Rikkes reiseblogg -

Filmtid .. Eller festivaltid?Idag har jeg fått gjort mye produktivt! Eller kanskje ikke. Iallefall, dagen startet med at jeg måtte kjøre oldemoren min til legen, da hun hadde falt dagen i forveien og ikke følte seg helt bra. Snill som jeg var ble jeg sjåfør! Etter dette gikk ferden hjem, hvor jeg kun ble værende en time, før jeg måtte kjøre moren min til frisøren. Så sånn sett har jeg ikke gjort så veldig mye idag. Jeg har dog sittet å siklet på Shopbop etter vesker, men jeg klarer aldri bestemme meg for hvem jeg faktisk skal kjøpe, haha. Nå som jeg til og med har fått lønning! 

 

Og vet du hva jeg fant ut her om dagen! Det er jo ikke lenge til Kollen sommerfestival i Oslo er, og jeg og venninnen min skal dit! Gleder meg SÅ til å se Rihanna og Christina Perri! Oh my .. Vi skal bo på hotell på natten, så det blir braa! Kanskje det til og med blir party på natten? Hvem vet. 

Nå skal jeg sette meg ned å se ferdig The Last Song, filmen med Miley Cyrus. Den er jo såå fiin, jeg har sett den flere ganger! 

 

Har du sett filmen? Skal DU på festival i sommer?

 

xoxo Rikke

 • Dagens sminke - Double eyeliner og leppestift!  Lekte litt med sminken min idag, så dette ble resultatet:

   

   

  Produkter brukt:

  - 88 Palett

  - ELF Wet gloss lash and brow clear mascara

  - Urban Decay Primer Potion

  - Urban Decay NAKED palett

  - NYX Eyeliner i Sapphire

  - Elizabeth Arden Double Density mascara

  - MAC leppestift i Pink Noveau

  - Kat Von D Tattoo Art Eyeliner i fargen Puro Amour

  - NYX Jumbo Pencil i Milk

  - Beauty Rush øyenskygge i fargen Peachy Jean


   

  Hva syns du?

   

  xoxo Rikke

 • FILM - MIN SMINKESAMLING!!  Jeg måtte jo prøve å leke med nye kameraet mitt igår, så dette ble resultatet - min sminkesamling!

  Filmet med Nikon D3100, redigert med Final Cut Pro og Imovie. 

   

  Hva syns du?

   

  xoxo Rikke

 • NYTT KAMERA + FILM!  Kjære dere, nå har jeg nettopp laget den første filmen til Surfintheusa! Riktignok uten mitt vakre ansikt (haha!), men jeg skal vise dere noe annet kult! Gled dere! Nå tar det bare lang tid før den lastes opp til Youtube :)

  Som sagt fikk jeg nytt kamera idag, så det skal jeg også få skrevet om bare jeg får lastet opp filmen. Nettet blir så tregt når man laster film!

   

  Hva tror dere jeg har filmet?

   

  xoxo Rikke

 • NYTT SPEILREFLEKSKAMERA!!  Jeg merker hvor avhengig jeg er av speilreflekskameraet mitt, altså! 2 dager uten, og jeg har store behov for å ta bilder. Haha! Iallefall, siden min kjære katt rev ned kameraet mitt og ødela det gamle, fikk jeg somlet meg til å kjøpe ett nytt idag. Jeg har ikke fått det enda, men det er bestilt, og skal mest sannsynlig bli levert imorgen! Hurra!

   

  Valget gikk på Nikon D3100, siden jeg har zoom-linse til dette kameraet. Det følger med den standard 18-55mm linsen.

  Jeg betalte 3600 kroner for mitt, så det er vel ikke så alt for galt, er det? I tillegg kan man filme med dette kameraet, så se opp for filmer i fremtiden! (kanskje!)

   

  Hvordan kamera har du?

   

  xoxo Rikke

 • INNKJØP: SKOOOO!  Idag fikk jeg 2 par sko fra moren og faren min, da de hadde vært i Sverige. Jeg elsker de! 

  Det første paret er et par "gladiator"-sandaler med slangeskinnsmønster. De har også fire individuelle fester rundt ankelen, med steiner, fjær og glitter. Gøy!

  Det andre paret jeg fikk var disse blå ballerinaskoene; 

  Søte hverdagssko med blå sløyfe foran! I like!

   

  Har du kjøpt deg noe nytt i det siste?

   

  xoxo Rikke

 • Ødelagt speilrefleksen!!!!  Ja, du lurer kanskje på hvorfor jeg ikke har blogget noe de siste dagene? Greien er den at katten min har ødelagt speilreflekskameraet mitt!! Jeg hadde det på kjøkkenbordet, og på natten hoppet katten opp på bordet og rev det ned. Så nå er det bare en rar skranglelyd i linsen når jeg tar på den, og lokket der batteriet skal være er ødelagt. Takk for den, pusekatt! Så nå må jeg på jakt etter ett nytt. Jeg har flere Nikon objektiver, så jeg holder meg til Nikon-kamera. Har dere tips tiø noen relativt billige, og gode?

  xoxo Rikke
  (som ligger i sola å prøver å bli brun!)

 • EKSAMEN, KATTER, JOBB OG USA!  Først og fremst - takk for alle innspill angående veskekjøp! Jeg får ikke lønning før neste uke, så jeg har fortsatt litt betenkningstid, men tror jeg har klart å bestemme meg hvem det blir nå. Dere får vite det når jeg får den i posten! 

   

  Over til den spennende dagen her.. Jeg startet dagen med medieeksamen, og jeg tror faktisk den gikk greit. Jeg skrev 8 pc-skrevne sider, så håper det var nok! Da jeg var ferdig på eksamen var det rett på jobb, hvor jeg jobbet i 2,5 timer. SÅ gikk ferden hjem for å sole seg. Lenge. Utrolig deilig! Endte opp med grillmat til middag, og jeg og kattene har storkost oss sammen idag. Haha, jeg virker som en complete loner .. Vel vel ..

  Som du ser, Aron ble for varm, så han gikk å la seg i gangen. Han bare "SÅ.VARMT.HOLDER.PÅ.Å.DØ!!" Han er søt da.

  Nøste derimot, ble så varm at han måtte få en isbit. Veldig fornøyd med den, altså! 

   

  Så det var det mest interessante jeg har gjort idag.. VENT, NEI! Jeg har kjøpt sengetøy, dyne, pute, laken, overmadrass og håndklær for 800 kroner fra California Lutheran University! Trenger jo det til høsten.. Sååå, heldigvis leverer de til skolen. Kjekt! 

   

  Hva har du gjort idag?

   

  xoxo Rikke

 • SKAL KJØPE VESKE- TRENGER DIN HJELP!!  Okei. Så jeg har bestemt meg. Jeg skal kjøpe meg en ny veske. En fin veske. En jeg kommer til å bruke lenge! Så jeg har funnet frem til noen favoritter da, men jeg ANER virkelig ikke hvem jeg skal velge! Derfor lurer jeg på om dere kan hjelpe meg å bestemme?

  Den første er fra Michael Kors, og heter Charlton Leather Crossbody Bag. Den er en liten veske, men jeg ser for meg at den er perfekt når man ikke trenger å ha med seg så mye!

   

  Nummer to er også fra Michael Kors, og heter Black Jet Set Cross Body Bag. Også denne er relativt liten, men noe større enn den over. Så søøt!

  Denne er vel så langt den jeg har tenkt mest på. Dette er en veske fra Marc by Marc Jacobs, og heter Preppy Nylon Natasha Bag. Er bare usikker på om jeg liker materialet..!

  Nestemann, også fra Marc by Marc Jacobs, bare at denne heter Preppy Nylon Sia Bag. Ser for meg at dette er en fin hverdagsveske?

  Og sisteman til drømmelista mi, Cambridge Satchel. Hvor søte og klassiske er ikke disse? Tenker enten i hvit eller sort dersom det er denne jeg ender opp med å bestille.

   

   

  Så værsåsnill, hjelp meg å velge!

  Hvem syns DU jeg burde velge?

   

   

  xoxo Rikke

 • GJØR-DET-SELV: NAGLESHORTS!  Jeg har i en liten stund ønsket å kjøpe nagleshorts, men de er jo så dyre! Så jeg tok saken i egne hender, og kjøpte 200 nagler på ebay for 20 kroner. Kupp! Så satt jeg naglene på shorts jeg kjøpte på Cubus til 149 kr stykket. Slik ble resultatet mitt;

  På den første shortsen satt jeg bare runde nagler rundt lommen. Enkelt, men effektivt!

  På den andre shortsen satt jeg nagler foran på den lille lommen, og på hele baklommen. Gøy!  Jeg er ikke ferdig med å putte nagler på de andre shortsene mine, men dette er en start.

  Vil dere ha en bildebeskrivelse på hvordan jeg gjør det? 

   

  xoxo Rikke

 • BREV I POSTEN!! CALIFORNIA!  Idag var det et brev som hadde kommet i postkassen min, og gjett hvor det var fra! "Residence Life at California Lutheran University"! Spent som jeg var rev jeg opp brevet før jeg tenkte at det kanskje var blogg-materiale å vite en konvolutt. Så jeg tok bilde av konvolutten ferdig revet. Ignorer at bildet står feil vei, da ..

  Inni var ulike tilbud på ting man burde ha med til dormen sin på campus. Sjekk den lista her da!;

  Okei, så jeg kommer definitivt ikke til å ha alt det her. Er liksom litt mye styr å ta med kjøleskap fra Norge, hæh? Tv? Mikroovn? Vi får nå se hva som blir med hjem fra butikken i California, tenker jeg.

   

  Sånn bortsett fra dette brevet har jeg kun vært på skolen idag, og hatt min siste offisielle skoledag. Jeg må riktignok på skolen imorgen, men det er rent på grunn av at jeg skal ha eksamen i mediefag på onsdag, og får forberedelsesdelen imorgen. Gøy! Eller ikke. 

   

   

  Skal du bytte skole etter sommeren? Gleder du deg, eller gruer du deg?

   

  xoxo Rikke

   

   

 • NYTT DESIGN!!!  Da var et nytt design på plass her på bloggen, og jeg må si at jeg er veldig glad for en forandring. 

  Før var layouten sånn her;

  Og designet nå .. vel, det kan dere vel se selv! 

   

  Hva syns du om det nye designet? Hva var penest?

   

  xoxo Rikke

 • Anmeldelse: MAC Pro Longwear Concealer  Da jeg var i Oslo for et par uker siden for å ordne visum, gikk jeg også innom Glasmagasinet og kjøpte en ny concealer fra Mac. Jeg har aldri prøvd concealerene deres før, så var spent på å se om den lever opp til hypen. Den kostet 155 kroner, så jeg hadde høye forventninger til den!

  Først og fremst, den har en pumpe, som forsåvidt er flott det. MEN det er umulig å dosere riktig! Det kommer alltid for mye ut, noe som gjør at det blir mye sløsing av produktet. Buu!

  Jeg spurte de på MAC hvilken farge jeg skulle velge, og endte opp med NW20. Jeg kommer nok til å kjøpe NW25 til sommeren, da jeg føler at den kan bli litt lys for min personlige smak.

  Dette er før-bilder, der du tydelig ser at jeg har mørke ringer under øynene. Kan denne concealeren trylle de bort?

  Ja, det gjør den! Jeg har prøvd å gå med den hele dagen, og den sitter som banken hele dagen. Jeg har definitivt fått en ny favoritt!

   

  Har du prøvd denne før? Hva er din favoritt-concealer?

   

  xoxo Rikke

 • LAG SELV: Colorblocking smykke!  De fleste har vel fått med seg at neon og colorblocking er en stor trend for tiden. Jeg fant et relativt kjedelig smykke jeg vet jeg aldri hadde kommet til å bruke mer, og fikset det slik at jeg nå har et smykke som passer til colorblocking trenden!

  Det eneste du trenger er et smykke, og neglelakk! 

  Dette hjertesmykket var utgangspunktet mitt. 

  Jeg valgte disse to neglelakkene, Carrot fra Gina Tricot, og UFO fra Sinful Colors. 

  Det eneste jeg gjorde var å lakke der det var hvitt på kjedet! Det er mye mer neon enn det ser ut på bildet, og passer perfekt til colorblocking!

   

  Hva syns du? Skal du prøve?

   

  xoxo Rikke

 • Sminke på 17. mai, eksamen og RUSS!  Wow, jeg er virkelig en dårlig blogger i det siste! Jeg har nemmelig hatt mer enn nok med russetid og eksamensopptrekk i det siste. På tirsdag fikk vi vite hvilke tre eksamner jeg skal opp i skriftlig. Jeg kom opp i samfunnsfaglig engelsk, medie og informasjonskunnskap og norsk hovedmål! Litt stressa for å si det mildt! Men jeg er meget fornøyd med å ha kommet opp i mediefaget, siden det er ett av mine sterkeste fag. 

   

  Så da kommer jeg til å ha eksamen følgende dager fremover;

  25. mai : Medie og informasjonskunnskap-eksamen.

  29. mai: Norsk hovedmål-eksamen.

  04. juni: Samfunnsfaglig engelsk-eksamen. 

  Så som dere skjønner så kommer jeg til å ha mer enn nok fremover! Satser på at jeg får tid til noe blogging også.

   

  Så .. Jo, 17 mai! Jeg var jo russ i år, så jeg var i hele tre byer og suset rundt på 17. mai. Gøy var det! Men nå er russetiden over, og russebuksa er lagt bort - for godt! Gud så deilig å bruke normale bukser igjen .. Tilbake til poenget mitt. Jeg ville vise dere sminken jeg brukte på 17. mai! Jeg gikk for sort smokey eyes med falske øyenvipper og rosa leppestift.

   
  Produkter brukt:

  - Urban Decay Primer Potion

  - Miners mineral eyeshadow

  - MAC Short Shorts eyeshadow

  - MAC Blanc Type eyeshadow

  - MAC Angel leppestift

  - MAC Matchmaster foundation

  - H&M White eyeliner

  - Almay Complection concealer

  - NYC Bronzing Powder

  - MAC Dollymix blush

   

  Hva syns du om looken? Hadde du en flott 17. mai?

   

  xoxo Rikke

 • Oslotur - Pizza, Grünerløkka og Emergenza!  Wow, nå var det lenge siden jeg har oppdatert bloggen her! Det beklager jeg! Vel, jeg lovet å fortelle dere om lørdagen da jeg var i Oslo, så her kommer det!

   

  Dagen startet tidlig, og jeg reiste fra Tønsberg klokken 9 på morgenen.Var i Oslo litt over elleve, etter at jeg måtte vente på å få komme inn til Oslo etter at en ELG var i Oslotunellen ... Iallefall gikk ferden rett til Grünerløkka der jeg skulle snoke i et par butikker. Endte opp med null nye ting herfra, og trasket tilbake til Prinsens Gate, der jeg fant en nydelig topp på Freudian Kicks fra merket Surface To Air. LOVE!
  Og gjett hvem jeg endelig fikk møtt i Oslo igjen! Cathrine! Jeg møtte henne rundt klokken 3, og spiste pizza på Peppes Pizza ved Jernbanetorget. Kos! For å ikke nevne den gode Chocolate Dream desserten .. Iallefall. Grunnen til at jeg var i Oslo var jo i hovedsak for å høre på fantastiske Myrna Braza igjen! Hun skulle være med i Norgesfinalen i Emergenza på Rockefeller. 

   

  Fy søren. For ei dame. For en stemme. For en opptreden. Fantastisk!! I mine øyne var hun desidert den beste av alle de jeg så opptre.


  Jeg og Cathrine rakk faktisk også å møte henne, noe vi ikke trodde vi kom til å rekke siden vi måtte hjem etter opptredenen hennes. Utroolig koselig å møte henne igjen, og jeg håper hun kommer tilbake med konserter på Østlandet snart. 

   

  Legger ved siste musikkvideoen hennes, Save Me, som hun også spilte på konserten (og som er på hjernen min!):

   

  Won't you free me from these chains/Before you all enslave me

  Won't you free me from your ways/Before it's too late to save me

  Won't you free me from this pain/Before the bitterness takes me

  Won't you free me from these chains/Before you all enslave me

  Hva syns du om sangen?

  xoxo Rikke

 • Innkjøp - Løpesko?!  Jeg trang VELDIG et par nytt joggesko, så fant et fiint par på G-Sport til 599 på tilbud! Modellen heter Adidas Exerta 4W. Jeg digger de så langt!  Imorgen reiser jeg til Oslo for å heie på Myrna Braza i Emergenza-finalen på Rockefeller sammen med Cathrine! Skal prøve å ta noen bilder fra det! :)

   

  Har du kjøpt deg noe nytt i det siste?

   

   

  xoxo Rikke

 • PAKKE I POSTEN - FRA EBAY!  For et par uker siden bestilte jeg meg 2 nye telefondeksel til min Iphone 4s, og idag kom de endelig!! Jeg betalte riktignok 12 kroner for begge to, så forventet kanskje ikke den beste kvaliteten .. Men dette var faktisk utrolig bra kvalitet! 

   

  Og det gjør jo ikke noe at jeg elsker mønstrene heller ...

  Leopard-mønster, og USA-flagg!!

  Jeg elsker leopardmønster, så dekselet passet perfekt til meg!

  Okei. Jeg bare MÅTTE ha et USA-deksel nå som jeg skal flytte til usa! Det var liksom obligatorisk ..

  Det er gjennomsiktig plast på sidene av dekselet, og passer perfekt!

   

  Hva syns du om dekslene?

   

  xoxo Rikke

 • HEI fra tidligere blogger  Cathrine her. Sniker meg innpå bloggen litt jeg. Skal IKKE begynne å blogge igjen, men vet dere hva? Like før Rikke flytter reiser jeg til Los Angeles! 10 dager MIDT i Hollywood! Gjett om jeg gleder meg. Tenkte jeg skulle fortelle at jeg skal blogge for dere kun fra reisen så lenge min kjære venninne godtar dette. Isåfall skal jeg fortelle dere mer nærmere. Reiser i juli/august!

   

  xoxo Cathrine [som er på skolen]

  PS.Rikke, du må oppdatere bloggen din.

 • Hvor skal jeg bo i USA?  Jeg tenkte at jeg skulle fortelle dere litt om mine år fremover i USA. Jeg skal fortelle dere om byen jeg skal bo i, skolen jeg skal gå på, hvor man bør shoppe når man er i USA, og hvor man bør spise. Dette er en måte for dere som skal til USA på å få et innblikk i hva dere burde ta del i, men også en måte for meg å lære mer om der jeg skal bo. Jeg er også åpen for andre forslag til ting jeg kan skrive om angående USA. Let me know om du har tips!

   

  Jeg skal starte med å ta for meg byen jeg skal bo i, nemmelig Thousand Oaks i California.  Thousand Oaks er en by som ligger sørøst i Ventura County i California. Steder har faktisk fått navnet sitt etter at det er så mange eiketrær i byen! Det er rundt 130 000 mennesker som bor i byen, og er kåret til en av de tryggeste byene å bo i i USA.

  Det er et stort hovedkjøpesenter her, og mange små. Det jeg kommer til å bruke heter The Oaks, som er superstort sammenlignet med et norskt kjøpesenter. Gøy!

  Byen har et mildt middelhavsklima året rundt, med tørre solrike somre. 

   

  Thousand Oaks har mange grunnskoler, middle schools, high schools og også universitetet California Lutheran University (det er her jeg skal gå!). 

  Det er mange kjente stjerner som bor/ har bodd i denne byen, da den ligger relativt nære Hollywood og Los Angeles. Blant annet Will Smith + kone og barn, Britney Spears, Ellen Degeneres, Tiger Woods og Megan Fox. Fikk høre av noen jenter som går på skolen min hadde vært på stranda og møtt Taylor Lautner .. Bare sier det!
  Jeg blir bare mer og mer klar for avreise!

  Hva vil du jeg skal skrive om neste? Shopping? Spisesteder? Ting å gjøre i California? Om skolen min?

   

  xoxo Rikke

   


 • PAKKE I POSTEN - USASHORTS  Jeg kjøpte for en god stund tilbake et par shorts fra Ebay, med USA-flagget på. Jeg bestilte de i størrelsen Large, for jeg tenkte at de da iallefall ville være passe (bruker 38 i shorts, som tilsvarer M til vanlig). Idag fikk jeg de endelig i posten, og de var for SMÅ! Arghhh .. Så det var bortkastet. De passer nok mer til en Small i europeiske størrelser. Ughhhhh!

   

  Bare se så fine de er ;

  Merket heter Snidel.

   

  Har du fått noe i posten som ikke stod helt til forventningene?

   

  xoxo Rikke

 • Dagens innkjøp - Klær og accessories !  Som jeg sa igår reiste jeg til byen idag med moren min, for å gjøre noen ærend, men også for å shoppe. I tillegg når det ikke jeg jeg som betaler, blir jeg strålende fornøyd! Så dette var det som fikk være med hjem;

  Gjennomsiktig rosa topp fra Gina Tricot, på salg til 99 kroner! Den er kortere foran enn bak, og blir flott til sommeren!

  Denne kjolen .. SÅ MEG! Den er enda mer neongul i virkeligheten, og jeg gleder meg til å bruke den! (tror jeg skal ha den neste helg på konsert!) På salg til 149 kroner på Gina Tricot!

  Den har også gjennomsiktige "deler" på siden. SÅ fiint!

  Fant også en rød-rosa shorts fra H&M Divided. 199 kroner! 

  Wow, det var virkelig bra oppstilling av den fine tightsen, Rikke ... Jaja. 249 kroner for ny løpetights fra H&M. I like, I like.

  Ny treningstopp, også fra H&M. Kun 99 kroner, et kupp!

  Ny sports-BH! 149 kroner på H&M. Ser dere jeg har et lite neon-rosa kick for tida?

  Må jo se litt brun ut og, ikkesant? Kjøpte denne på VITA til 82 kroner. (-30% på all selvbruning på VITA nå!)

   

  DET var alt jeg kjøpte/ fikk da jeg var i byen idag! Jeg er iallefall strålende fornøyd.

   

  Har du kjøpt deg noe nytt i det siste?

   

  xoxo Rikke

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Jogging, sommer og russebukse  Da var det helg for min del, siden jeg har fått fri fra skolen imorgen! Deilig. Imorgen skal jeg på shopping med moren min, kjøre henne til legen, og reise til banken å sette inn penger på en konto. Kjekt! Eneste er at jeg er redd jeg skal bli overfalt av småbarn når jeg er i byen! Skjer alltid når jeg har på russebuksa! Jaja. 


  Mens man venter på sommeren .. får man se på fine sommerbilder....

  Bortsett fra dette har dagen min idag bestått av å være et par timer på skolen, etterfulgt av lunsj hjemme, før jeg durte tilbake til skolen. Stress! Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en 8 km joggetur med en venninne + hund. Gøy! På'n igjen lørdagsmorgen med joggetur igjen. Mye bedre når man er to!

   

  Hva har du gjort idag?

   

  xoxo Rikke

 • PAKKE I POSTEN - ELF  Jeg fikk en pakke med noen småting jeg hadde bestilt fra ELF (eyeslipsface.no), og dette var det jeg mottok: 

  En ELF mineral foundation. Jeg har brukt opp en boks (?), så jeg trang en ny!

  En ELF Tinted Moisturizer SPF 15. Har ikke prøvd den enda, så kan ikke si noe om hvordan den er! Men den lukter appelsiner!!

  En ELF concealer. Denne er fra STUDIO linjen deres.

  Slang også med et par falske øyenvipper. Tenkte kanskje jeg skal ha de på neste helg, når jeg skal til Oslo på konsert! Vi får se!

  En ny ELF Tinted Moisturizer SPF 20. Denne brukte jeg opp da jeg var i California, og trang sårt en ny! Elsker den! Veldig lett dekkevne, men funker flott, og gir en fin glød.

  Kjøpte også denne ELF Radiance Enhancer. Nydelig farge! 

  Swatches av de forskjellige tingene jeg kjøpte. 

   

  Har du noen gang handlet noe på ELF?

   

  xoxo Rikke

 • Min nye tatovering!  Gjett hva dere - Nå er jeg i full gang med å planlegge en ny tatovering! Gleder meg ikke akkurat til å ta den, men resultatet blir forhåpentligvis fint. Må bare bli ferdig med designet på den først! Lover å vise dere bilde av den så snart jeg har tatt den! 

   

  Legger ut litt random inspo-bilder av tatoveringer;   

  Har DU tatt tatovering før?

   

  xoxo Rikke

 • HAR SØKT VISUM TIL USA!!  Jeg vet ikke hvor mange av dere som leser denne bloggen som en gang i fremtiden har planer om å studere i utlandet. Jeg vet iallefall at jeg alltid hadde ønsket det, og gleder meg utrolig mye nå. Så skulle jeg søke visum på den amerikanske ambassaden da. Så hva skjer egentlig der inne? Noen skriver skrekkhistorier om at "de har følt seg små og uten makt" og blablabla. Jeg skal fortelle hva som skjedde fra MITT ståsted.


  Her måtte man stå utenfor å vente på å komme inn.

  Jeg hadde time på American Embassy 09:30 igår, så jeg troppet opp klokken 9 for å stille meg i kø. Det viste seg å være en god idè, da det tok over en halvtime å stå utenfor. I hagl og regn. Æsj. Iallefall, vesker kunne man legge fra seg der inne, men ryggsekk var fyfy. Det samme gjalt pc. Det kom ikke inn på sikkerhetsrommet engang. Jeg hadde veske uten pc, så jeg var reddet. 

  Først måtte man gjennom en sikkerhetssjekk, akkurat slik som på flyplassen. Jeg fikk kun ha med de nødvendige dokumentene, passet mitt og pengene mine inn på ambassaden. Da jeg kom inn på ambassade-rommet var det bare å stille seg i kø for å betale og levere dokumenter. Her måtte man levere SEVIS-kvittering, I-20 fra skolen, pass, DS-160 godkjennelse. Greit nok. Så måtte man sette seg ned og vente på at ditt nummer ble ropt opp. Neste gang jeg ble ropt opp var det for å ta fingeravtrykk. Så, "sett deg ned og vent på å bli ropt opp"- igjen. Etter rundt 2 timers ventetid til den tredje luken, ble jeg ropt opp. Her skulle damen bare snakke litt med meg om hvor jeg skulle gå, hva jeg skulle studere, om jeg hadde vært i USA før. Så, gjett hva hun sa; "So, now you're done, and your visa has been accepted. It'll be in your mailbox in about 3 weeks. Enjoy your stay!".

  Og jeg bare ... Hæ? var det alt?.....

   

  Så joda, var visst ikke så skremmende å søke visum alikevel! (Selv om personen før meg fikk avslag .. Sånn går det når man ikke har med halvparten av papirene sine!)

   

  Har DU søkt visum før?

   

  xoxo Rikke

 • Rikke

  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her! Følg meg på min reise! KONTAKT: Mail: surfintheusa.blogg@gmail.com Instagram: Rikkebovree


  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her!
  Følg meg på min reise!


  KONTAKT:
  Mail:
  surfintheusa.blogg@gmail.com
  Instagram: Rikkebovree

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  hits