Rikkes reiseblogg -

Rihanna, Christina Perri - HERE I COME!!!!!Da folkens, da stikker jeg til Holmenkollen, og til Kollen Sommerfestival for å se på både Rihanna og Christina Perri. Vel, riktignok må jeg ha en togtur på rundt 2 timer først, men det blir gøy!

 
Jeg gleder meg som en UNGE!!

 

Sees vi på Kollen?

 

xoxo Rikke

 • Jeg gleder meg så! FESTIVAL, KONSERT, KOS!  Åh, jeg må si at jeg gleder meg til så mye denne uken! Vel, hva gleder du deg til, og hva skal du de nærmeste dagene, spør du?

   

  Onsdag:

  Først til de tingene som IKKE er gøy ..

  - Male hus fra 09:00-12:30

  -Jobb fra 13:00 - 16:00.

  Etter dette skal jeg hjem og fikse meg, for så å dra på konsert på Total i Tønsberg. Det er en lukket konsert, der arrangøren ikke forteller hvem som skal opptre. Jeg har uansett mine mistanker om hvem det er .. Gleder meg!
  Torsdag:

  Skal reise til SVGS for å hente vitnemålet mitt (Ja, jeg bestod alle eksamner!), for så å dra på cafè med en venn av meg. Blir kooos! Denne dagen skal jeg også bestille helseforsikring til USA, sende vitnemålet mitt til California Lutheran University og søke stipend og lån hos Lånekassen.

  Fredag: 

  Opp tidlig for å ta toget til Oslo sammen med en venninne av meg, der vi sjekker inn på hotell, for så å dra på KOLLEN SOMMERFESTIVAL, og skal se på RIHANNA og CHRISTINA PERRI!! Å herlighet, jeg gleder meg så jeg detter sammen her .. Idag kjøpte jeg faktisk regnponcho, siden det skal være kraftig regn denne dagen .. Regn eller ikke, gøy blir det!! 
  Lørdag:

  Våkner forhåpentligvis opp på samme hotellrom som jeg la meg på natten i forveien, og toger hjemover etter en frokost på Deli Di luca. Der skal jeg rett på fest, der jeg skal servere for tanten og onkelen min sitt selskap. Og på natten skal jeg kjøre hjem gjester, så da blir det penger! 

   

  Så .. Det er det jeg gleder meg til denne uken! 

   

  Har du noe spennende som skjer denne uken? Skal du på Kollenfestivalen?

   

  xoxo Rikke

 • PAKKE I POSTEN - EBAY SHOPPING!  Idag fikk jeg pakken min fra Ebay! Og jeg gleder meg til å bruke det jeg kjøpte! Så hva kjøpte jeg, spør du? Vel ..

  Jeg kjøpte negl-design-kit, og gleder meg til å prøve det. Jeg prøver det nok på torsdag, siden jeg skal på konsert på fredag, og har jobb imorgen. Iiik! Kanskje jeg til og med viser dere resultatet om jeg blir fornøyd?

   

  Hele kitet kostet meg 20 norske kroner, så det var ikke voldsomme saker. Håper jeg klarer å få det til bra!

   

  Hva er DITT favoritt negldesign?

   

  xoxo Rikke

 • Mye som skal fikses...  I likhet med Rikke som skal flytte til USA, er det mye å fikse før meg før jeg reiser til California om en måneds tid. Jeg har forresten tatt den vaksinen hun snakker om 3 ganger selv. I tillegg til 4 andre vaksiner i forbindelse med reiser i Afrika og Asia i 08/09! Så det er ikke noe jeg trenger å tenke på denne gangen.

  * Maile og kontakte venner som vi skal møte for å avtale tider

  * Ordne billetter til diverse ting vi vil oppleve

  * Hente pass og utskrift av flybilletter (Dette har jeg ikke tatt vare på selv fordi jeg er en vims...Hihi)

  * Printe ut bevis på akseptert visum (Bare i tillfelle!)

  * Pakke (Dette gjelder også litt ekstra i håndbaggasje hvis koffert forsvinner)

  * Ta ut litt kontanter før reise

  * Lade kamera

  * Sjekke koffert og at den er i orden

  * Ordne så jeg har nok medisiner og reisesyketabletter med meg

  * Legge inn betaling på husleie (borte i månedsskiftet)

  * Sende inn noen papirer og ordne småting

  * Ordne frisørtime + fiksing av bryn før reise

  * Kjøpe solkrem

   

  (Beklager til Rikke for at jeg sniker på bloggen hennes, men det var dere som ville jeg skulle skrive om USA-reisen! Så dette er en liten huskeliste til meg selv med det siste jeg må ordne. 30 dager igjen! Hurra!!!!!)

 • MYE Å FIKSE TIL FLYTTING TIL USA!!  Jeg begynner å freake litt ut over at jeg skal flytte snart. Herlighet, det er bare 52 dager til jeg flytter! Det er så mye jeg skal fikse! Så mange jeg skal si hade til! Så mye å tenke på! 

   

  Hva må jeg gjøre før jeg flytter?

  - PAKKE! 

  Det er ikke bare bare å pakke ned hele livet sitt i 2 kofferter .. Jeg må jo finne adaptere, huske ladere, klær, sminke, bøker, yogamatte og alt annet som er relevant for skolegangen min.

  Okei, kanskje litt tidlig å tenke på det nå? Iallefall, jeg har så mye jeg må huske å ta med!!

   

  - Ta siste del av vaksinen Hepatitt B.

  Jeg begynte for en stund siden, og fikk avtale med legen min siste uken før jeg reiser til USA. Nå gjelder det bare å huske det, da! Hvis ikke må jeg ta den når jeg kommer ned til skolen.

   

  - Fikse nedbetalingsplan med skolen.

  Fristen for dette er 3. August, men jeg tror mest sannsynlig at jeg skal fikse planen til torsdag, med litt hjelp fra faren min. Greit å bli ferdig med det!

   

  - Søke stipend og lån hos Lånekassen.

  Klarer meg ikke uten stipend og lån, siden dette ikke er en gratis skole. Jeg kan ikke søke hos lånekassen uten vitnemålet mitt, men det fikser jeg i løpet av uken.

   

  - Hente vitnemål på engelsk.

  Etter mye om og men har jeg fått oversatt vitnemålet mitt til engelsk, siden skolen min i USA ikke tar imot et norsk vitnemål. (Forståelig nok!). Det engelske skal jeg hente på skolen min på torsdag og sende direkte til CLU!

   

  - Sende vitnemålet mitt til Cal Lutheran University.

  Denne hang igrunn sammen med punktet over, men jeg MÅ huske å sende vitnemålet mitt så fort som overhodet mulig!

   

  - Prate med room mates'ene mine

  - Den 18. juli får jeg vite hvem jeg skal bo sammen med. (Jeg bor i en dorm med 4 jenter, der to og to sover på samme rom). Det blir spennende å finne ut hvem jeg skal bo sammen med dette året!

   

  Puh! Litt nærmere en oversikt over hva jeg må fikse! 
  Vet du hvilken skole du skal gå på til høsten?

   

  xoxo Rikke

 • Sankthansfeiring på høyt nivå!  Så, igår var det sankthans! Hadde dere en flott dag? Det hadde iallefall jeg. Jeg og et par venninner kom til stranden der vi skulle feire klokken 17:30, og startet å grille ved 19-tiden. Yum! Vi møtte også mange kjente vi ikke hadde sett på lang tid, så det var koselig. Selv om det kom et par regnskurer ble vi utrolig nok ikke våte, da vi satt med tepper over hodet. That's the way to go! Bålet ble tent ved ni-tiden, og vi endte opp med å reise hjem ved halv tolv tiden. Jeg hadde iallefall en utrolig koselig kveld med både nye og gamle venner. Gøy!

   

  Hva gjorde du igår?

   

  xoxo Rikke

 • Aldri mer videregående skole? Avslutning  På torsdag var jeg på skoleavslutning, der vi skulle få diplom for å ha fullført videregående skole, men også for å si hade til mange av de man aldri kommer til å se igjen. Vi hørte på taler fra rektor, lærere og elever, fikk diplomet vårt og tok farvel med lærerene våres. Det var rart, og ikke minst trist. Jeg kommer jo aldri til å gå på skolen her noen gang igjen. Det føles så rart å plutselig være ferdig, være voksen. 

  Mitt diplom:

  Jeg kommer til å savne hver og en av elevene, men nå er jeg klar for å flytte til USA, og starte et nytt kapittel i livet mitt.

   

  Makeupen for avslutningen? Slik så den ut:

  Nå går ferden til et lite sted der jeg skal feire sankthansaften med de beste folkene! Vi snakkes!

   

  Hva har du gjort i det siste?

   

  xoxo Rikke

 • PAKKE I POSTEN - MAC SMINKE!!  Jeg fikk for et par dager siden en pakke i posten, denne gangen fra Britique. Jeg hadde kjøpt en øyenskyggepalett fra MAC, og jeg elsker den! 

  Jeg kjøpte Evil Eye paletten, som inneholder fire øyenskygger; 

   

  - Palace Pedigreed (S)

  - Spellcaster (M)

  - Evil Eye (M)

  - Moody (VXP)  Jeg har vanskeligheter med å velge min favoritt igrunn. Mac sine matte øyenskygger har et rykte på seg å være litt dårligere pigmentert enn de andre finishene, men jeg liker disse. Favoritten er nok Moody, som er Velux Pearl finish. I like it! Men for all del, de andre er flotte de og!

   

  Hva er din favorittøyenskygge?

   

  xoxo Rikke

 • DAGENS INNKJØP - Dress to impress?  Jeg fant ut at jeg måtte kjøpe en ny kjole før skoleavslutningen på torsdag. Det er jo siste gangen vi samles her på videregående, så man må jo pynte seg! Jeg er sikker på at jeg prøvde 20 kjoler  før jeg fant en jeg likte. Jeg har dilla på maxikjoler, så den måtte jo være lang ..

  Kjolen fant jeg på X-Company i Tønsberg, og kostet 799 kroner. Jeg elsker den! Selv om den størrelsesmessig var helt på jordet .. Hm!

   

  Hva syns du om kjolen?

   

  xoxo Rikke

 • California girl er FERDIG PÅ SKOLEN!!  Nå kan jeg offisiellt skrive at jeg er ferdig med videregående skole. Jeg hadde min siste muntlige eksamen idag, og det var muntlig norsk. Det gikk IKKE slik jeg ønsket, mer enn det ønsker jeg ikke å si .. Nå er jeg iallefall tilbake igjen, og imorgen skal jeg mest sannsynligvis starte å male huset til besteforeldrene mine. Æsj .. Men, penger blir det iallefall av det! Og jeg trenger definitivt penger nå som jeg skal flytte til California snart!

  I tillegg har jeg fått skolen til å oversette vitnemålet mitt, etter mye om og men! Halleluja, 600 kroner spart!

  Jeg endte faktisk opp med å kjøpe en liten ting på nettet her om dagen, for å trøste meg selv over eksamen .. Iallefall, jeg håper den kommer i posten snart så jeg kan vise dere den!

   

  Hva har DU gjort idag?

   

  xoxo Rikke

 • INNKJØP : Parfyme!  Så, først og fremst .. Elendig blogging. Det kommer ikke til å bli bedre denne helgen, da jeg har fått den store ære av å ha norsk muntlig eksamen på mandag. Halleluja. Idag har jeg sittet fra 10:30-19:00 og skrevet ferdig presentasjon, disposisjon og kildeliste + 17 sider notater til utspørringsdelen. Så var det bare å pugge dette også, da.. 

   

  Iallefall, igår kom faren min hjem fra en forretningsreise, og jeg hadde spurt han om han kunne kjøpe den nye Dolce&Gabbana Light Blue - Dreaming in Portofino parfymen til meg. Så gjett hvem som fikk den! Yay! For dere som har den originale D&G Light Blue parfymen, så kan jeg fortelle at denne er minst like god!

  "Denne nye limited edition fra Light Blue; Dreaming in Portofino for kvinner oser av Middelhavet, og vekker minner om nydelige dager hvor du slapper av på en reise på sommeren. Med toppnoter av sol-kysset litchi og ambrette frø gir sansene en unik opplevelse når de blander seg med rike florale noter av kremet iris og berusende osmanthus. Amber og treaktig patsjuli henger igjen og etterlater et spor av delikat fløyels aroma, som gir et berusende minne om vakre øyeblikk tilbrakt i tidløs fundering."

  Flasken er denne gangen gjennomsiktig, og har hvit topp. Classy!

  Denne er limited edition sommeren 2012, så om du skal ha den burde du kjøpe den snarest!

   

   

  Hva er din favorittparfyme?

   

  xoxo Rikke

 • Dagens makeup - Color crazy!  Okei, så denne uken har jeg opptrekk til muntlig eksamen, og har fortsatt ikke kommet opp. Derfor blir det litt rykk og napp med bloggingen den neste uken, men jeg skal prøve å blogge så normalt som mulig! 

  Idag gikk jeg før litt fargerik sminke, med grønn eyeliner og lilla øyenskygge. I love it!  Produkter brukt:

  - Urban Decay Primer Potion

  - 88 paletten

  - NYX Super Skinny Eye Marker

  - H&M Eyeliner i Pure White

  - Beauty Rush øyenskygge i Peachy Jean

  - MAC Short Shorts øyenskygge

  - ELF blush i fargen Gotta Glow (highlighter) 

  - ELF shimmer eyeliner i fargen Grassy Green


  Hva syns du?

   

  xoxo Rikke

 • Før du reiser til USA  Hei!

  Cathrine her, som sniker litt på bloggen til Rikke igjen...! Tenkte å lage en liten huskeliste med ting som du må ordne/tenke på før du reiser til USA. Reiser om en måneds tid til Los Angeles, så dette blir min første "oppdatering" fra tur.

   


  Hello, Los Angeles!

   

  * Vaksiner

  Sjekk om du har tatt disse eller om det er noen du må ta før du drar. Ta anbefalte vaksiner!

  * Reiseadapter

  Strømuttak er annerledes utenfor Europa, og du trenger da et adapter for å lade pc, mobil, kamera, osv.

  * Visum

  Du må søke og få godkjent ESTA (elektronisk) visum før du reiser. Dette koster $14 dollar, og du må ha passet ditt tilgjengelig når du søker. Har du et rulleblad eller blitt nektet innreise til USA tidligere er det stor sjanse for at de vil avslå søknaden din.

  * Reiseforsikring

  Gjelder selvfølgelig alle reiser! I fjor sommer fikk jeg behov for legehjelp i USA, og fikk da pengene igjen på forsikring. De er også god/hjelp støtte hvis du havner i en slik situasjon som jeg gjorde.

  * Penger

  Ikke en nødvendighet, men lurt å ta ut litt dollar før reisen.

  * PASS!

  Reglen sier vel at passet ditt skal være gyldig MINST 6 måneder etter en hver reise. Sjekk på forhånd slik at du slipper nødpass som kan koste deg mye ekstra.

 • Spørsmålsrunde - svarene dere har ventet på!  Hvorfor skal du til USA?

  Jeg skal til USA for å studere kommunikasjon på California Lutheran University, og får da en bachelor på tre år. Jeg reiser IKKE som utvekslingsstudent!

   

  Hvor lenge skal du være der?

  Som sagt får man bachelor på tre år, så jeg satser på at det kommer til å bli tre år. Såklart skal jeg hjem i juleferien og sommerferien, men ellers oppholder jeg meg i California.

   

  Football field :)

  Bassenget på skoleområdet nær der jeg skal bo. Gøy!

   

  Er bloggingen din seriøs, eller er det bare noe du gjør av og til?

  Seriøst og seriøs, jeg ser på bloggingen som en fin måte å holde kontroll på alt jeg må fikse, men også som en dagbok på tidligere opplevelser jeg ønsker å huske. Jeg pleier vanligvis å blogge daglig.

   

  Hva gleder du deg mest til?

  Jeg gleder meg mest til å møte nye mennesker, flytte til ukjente omgivelser, være mer sammen med den amerikanske delen av slekten min, varmen og muligheten til å oppleve nye kulturer.

   

  Organiserer du turen din selv, eller reiser du med et selskap?

  Som sagt er jeg ikke utvekslingsstudent, jeg tar dette som student. Jeg organiserer derfor reisingen min selv, og jeg kan si så mye som at det er MYE man må holde styr på. Vaksiner, søknader, betalingsfrister, essays ++

   

  Hvor mye koster det? 

  Det koster ca. 33 000 dollar å gå på skolen 1 år. Det er uten bøker, bosted, mat osv. Ja, jeg vet det er dyrt, men jeg får støtte av Lånekassen, og et stipend fra skolen. 

   

  Får du stipend?

  Ja, jeg får både støtte av Lånekassen, og fra California Lutheran University. Jeg vet ikke nøyaktig sum på hva jeg kommer til å få i stipend/lån av Lånekassen, men jeg vet jeg får 15 000 dollar i stipend fra CLU. 

   

  Hvordan tror du det vil være å være borte så lenge, og hva syns foreldrene dine om det?

  Jeg tror det kommer til å gå flott å være borte så lenge. For å være ærlig har jeg vært lei av å bo på stedet jeg bor nå i flere år, og gleder meg til å komme til nye omgivelser. Jeg føler meg helt ærlig heller ikke så knyttet til stedet jeg bor. Foreldrene mine var noe skeptiske først når jeg fortalte dem at jeg ønsket å studere der, men etter mye snakk ble de mer og mer villige til å la meg dra. Moren min er fortsatt litt skeptisk, men sånn er det nå uansett.

   

  Setter NORAM noen regler for oppholdet?

  Nei, de har ingenting med min skolegang å gjøre. Jeg sendte søknaden min mellom deres kontor, da det gir meg retten til å begynne som sophomore, og da får støtte av Lånekassen (man får ikke støtte til freshmen year gjennom Lånekassen.)

   

  Får du lov å jobbe i USA?

  Nei, jeg får ikke lov til å jobbe i USA med det visumet jeg har. Jeg har studentvisum, og da er det veldig begrenset hva man kan jobbe med. Tror jeg kan få jobbe maks 4 timer i uken etter 10 måneder eller noe sånt, men det blir uaktuelt.

   

  Når bestemte du deg for å gå på skole der?

  Jeg bestemte meg for å gå på skole der når jeg var i California i fjor sommer. Jeg elsket staten, menneskene og klimaet, og fant ut at dette var stedet for meg. Og sånn ble det, også!

   

  Hva gleder/gruer du deg mest til?

  Som tidligere skrevet gleder jeg meg mest til å møte nye mennesker, flytte til ukjente omgivelser, være mer sammen med den amerikanske delen av slekten min, varmen og muligheten til å oppleve nye kulturer.

  Det jeg gruer meg mest til ... Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det, men jeg regner med at det blir tøft å ikke kjenne noen i begynnelsen, og på en måte være helt alene på andre siden av jordkloden. Men det skal gå så fint, skal du se!

   

  Hvordan er det å være borte fra venner og familie når du er der borte?

  Jeg vet ikke hvordan det kommer til å bli for meg, men jeg vet jo at jeg skal hjem en gang i halvåret, så for meg tror jeg ikke det kommer til å bli så vanskelig.

   

   

  Håper dere likte svarene mine! 

   

  xoxo Rikke

 • SPØRMÅLSRUNDE!  Jeg tenkte jeg skulle slå til med en liten spørsmålsrunde, så om det er noe dere lurer på angående flyttingen min til USA, byen jeg skal bo i,USA, reise, hva jeg spiser til middag eller hva favorittsminken min er, legg igjen en kommentar, og jeg svarer på alle! 
  Hva lurer DU på?

   

  xoxo Rikke

 • Dagens makeup - Dark shadows  Igår satt jeg å så igjennom noen bilder, og fant ut at jeg måtte prøve meg på en litt mørkere look idag. Jeg har jo tidligere denne uken nesten bare brukt nøytrale bruntoner, og nå er jeg lei! Så idag tok jeg frem den mørkeste øyenskyggen jeg hadde, og startet!


  Sorry, Iphone-kvalitet på de første bildene .. Men så bare .. "Hey, ta frem speilrefleksen din, giiirl!"

  Produkter brukt:

  - Urban Decay Primer Potion

  - 88 palett

  - MAC Short Shorts øyenskygge

  - NYX Super Skinny Eye Marker

  -  NYX Jumbo Pencil Milk

  - Beauty Rush eyeshadow i Peachy Jean

  - H&M Brow Pencil

  - ELF Tinted Moisturiser

  - 2True 3-in-1 Concealer

  - Which Primer

  - Which Transluscent Powder

  - MAC Pink Noveau leppestift

   

  Hva syns du?

   

  xoxo Rikke

   

 • MIN TIMEPLAN I USA!!  Vet dere hva! Det går mer og mer opp for meg at det virkelig ikke er så lenge før jeg skal flytte til California. Igår natt ble brukt til å sette opp timeplan med ansatte fra California Lutheran University, og nå er den spikret!

  Dette kommer til å bli ukeplanen min frem til jul på CLU:

  Mandag, onsdag og fredag: 10:30-11:35 am = Global Studies

                                               01:00- 2:05 pm = Intro to Mass Communication

   

  Tirsdag og Torsdag: 12:25-02:05pm = Intro to Christianity

                                        02:15-3:55pm = Beginning Acting
  Kanskje jeg sitter under disse trærne å gjør leksene mine om 3 måneder? Hvem vet!

   

  Joda, så jeg skal visstnok drive med både skuespill, religion, globale studier og massekommunikasjon når jeg er der. Jeg gleder meg, selv om jeg er nervøs for acting klassen! Men, det går vel bra det og! Forresten, idag er det bare 68 dager til jeg flytter! Herlighet!

   

   

   

  Skal du til utlandet i sommer? Eller skal du flytte, kanskje?

   

   

   

  xoxo Rikke

 • Dagens innkjøp: Bikini, undertøy og TATOVERING!  Okei, så jeg var i Tønsberg med venninnen min isted, for å gjøre noen små ærend. Hun endte opp med sko og badetøy, mens jeg kjøpte bikini og undertøy! 

   

  Noen av dere husker kanskje at jeg kjøpte en rosa bikini for et par uker siden. Vel, jeg kjøpte den i gul/nude idag. Jeg elsker den så mye!

  Og den beste delen? Den kostet bare 49 kroner per del! Fra H&M.

  Kjøpte også en rosa bikinitruse til den rosa bikinien jeg kjøpte. Den er neonrosa! Også 49 kroner fra H&M.

   

  Og ikke frik ut nå da, regner med at 100% av dere har sett en BH før? Fint. 

  Jeg kjøpte en neonrosa, og en turkis. Blir fint til solbrun hud!

  Fiiine blonder på siden!

   

   

  Jeg var også på tatoveringsbutikken, og spurte om hvor mye tatoveringen jeg ønsker å ta kommer til å koste. Damen sa den kom til å koste rundt 1500, så det er det feriepengene mine kommer til å gå til! Gleder meg til å få den! Har ikke bestilt time enda, men har tatoveringen ferdig laget. Gøy!

   

   

  Har du tatovering? Hva var det siste du kjøpte?

   

  xoxo Rikke

 • Dagens makeup - Red statement lips!  Jeg bare ... Hva skal jeg gjøre med sminken idag da?

  Produkter brukt idag:

  1. Almay Clear Complexion Concealer

  2. MAC Pro Longwear Concealer

  3. Benefit Erase Paste Concealer

  4. Dior Diorkiss Lipgloss i fargen Red Currant

  5. MAC lipliner i fargen Cherry

  6. Elf Mineral Foundation

  7. Beauty Rush øyenskygge i fargen Peachy Jean

  8. 88 paletten (Ser dere at jeg har brukt opp mange av øyenskyggene?!)

  9. NYX Super Skinny Marker Eyeliner

  10. Vevay Dramatic Black Eyeliner

  11. NYX Jumbo Pencil i fargen Milk

  12. ELF blush i fargen Tickled Pink

  13. Witch Transclusent powder
   

  Hva syns du om dagens look?

   

  xoxo Rikke

 • Kattemani og jobb?  Er det flere enn meg som elsker den godfølelsen man får når man er ferdig på jobb? Får den følelsen hver gang!

   

  Idag har som sagt mye av tiden gått til jobb, men da jeg kom hjem tok jeg med nye bestis Nikon D3100 ut i hagen, og tok noen bilder av pusekatten min Aron. Han stilte velvillig opp som fotomodell!  Babyy!

   

  Såå .. Hva har du funnet på idag?

   

  xoxo Rikke

 • Vitnemålstrøbbel og shopping?!  Nå har jeg jobbet med enda et problem jeg har dersom jeg skal til USA. De tar jo ikke imot norske vitnemål, så jeg må få mitt oversatt. Og hvordan gjør man det? Man må nemmelig ha det oversett av en statsautorisert translatør. Jeg tror etter mye om og men at jeg har funnet en, og har sendt henne en mail nå. Forhåpentligvis blir det ikke altfor dyrt å få oversatt det.
  Og ja, jeg var på skolen min igår for å spørre rådgiver om hvordan man burde gjøre det. Svaret jeg fikk? "Noen må oversette det. Jeg vet ikke helt hvem, men skolen gjør det ikke". Takk for hjelpen, liksom. Men jeg kan klare meg selv, jeg!

  Om et par timer skal jeg på jobb, så blir det mest sannsynlig til tur til Tønsberg for å kjøpe et par ting jeg må ha til jeg flytter. (Det er jo bare 70 dager til!!!!!)

   

  Hva skal du gjøre idag?

   

  xoxo Rikke

 • INNKJØP: Hudpleie og selvbruning  Jeg har lenge vært på leting etter noen nye hudprodukter, da huden min har gjort sin egen greie i det siste. Såå, jeg dro på Meny, jeg .. Iallefall fant jeg noen nye ting som fikk bli med meg hjem!

  Dette var da samlet det jeg kjøpte. 2 hudpleieprodukter, 2 selvbruningssprayer, og 2 pakker med bomullspads!


  Det første var denne Garnier Ambre Solaire selvbruningssprayen. Jeg elsker den, og har kjøpt den på nytt tre ganger på rad nå! Den gir deg en solbrun hud som ikke blir skjoldete, og jeg tar på denne en gang i uken.

   

  I det siste har den vært umulig å få tak i på min lokale Meny .. Grunnen til at jeg kjøper den på Meny, er at den koster 85 kroner der, mens 125 kroner på Vita. Sier seg selv hvor jeg kjøper den da! Så to stykker fikk den glede av å bli med meg hjem idag!

  Jeg kjøpte også denne, L'oreal Triple Active Balance Cleansing Milk. Jeg har ikke brukt denne før, men den luktet godt! Skal prøve den for første gang ikveld! 

  Fra samme merke kjøpte jeg også L'oreal Triple Active Balance Refreshing Toner. Har heller aldri brukt denne før, men skal prøve den sammen med rensemelken ikveld!

   

  Gleder meg til å prøve de nye produktene!

   

  Har du prøvd disse? Har du noen favoritt hudpleieprodukter?

   

  xoxo Rikke

 • Har du utvekslingsblogg/reiseblogg? SE HER!  Jeg skal prøve på et lite prosjekt! Jeg ønsker å samle linker til alle som skal studere i utlandet, og linke de på en felles side her. På den måten er det kjekt for de som skal studere, eller være utvekslingselever, å dele felles opplevelser, oppturer og nedturer. Det er også en måte å ha oversikt over de ulike bloggene, om det er noe du leser. 

   

  Jeg vet iallefall for min del at jeg elsker å lese utenlandsblogger, og jeg har vært på mange av deres blogger selv om jeg ikke har lagt til en kommentar. Lover! Dersom dere legger igjen linken deres til utenlandsbloggen deres her kommer jeg til å legge dere til i sidebaren på siden her, så flere kan se nettopp deres blogg!

   

  Hva er DIN link?

   

  xoxo Rikke

 • Klar til å flytte til USA!  Det har ikke vært så mye snakk fra meg i det siste om USA. Jeg tror ikke helt på det når countdown telleren min på telefonen viser at det kun er 73 dager til jeg setter kursen til USA, og blir der iallefall 3 år. Jeg tror det ikke når det kun er 2,5 måneder! Når jeg sendte søknaden var det jo 12 måneder til jeg kanskje skulle flytte, og tiden har gått utrolig fort. 

   

  Det begynner å gå opp for meg at jeg ikke har så lang tid igjen her i Norge. Jeg har vært klar for å dra lenge nå, og nå som forberedelsene er i full gang innser jeg hva jeg har gitt meg ut på. Et eventyr. Et spennende eventyr som jeg vet ikke bare kommer til å være en dans på roser. Det kommer sikkert til å være dager der jeg tenker "Faen, hva tenkte jeg med? flytte til USA?", og de dagene der jeg gråter av glede, da det er så fantastisk. Jeg skal bort fra det trygge Norge, den lille trygge byen jeg bor i, og alle de jeg kjenner. Jeg skal ut, bort fra alt det kjente, og inn til det ukjente. Til Thousand Oaks, en by med 130 000 innbyggere, og like mange matbutikker som vi har gatelykter. Okei, kanskje ikke helt riktig den der, men du skjønner sikkert poenget mitt.  Jeg er klar for å flytte. Jeg er klar for å få nye venner, møte igjen den amerikanske siden av familien min, klar for å studere på university, og ikke minst å stå på egne bein.

   

  Har du tenkt til å studere i utlandet?

   

  xoxo Rikke

 • Søknadsprosess til USA!  Noen av dere lurer sikkert på hva jeg har måttet forberede i forhold til det å søke meg inn på universitet i USA. Derfor tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om det nå.

   

   

  1. Søknad.

  Jeg valgte å søke meg til USA gjennom NORAM, som gjør at jeg kommer inn som Sophomore på universitetet. Det var kun utvalgte skoler som var med på dette, men jeg kom inn på alle de tre jeg søkte på. Jeg begynte å skrive søknaden min i august, og sendte den i begynnelsen av september. Søknaden var felles for alle skolene jeg søkte på, så jeg slapp å skrive utrolig mye. MEN jeg måtte skrive om "write an autobiographical essay, describing your cultural background, personal interests and academic goals." Man måtte også skrive om hvorfor man hadde valgt de skolene man søkte på. Søknaden måtte inneholde;


  • Signerte søknadspapirer.
  • Engelske karakterkort.
  • Midlertidig godkjennelse fra Lånekassen.
  • Kopi av bildesiden i passet ditt.
  • Anbefalingsbrev fra 2 lærere.

   

  Når man hadde fått alle disse tingene var det bare å sende søknaden til NORAM, så skulle de videreformidle den til de utvalgte skolene.
  2. Anbefalingsbrev 

  Etter man hadde skrevet søknaden, krevde også skolene i USA at man får anbefalingsbrev fra 2 lærere på den videregående skolen du går på. Jeg spurte da engelsklæreren og medielæreren min, siden disse to hadde relevant informasjon i forhold til bacheloren jeg skulle søke meg inn på. De skrev villig anbefalingsbrev for meg, og disse skulle ikke jeg få se. De skulle sendes direkte av læreren til NORAM.

   

  3. Helseskjemaer.

  Halleluja, her er det mye jobb. Det var vel 3 eller 4 ulike helseskjemaer skolen ville at jeg skulle fylle ut, så da var det bare å sette igang. Det viste seg at jeg måtte ha flere vaksiner enn de jeg allerede hadde. De krevde også vaksinekort, noe jeg ikke hadde fått, så da måtte jeg til helsesøster for å få tak i det også. Skjemaene skulle bli direkte sendt til skolen i California.

   

  4. Vaksiner.

  Jeg hadde ikke tatt Hepatitt-B vaksinene, så jeg holder fortsatt på med å ta de. Jeg har tatt to doser, men skal ta en dose til før jeg reiser til USA. Jeg måtte også ta tuberkulose-test, så den måtte taes en dag, og leses av den neste. Mye styr, for å si det sånn! I tillegg skal legen undertegne på at du har tatt alt, så nytter ikke å jukse seg unna dette. Tror jeg har vært hos legen 3 ganger nå bare får å kunne flytte til USA, så man burde starte tidlig! 

   

  5. Økonomipapirer.

  Skolen krevde også at man leverte inn økonomipapirer som viser at man kan betale for seg. De ønsker jo ikke elever som ender opp med ikke å betale! Iallefall, jeg sendte inn bankutskrifter på ulike kontoer jeg har, og også viste til at jeg har fått stipend fra skolen + midlertidig godkjennelse fra Lånekassen. Dette var tilfreds nok fra skolen sin side!

   

  6.  Visum.

  Det å søke visum var ikke bare-bare. Jeg startet prosessen ved at jeg fikk noen papirer jeg trengte fra skolen for å søke (Sevis), og satt meg ned for å fylle ut et nettskjema. Det tok hele 1,5 timer, for det var ikke bare et par spørsmål, for å si det sånn. Man måtte også ha ta et bilde, og signere på nett. Når man var ferdig med dette kunne man sette opp en time hos ambassaden for å søke visum. Jeg fikk time, og reiste til Oslo for møtet. Her var det nøye sikkerhetssjekk, før man gikk inn i et lite rom. Her var det tre skranker ; En for å betale, en for fingeravtrykk, og en for samtale. Det var lang ventetid, og jeg tror jeg ventet rundt 3-4 timer før jeg fikk visumet mitt godkjent. Men hey, jeg fikk visum! Visumet limer de inn i passet ditt, så man får passet sitt tilbake i posten etter et par uker.

   

  7. Oppsett av timeplan.

  Dette har jeg fortsatt ikke gjort, men jeg skal gjøre det i samarbeid med Peer advisoren min den 7. Juni. Gleder meg til å se hvilke fag jeg skal ha! Jeg skal sette opp timeplanen gjennom mail, men man kan også velge å ringe dersom man ikke forstår noe. 
  8. Oppsett av nedbetalingsplan.

  Har heller ikke fått satt opp en nedbetalingsplan, men fristen for dette er ikke før den 3. august, så jeg har relativt god tid til det enda. Tror man enten kan velge å betale alt på en gang, eller månedlig nedbetaling. Regner med det blir månedlig for min del.

   

  9. Søke lån/stipend hos Lånekassen.

  Jeg har veldig lyst til å søke lånekassen nå, men jeg kan ikke før jeg har mottatt vitnemål i posten. Det vil si at jeg tidligst kan søke i juli. Det er greit å ha fått sin søknad godkjent før man kommer til USA, iallefall! 

   

  Puh, har du lest alt dette er du flink! Dette er iallefall noe av det jeg har måttet gjøre i henhold til det å søke meg til USA. 

   

  Har DU noen gang vært i USA? 

   

  xoxo Rikke

 • Neglelakk - Nude negler?!  Idag hadde jeg en veldig trang til å ta på ny neglelakk, så idag ble det ELF sin neglelakk i Desert Haze. Den er en nude farge, og på bildene har jeg to lag.  Har også på Kiss Diamond Hard Strengthening Basecoat, og Mavala Minute Quick-Finish.

   

  Jeg digger den, selv om det tar litt lang tid før den tørker. En ting til å ta med i betraktning er jo at den kun koster 23 kroner .. (Ja, ELF har skrudd opp prisene på produktene sine, etter at produsenten deres også gjorde dette!)

   

  Hva er DIN favorittneglelakk?

   

  xoxo Rikke

 • Ebay shopping - Igjen?!  Jeg har offisiellt fått Ebay-dilla! ...Joda, jeg skulle bare se på en ting på ebay ... Det ble Konad neglestempelsystem og rhinestones! Jeg har jo lyst til å ha fine negler på sommeren ... Hvem har ikke det! 


  Det første jeg kjøpte var som sagt dette Nail Art Stamping Kit. Det er ganske basic bare stempler man velger neglelakkfarge til, og stempler på neglene, og det ser kjempefint ut! Håper dette funker bra for meg og! Dette settet kostet rundt 30 kroner, ikke gal pris i det hele tatt!


  Det neste jeg kjøpte var 1300 rhinestone neglepynt steiner. Jeg kjøpte et slikt hjul til bare 12 kroner! 

   

  Nå gleder jeg meg bare til det kommer i posten, og jeg kan fikse neglene mine! 

   

  Har du prøvd neglestempler før?

   

  xoxo Rikke

 • Makeup of the day - Falske øyenvipper!  Såååeh, noen av dere fikk kanskje med dere at jeg fikk masse nye falske øyenvipper fra Ebay igår? Jeg måtte jo bare teste de idag, så jeg ville prøve de mest dramatiske idag. Hadde jeg noen grunn til å ha på falske øyenvipper? Nei .. 

   

  Iallefall, her er de!

  Jeg elsker de, selv om jeg satt i en evighet for å få de på. De er LITT stive, for å si det sånn. Også er de litt tunge, så jeg kjenner/ser de hele tiden. Men hey, det gjør man jo med alle store øyenvipper .. 

   

  Bruker du falske øyenvipper?

   

  xoxo Rikke

 • Dagens innkjøp - Veske, sminke og bikini!   

  Jeg skulle bare en tur på Gina Tricot å kjøpe denne frynsebikinien som er på tv, jeg .. Vel, den hadde de ikke, og ikke fant jeg noe annet jeg ville ha heller. MEN jeg dro på H&M, og der fant jeg noen småting som fikk flytte hjem til meg!

   

  Dere husker sikkert at jeg skulle kjøpe meg en Marc by Marc Jacobs veske .. Vel, jeg fant denne til 299 kr istedet, som jeg forelsket meg helt i! Så jeg sparte penger, og fikk en nyydelig veske!  Den har gulldetaljer, og jeg elsker den!
  Jeg fant også denne bikinien, til kun 49 kroner per del! For et kupp! Den ser kjempefin ut på!


  Også denne rosa neonfargede bikinitoppen, også denne kostet kun 49 kroner!

  Fant også 2 bandeau-topper, til 129 kroner for to. Ikke så verst! Jeg kjøpte pakken med neongrønn og blå.

  Også tittet jeg i en tilbudskasse .. Og fant denne mascaraen til kun 30 kroner! Da kunne jeg jo ikke si nei, og den ble med hjem den også. Gleder meg til å prøve den, den har en spenstig kost!


   

  Har du kjøpt noe nytt i det siste?

   

  xoxo Rikke

 • Spørsmål til Rikke's lesere!  Cathrine som sniker seg innpå Rikkes blogg igjen. Igjen vil jeg spørre DERE om dere ønsker at jeg skal blogge fra USA? Isåfall har Rikke stort sett gitt meg tillatelse til dette. Reiser i slutten av juli til Los Angeles.
  Hvis dere sier ja, kommer jeg med noen oppdateringer før, underveis og etter reise!!

 • PAKKE I POSTEN - FRA EBAY!!  Idag fikk jeg endelig pakken jeg bestilte fra Ebay et par dager etter 17. mai - Nemmelig de falske øyenvippene mine! Jeg har fått helt dilla på det i det siste, og elsker effekten de gir. Og da jeg så at man kunne få 20 par øyenvipper for 18 kroner, kunne jeg ikke si nei.  

   

  Åh, de er så pene!

  Jeg kjøpte modellene 063 og 003.

  Vil du kjøpe de og? HER kan du kjøpe de!.

 • Rikke

  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her! Følg meg på min reise! KONTAKT: Mail: surfintheusa.blogg@gmail.com Instagram: Rikkebovree


  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her!
  Følg meg på min reise!


  KONTAKT:
  Mail:
  surfintheusa.blogg@gmail.com
  Instagram: Rikkebovree

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  hits