (merk: jeg merker norsken min forsvinner litt, første gangen jeg gikk over innlegget hadde jeg skrevet "mer creepy movie is hard to find!")

   

  Så joda, jeg hadde en fantastisk dag, og fikk sett mye turistting som man "bare måå se når man først er i LA". 

   

  Har du gjort noe gøy denne helgen?

   

  xoxo Rikke

 • Hvalross på tredemølla  Da var det kveld her i USA, mens i Norge derimot er det morgen allerede .. rare greier. Iallefall - idag har vært en rolig dag. Startet dagen med en lecture i Intro to Design, før jeg var ferdig for dagen. Da tok jeg meg en kjøretur til Starbucks, der jeg satt et par timer å gjorde en oppgave - og hadde skypeterapi med Hanna. Kjekt! Etter dette skulle jeg prøve å være sporty, så jeg tok jeg en 6 km joggetur på tredemølla. Kan ikke si jeg nøt det så utrolig mye, men jeg overlevde. Har nemmelig lest på andre blogger at "ååå, jeg elsker å løpe og det er så gøy og jeg savner det såå" - Jeg er ikke helt der for å si det sånn. Jeg er mer som en hvalross som prøver å ikke falle av mølla ..


  Bortsett fra det har det vært lite som har skjedd idag. Imorgen har jeg skole til 14:15, og etter det skal jeg fullføre noen prosjekter. Torsdag har jeg fri, så da skal jeg forhåpentligvis endelig fått vasket bilen, dratt til en skredder å fått fikset favorittbuksen min, og muligens få til en tur til frisøren. Om jeg er ambisiøs kanskje jeg skal dra på hiking og. 

   

  Ellers har jeg også fått med meg at det nå kun er et tosifret antall dager til jeg kommer hjem til Norge, og under to måneder til jeg får besøk av foreldrene mine! 

  Har du gjort noe spennende idag?

   

  xoxo Rikke

 • VIDEOBLOGG- I MALIBU!  Kjære alle søte mennesker - jeg har hatt en såå fin helg! Lørdagen startet med at jeg dro på Forever 21 å kjøpte meg en shorts og en topp, før jeg og Emelie bestemte oss for å ta en roadtrip til Malibu for å ha lunsj. Etter en halvtimes kjøretur var vi fremme, og ble møtt med strålende vær og varme. Vi gikk blant annet rundt på stranden i Malibu, og fant huset til Jennifer Aniston! Gøy. 

  Her er en liten "videoblogg" av det vi gjorde;

   


  Etter vi hadde gått rundt på stranden reiste vi på Duke's Restaurant og spiste lunsj/middag, før vi dro tilbake til Thousand Oaks. Da var det en liten tur til Dollar Tree, før vi reiste tilbake til her vi bor. 
  Hva gjorde du denne helgen?

   

  xoxo Rikke

 • PÅ TUR TIL SANTA MONICA  Herlighet! Folkens! Det er så lenge siden jeg har oppdatert! Jeg føler meg slem .. Ugh. Iallefall, eneste grunnen jeg har er fordi jeg har vært lat. Jeg er iallefall tilbake i California, og koser meg. Har hatt noen oppturer og nedturer siden jeg kom, men sånn er det alltid. 

  Har blant annet kranglet meg til å slippe matte, som var en seier i seg selv. 

   

  Forrige helg reiste jeg og Emelie på tur til Los Angeles. Dro tidlig på morgenen, og startet dagen i Santa Monica.

   

  Vi tok blant annet pariserhjulet på Santa Monica Pier som du har sett så mange ganger i filmer. Blant annet Hancock, Titanic og 2012 har blitt filmet her! Stas. 

  Etter ekskursjonen vår på Santa Monica Pier gikk vi litt rundt på Third Street Promenade, før vi satt oss i bilen og kjørte til Venice Beach. Vel .. Det var iallefall planen .. Vi kjørte nemmelig litt for langt, og endte opp på både Hermosa Beach og Redondo Beach! På Hermosa Beach ble lunsj inntatt, før vi kjørte hjemover, og tok turen innom Venice Beach. Det må være ett av de rareste stedene jeg har opplevd. Var utrolig spennende å være der, samtidig som det var en rar kombinasjon av mennesker som gikk rundt.   Da vi var ferdig med å gå rundt på Venice Beach tok vi den lange kjøreturen tilbake. I mørket. På en veldig sketchy vei! Men vi kom hjem! 

   

  Ellers har det blitt mye lekser og prosjektjobbing. Men nå lover jeg at jeg skal prøve å bli bedre på denne blogginga, det er jo tross alt utrolig kjekt å kunne se tilbake på den! 

 • Rikke

  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her! Følg meg på min reise! KONTAKT: Mail: surfintheusa.blogg@gmail.com Instagram: Rikkebovree


  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her!
  Følg meg på min reise!


  KONTAKT:
  Mail:
  surfintheusa.blogg@gmail.com
  Instagram: Rikkebovree

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  hits