Rikkes reiseblogg -

28.08.2013(California: 08:49, Norsk tid: 17:50)

God morgen! Jeg har allerede rukket å tvinge meg selv på en joggetur imorges! Det er så langt det eneste jeg har rukket å gjøre idag. 

 

Igår kjørte jeg og Karin tidlig til Hermosa, der vi skulle møte Lise. Hun var på jobb til 13:30, så i mellomtiden dro vi til kjøpesenteret for å se litt. Jeg fikk kjøpt meg en ny skoleveske, som var sårt trengt. Vi møtte Lise på restauranten Martha's, og hadde den beste lunsjen jeg har hatt på veldig lenge. Her satt vi en times tid, før vi kjørte til Lises hus, så på tv, og hjalp henne med å pakke litt, siden hun skal flytte etterhvert. 

Etter vi hadde vært hos Lise et par timer måtte hun på jobb, så hun dro, og jeg og Karin dro ned til stranden å gikk en liten tur. Plutselig hører jeg noen rope på meg?! Det var nemmelig noen venner av Lise, Bill og Laurie, som hadde kjent meg igjen. Ikke verst å bli gjenkjent på en strand man ikke bor ved, engang. Det første de spurte meg om var om jeg kunne bake litt for de, siden jeg har jobbet som baker i hele sommer. Haha! 

Etter gåturen på stranden dro jeg og Karin å kjøpte Starbucks, før vi hentet bilen min hos Lise. Den har nemmelig stått der hele sommeren. Så nå har jeg bil! Hurra!

 

Har du gjort noe gøy idag?

 

xoxo Rikke

 • Starbucks, The Beach og Skolebrød??  (California tid: 07:24, Norge: 16:24)

  God morgen her fra California! Jeg har akkurat gjort meg klar. La meg fortelle litt om hva vi gjorde igår, ikke sånn veldig mye interessant, men vi gjorde litt av hvert! 

  Igår var en slik "slappe-av-dag", så vi tilbragte mye tid hjemme. Vi dro til butikken et par ganger, en av gangene var blant annet for å kjøpe ingredienser til å lage norske skolebrød. Det hadde de nemmelig aldri hørt om før. Jeg og Karin dro også på Starbucks, før vi dro til en klesbutikk for å finne klær til en av guttene i familien. Da vi kom hjem begynte jeg å lage skolebrød til de. Det tar jo ganske lang tid, så vi brukte resten av kvelden på det. De ble en suksess!

   
  Idag derimot, skal jeg og Karin kanskje en tur på stranda, og ha lunsj sammen med Lise. Så skal jeg hente bilen min, så jeg har den å kjøre rundt med! Gleder meg!

   

  Har du gjort noe gøy idag?

   

  xoxo Rikke

   

 • Stikkord:

  Fremme i LA - Paddleboarding og hanging out  Hei alle sammen! Kan dere tenke dere hvor deilig det var å komme tilbake til California? 

  Igår fløy jeg som sagt fra NYC til LAX, der jeg etter litt tid fant kofferten min og fikk snublet meg ut døra med to trillekofferter og en gigantisk håndveske. Der ble jeg møtt av "de amerikanske mødrene mine", Karin og Lise. Det var så koselig å se de igjen! Vi kjørte fra LAX til Manhattan Beach, der vi spiste lunsj (vel, det var mer middagstid for meg) på Firestone. God mat! Etter det gikk vi ned til vannet å så litt av en profesjonell volleyballturnering, det var til og med OL-vinnere med på noen av lagene. Der møtte vi også Karins ektemann, Jim.  Etter vi hadde vært en stund i Manhattan kjørte vi til Kevin, som er Lises kjæreste. Her var vi bare å hilste på, før jeg og Karin kjørte hjem til hennes hus. Det er nemmelig der jeg tilbringer mesteparten av uken min før jeg flytter inn på skolen. Resten av kvelden så vi bare på tv og slappet av.

   

   

  Idag dro vi (Karin, Jim, Sam, Evan og jeg) tidlig til Huntington Beach, der vi møtte Lise. Her skulle vi nemmelig prøve en ting jeg har hatt lyst til lenge- stand up paddleboarding! Vi leide brett, stod opp på brettene og padlet rundt. Det var utrolig gøy, og ikke så vanskelig som man tror det er. Vel, bortsett fra en episode der Lise nesten kræsjet i en brygge på grunn av at en båt som lagde store bølger kjørte forbi, og jeg var på andre siden av henne. Ingen havnet i vannet iallefall! Da vi hadde padlet oss ferdige spiste vi lunsj på en liten lokal restaurant, før vi dro hjem. Det var utrolig gøy å padle, eneste som var dumt var at vi ikke fikk tatt noen bilder! (siden vi måtte legge igjen telefon og alt i bilen, hvis ikke kunne det lett blitt vått i vannet ..)  Etter vi hadde byttet klær kjørte vi videre til The Dripp, som er en lokal cafè her de bor. Der møtte vi Frank og Jessica, noen venner av familien. Vi dro også til de ikveld å spiste middag, og spilte Apples to Apples. Gøy! 

  Nå derimot, var alle så trøtte at vi sovnet i sofaen i stua. Derfor sier jeg adios, hasta luego og ciao.

   

  Er noen av dere i USA nå?

   

  xoxo Rikke

   

   

 • Stikkord:

  På fly fra NYC til LA!!!  Hallo folkens! Nå sitter jeg på flyet mellom New York og Los Angeles, her er jeg så heldig at jeg har nett på flyet! I skrivende stund har jeg 5 timer og 10 minutter igjen av reisen. Tror jeg skal prøve å lese litt i boken min, og forhåpentligvis finne noe spennende på nettet jeg kan se på. Eneste som var litt teit er at det ikke går an å se på Netflix her! Oh well. Kan fortsatt få sett på Home&Away, så da er dagen reddet, og flyturen kommer til å (praktisk talt) fly unna.   Jeg har hatt en helt fantastisk tur i New York, men er så klar for å komme tilbake til LA. It's my city! Iallefall liker jeg å tro det. På flyplassen i LA blir jeg hentet av Karin, og jeg skal bo hos henne et par dager før jeg flytter inn på skolen. Kan hende planene endrer seg, men det tar jeg litt som det kommer. Gleder meg bare til å se de igjen!

  Blogges fra California!!

   

  Er noen av dere i USA nå?

   

  xoxo Rikke

   

  #utveksling

 • NEW YORK DAY 2 - TOP OF THE ROCK, BUS TOUR OSV.  God morgen fra solfylte New York! Beklager dårlig med blogging igår, men jeg var helt utslitt når jeg kom hjem på kvelden, og sovnet som en stein! La meg fortelle hva jeg gjorde igår;

   

  Våknet av jetlag klokken fem, og var ferdig sminket, ordnet og alt klokken åtte (drøyde og drøyde med å stå opp...). Gikk fra hotellet til Rockefeller Plaza - men først så jeg litt på taping av The Today Show - jeg fikk til og med en gratis kokebok av en av de som var med på showet, haha. Etter Today Show kjøpte jeg billetter til Top of The Rock, som er 67 etasjer høyt, og har strålende utsikt over hele New York. 

  Her kan dere se utsikten til Central Park - fint, huh? Legg merke til huset i midten nederst har en park på toppen av skyskraperen!

  Her har vi Empire State Building, beautiful!

  Og her er blogger'n selv - måtte jo ta et turistbilde sammen med utsikten! Som dere ser var jeg som vanlig en fargeklatt av dimensjoner igår, and I love it. Bortsett fra når en på gata lurte på om jeg skulle til stranda da - what? Takk for den.

   

  Etter jeg hadde vært på Top of the Rock gikk jeg til MAC der jeg kjøpte et par goodies, før ferden gikk tilbake til hotellet for å bytte sko. Etter det tok jeg en busstour som jeg trodde skulle ta en time, men som tok 3,5 timer. Oh well, nå har jeg iallefall sett sykt mye av turistattraksjonene - Soho, Empire State Building, 5th  Ave, Statue of Liberty, Chinatown, 9/11 Memorial osv. Super tour. Klokken ble seks, og jeg fant ut at det kanskje var på tide å spise noe. Jeg er så dårlig på å huske å spise når jeg er på ferie, så jeg hadde ikke spist siden klokken 08:30, og var dødsvarm (var 30 grader her i NYC igår) etter 3,5 timer på buss uten vann og aircondition. Da ble det Chipotle til middag, en av mine favorittsteder å spise i USA! Anbefales!

  Idag er jeg ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre, tror det enten blir en tur til Central Park eller Soho, og kanskje fikse neglene mine. Prøver egentlig å utsette å fikse neglene så lenge som mulig, siden jeg vil at de skal være fine når jeg kommer til LA! 

   

   

  Er noen av dere i NY nå?

   

  xoxo Rikke

   

  #utveksling #student

 • ANKOMMET NEW YORK!  Hallo folkens! Da var jeg ankommet New York, og elsker det her så langt. Etter en lang (merk: LANG) flytur med 2 unger som KONSTANT skrek i 8 timer, landet jeg på JFK med dotter i øra og alt for mye baggasje. Fikk etterhvert kommet meg gjennom både customs og hentet baggasje, og tok en taxi til hotellet mitt. Bedre location skal du lete lenge etter! Det er kun 1 minutt å gå til Times Square! Igår var jeg ganske så sliten når jeg kom frem, så jeg tuslet rundt på Times Square, fikk kjøpt meg et par ting på Forever21, og dro på Walgreens å kjøpte middag. En tørr sushi og vassen frukt - ikke mye ble spist av det for å si det sånn. Sovnet også 19:30, var helt utslitt! 
  Idag er planen å se på 9/11 memorial, og suse litt rundt i storbyen. Liker meg veldig godt her, men må si at California fortsatt er closer to my heart. Klokken er nå 06:50, og det er på tide å stå opp, kle på seg, sminke seg og reise rundt i the city that never sleeps.

   

  Noen av dere som er i New York nå?

   

  xoxo Rikke

  #utveksling #student

 • Bye Norway!  Da sitter jeg på flyplassen i Sandefjord, klar for å reise til New York! Har et lite stopp i Amsterdam først, så flyr jeg til New York og er der et pat dager. Gleder meg masse!

  Snakkes i New York!!

 • Forferdelig dag  Igår var en av de dagene som startet helt fantastisk - jeg hadde planer med en jeg hadde veldig lyst til å se igjen. Dagen gikk, og jeg fikk aldri møtt vedkommende. Jeg hadde gledet meg så, og jeg ble så utrolig skuffet når det ikke skjedde. Derfor blogget jeg ikke igår. Jeg hadde så lyst til å møte denne personen før jeg flytter tilbake til USA, for gudene vet når denne personen er i dette fylket igjen. Derfor hadde jeg meget lite lyst til å blogge igår, og var litt down på grunn av det. Jeg er sikker på at vi alle har opplevd det en eller annen gang. 

  Jeg hadde vel for store forhåpninger, og gledet meg i flere dager på forhånd. Det viste seg at jeg ikke skulle ha gjort.

   

  xoxo Rikke

   

   

 • Stressa sjåfør i Oslo + BARE FIRE DAGER TIL USA!!  Halloen! Beklager for dårlig blogging både idag og igår. Igår dro jeg til Oslo sammen med foreldrene mine, de skulle på en Roger Waters konsert, så jeg skulle være sjåfør. Ble kjent både på Snarøya, og i Oslo sentrum i løpet av den turen. Er liksom ikke så veldig kjent i Oslo utenom de faste veiene jeg pleier å kjøre, så det var en opplevelse i seg selv. Uheldigvis for meg kjørte jeg alene i Oslo sentrum klokken halv fem. RUSHTRAFIKK! Sånn her satt jeg da omtrent hele turen fra Sandvika til Ibsen Parkeringshus: 

  Vakkert, ikke sant? haha! Sikker på at de som kjørte forbi meg syns jeg var litt merkelig. Oh well. Kan jo også legge til at jeg kjørte pappas bil. Pappas helt nye 2013-modell. "SKAL IKKE KRÆSJE, SKAL IKKE KRÆSJE, SKAL IKKE KRÆSJE!!"-tankene funket fint de. 

   

  Idag har jeg derimot møtt kusinen min Lisa, og vi kjørte til begge oldemødrene våre, og besteforeldrene våre på besøk. Må jo passe på å ta turen innom når man først er i Norge! Det begynte også å plaskregne akkurat idet jeg og kusinen min gikk ut av bilen, og vi begynte å hyyle og løpe bortover. Tror vi vekte omtrent hele gamlehjemmet, om de ikke var oppe. 

   

  Nå skal jeg derimot spise kylling og loff, før jeg skal se på litt TV og kose meg. Det er jo tross alt siste helgen min hjemme i Norge! 4 days to go! 

   

  Har du kjørt i Oslo før? Like redd som meg?

   

  xoxo Rikke

   

  #utveksling

 • Stikkord:

  Goin' back to LA  Nå begynner det å bli lite tid til jeg reiser tilbake til California! Jeg gleder meg så utrolig mye til å oppleve nye ting, møte igjen gamle kjente og ha en flott tid. Bare 5 dager igjen!

   

  Har du vært i California før?

   

  xoxo Rikke

 • My Bucket List  Etter inspirasjon fra reisedagboka.net, har jeg bestemt meg for å legge ut min bucket list! Den er riktignok ikke ferdig, men oh well.

   

  1. Dra til Australia, og se der Home and Away blir filmet

  2. Prøve stand up paddleboarding

  3. Hoppe i fallskjerm

  4. Møte min favorittartist (igjen)

  5. Være vegetarianer for minst en måned

  6. Reise til Malaysia 

  7. Jobbe i et PR-byrå

  8. Lage en scrapbook med minner fra de siste årene

  9. Besøke alle 50 statene i USA (Har besøkt North Carolina, California, Nevada og Arizona så langt) 4/50

  10. Reise til Kina

  11. Være med i et 5k løp
  12. Lage en kokebok der jeg samler alle favorittoppskriftene mine for senere

  13. Fly business class

   

  Kommer til å legge til flere ting/krysse ut ettersom jeg klarer å fullføre noen av tingene på listen. 

   

  Hva er på din bucket list?

   

  xoxo Rikke

 • Pakke til USA  Hei dere! Gjett hva jeg begynte å gjøre igår? Pakke. Det er alltid like vanskelig, og jeg har nesten ikke peiling på hva jeg skal pakke enda- selv om jeg nå har gjort det for hele ifjor. Har iallefall fått en god del pakket, men det er fortsatt en del som fortsatt trengs å pakkes. I tillegg har jeg jo også New York å tenke på - skal jeg shoppe noe der må jeg ha plass i kofferten! Vurderte å sende med meg 2 kofferter, men da jeg fant ut at prisen kom til å ligge på omtrent 1600 kroner for en ekstra koffert slo jeg det fort fra meg. Da får jeg heller shoppe litt når jeg kommer til California! 

   

  Se for kaos det har blitt her nå! Forhåpentligvis får jeg litt mer kontroll i løpet av uka - tror det kommer til å bli mye baggasje I håndbaggasjen! 

   

  Har noen av dere startet å pakke?

   

  xoxo Rikke

 • Tønsberg, "Orange is the New Black" og USA!!!  God morgen! Nå er det kun 8 små dager til jeg setter beina på flyet til New York, og jeg kan ikke tro hvor fort tiden går! Gleder meg så utrolig mye! 

  Jeg må si det var utrolig deilig å kunne sove helt til klokken 9 imorges, etter å ha jobbet hele sommeren fra klokken 06:00. Idag reiste jeg og en venninne av meg, Kine, til Farmandstredet i Tønsberg, der vi snoket rundt. Jeg endte opp med litt nytt undertøy, mens Kine fikk kjøpt seg et skjørt. Vi satt også en liten stund på Wayne's Coffee, koselig. Når jeg kom hjem har jeg kun spist middag, og nå sitter jeg å ser på et par episoder av "Orange is the New Black" på Netflix. Har noen av dere sett serien? Jeg har fått helt hekta!

  Ellers er det fullt opp denne uka - Imorgen skal jeg møte venninner i Tønsberg, onsdagen er fri så langt (pakking?), torsdag skal jeg kjøre til Oslo, og fredag skal jeg være med kusinen min. På søndag skal jeg ha familieselskap før jeg reiser på tirsdag! Dette kommer til å gå fort! 

   

  Har du gjort noe spennende idag? Har du sett "Orange is the New Black"?

   

  xoxo Rikke

   

  #utveksling #studier

 • Oslotur og STARBUCKS!!  Da var frøkna kommet tilbake fra shoppingtur i Oslo! Kan vel si det sånn at det ikke ble så mye - kjøpte 2 smykker som er gaver til familien i USA, og et ark med Norge-klistremerker, også til familien der borte. Ble riktignok to ganger på Starbucks i løpet av dagen da. Whops .. 

  Jeg og Hilde tok toget tidlig (09:45), og var i Oslo ved 11:30-tiden. Da tuslet vi rundt Karl Johan, Oslo City, Byporten og alle andre stedene. Vi måtte jo leke litt turister! 

  Her er jeg strålende fornøyd da, etter at jeg har fått Caffè Mocha, og de har klart å skrive navnet mitt riktig. Gøy! 

   

  Kan jo også fortelle om en liten hendelse meg og Hilde opplevde når vi var der inne. Vi satt på trappen på Jernbanetorget, da en dame (muligens uteligger/noe påvirket tilstand) kommer bort til oss og spør om hun ikke kan låne telefonen min. Jeg sier nei, og forteller henne at jeg nesten ikke har strøm på mobilen. Hun går videre, dritsur på meg og slenger i trynet på meg "Finnes ikke mange hyggelige mennesker her i denne byen". Sjokkerende! Hun går da som sagt videre til neste person, han sier også nei, og hun ender opp med å slå til han i ansiktet! Seriøst? For at du ikke fikk låne en telefon? Skjerp deg.

   

  Bortsett fra det har det vært en strålende dag, og jeg har virkelig kost meg. Nå sitter jeg i sengen og skal se på et par episoder med Home&Away og spise noe godt.

   

  Har du gjort noe spennende idag?

  (10 dager til USA!)

  xoxo Rikke

   

  #utveksling 

 • Stikkord:

  Oslotur og uten jobb!!  Hei folkens! Da var jeg arbeidsløs, iallefall er jeg ferdig å jobbe for sommeren. Deilig å endelig ha skikkelig sommerferie! Imorgen går ferden til Oslo med Hilde, tror vi bare skal tusle rundt å se litt, spise lunsj og ta toget hjem igjen. Blir bra! Har jeg noen lesere i Oslo?

   

  Har også så smått begynt å tenke på hva jeg skal pakke i kofferten når jeg reiser tilbake. Det er like vanskelig hver gang, jeg har jo så mye jeg har lyst til å ha med meg! Får vel prøve å begrense meg litt, iallefall. 

  Siden jeg ikke tok noen bilder idag - her er jeg og fetteren min Jake på Angels game i Anaheim i mai. Gøy! 

   

  Noen flere som er i Oslo imorgen?

   

  xoxo Rikke

   

  #utveksling

 • Stikkord:

  Hotell i New York  Æsj, nå har jeg sittet i flere timer for å prøve å finne et hotell som både var billig, og inne i sentrum i New York. Ikke trang det å være så fint, men når flesteparten var hosteller, ble det verre for meg. Ikke søren om jeg deler rom med noen villt fremmede mennesker på ferie! Og felles bad? neitakk. Fant tilslutt ett som ligger i nabogata til Times Square, til 3000 kroner - med eget rom og bad. Ikke så aller verst det, nå håper jeg bare ikke det er et helt forferdelig hotell! Hun som i utgangspunktet skulle være med meg i New York har også meldt avbud, så det blir en ensom tur på meg. Oh well, kanskje jeg blir kjent med noen?

  Bortsett fra det har jeg bare vært på jobb og spist middag idag. Hadde min nest siste dag på jobb idag, og sjefen hintet til at det kanskje blir muligheter for å jobbe der til neste år også! Supert! Imorgen er siste dagen, og jeg gleder meg til å få litt ferie. 

   

  Har du vært i New York før?

   

  xoxo Rikke

 • New York, California .. I'm coming!  Jeg vet det er mange av dere som egentlig ikke vet helt hva jeg gjør i USA, så tenkte jeg skulle oppklare litt hva jeg skal fremover. 

   

  20. August -24. August: New York

  Den 20 august flyr jeg fra Sandefjord Lufthavn Torp, og har en mellomlanding i Schiphol i Nederland i et par timer. Deretter flyr jeg til JFK flyplassen i New York. Her skal jeg være i fire dager, og slik det ser ut akkurat nå skal jeg være der alene. Jeg reiser som sagt ikke som utvekslingsstudent, og skal derfor ikke være med noen andre. Jeg gleder meg til å kunne utforske byen, folkene, maten og kulturen, og tror definitivt ikke at jeg kommer til å kjede meg de 4 dagene. 
  24. August - California

  Den 24 august flyr jeg fra New York til California. Det tar ca. 5,5 timer, og jeg kommer til California midt på dagen. Der blir jeg forhåpentligvis møtt av den amerikanske siden av familien min, der jeg sikkert kommer til å være et par dager. Jeg flytter etterhvert inn på skolen min i Thousand Oaks, der jeg bor, og har bodd i ett år. Her skal jeg bo med tre andre jenter, som jeg forhåpentligvis kommer til å trives godt ilag med. Jeg har ikke møtt noen av jentene før, men det er jo en del av det å gå på college! 
  4. September - Skolestart

  Den 4. september starter skolen for min del, da skal jeg ta fire fag og ha skole 5 dager i uka. Det kommer helt sikkert til å bli noen tøffe fag, men jeg skal klare å komme meg gjennom det!

   

  Skal du ut å reise i nærmeste fremtid?

   

  xoxo Rikke

   

  #utveksling

   

 • PAKKE I POSTEN!  Jeg vet ikke om dere vet dette om meg, men jeg elsker å bytte deksel på mobilen. Farger, 3d, glitter, diamanter, you name it, I've had it. Denne gangen bestilte jeg meg et nytt deksel fra Casetagram, og dette var det jeg kjøpte: 

  Jeg er strålende fornøyd! Jeg valgte å ha mange småbilder fra min Facebook og Instagramprofil, og satt alle sammen til ett. Tror det blir fint å ha når jeg er i USA, da har jeg noe å se på hvis jeg lengter hjem! Det tok heller ikke lang tid før jeg fikk det, tror det tok ca. 1 uke fra jeg bestilte det til jeg fikk det. Og det beste av alt er at det bare kostet 34 dollar! Det er ikke så alt for ille. Og nei, innlegget er IKKE sponset om du lurte på det! 

   

  Hvordan cover har du på din telefon?

   

  xoxo Rikke

 • Ny tatovering?  Hallo folkens! Nok en dag har fykt avgårde, og nå er det straks leggedags for min del. Dro en liten tur til Tønsberg isted for å prøve å finne et par gaver til familien i USA, men det var et mislykket forsøk. Får prøve på nytt når jeg er i Oslo til lørdag! Ble istedet en islatte på Wayne's Coffee.

   

  Ellers sitter jeg her og leter etter sitater til en mulig ny tatovering. Jeg har så lyst på en ny en! Man blir visst litt avhengig av å ta en ny tatovering .. Denne gangen ønsker jeg å ta et sitat, men sitatet må liksom passe til meg og min personlighet!   Så sånn her har jeg sittet å lett etter den perfekte for meg. Jeg har enda ikke funnet den perfekte, men jeg jobber og står på! Plutselig popper den opp! En ting jeg iallefall vet jeg ikke skal ha, et infinity tegnet!

   

   

  Har du tatovering?

  xoxo Rikke

   

  #utveksling

 • MUST SEE i New York  Jeg teller dager, og i skrivende stund er det kun 15 dager til jeg forlater Norge til fordel for New York. Ikke har jeg bestilt hotellrom, og ikke vet jeg hva jeg skal gjøre der alene i fire dager. Jeg vet ikke engang hva jeg vil se, gjøre og oppleve! Det jeg har planlagt så langt er: 

  1. Joggetur i Central Park

  Av en eller annen grunn har jeg alltid hatt lyst til å jogge i denne parken og oppleve New York på en litt annen måte.

   

  2. Middag på Joanne Trattoria

  Har så lyst til å dra på Joanne Trattoria, det er restauranten som er eid av foreldrene til Lady Gaga! Kanskje jeg burde bestille bort på forhånd?

   

  3. Empire State Building

  Den høyeste bygningen i New York, med utsikt over hele byen. Empire State Building har blitt et symbol på New York, du har kanskje sett bygningen i filmer som King King, An Affair to Remember og Sleepless in Seattle? Must see!

   

  4. Grand Central Station

  En halv million mennesker passerer daglig gjennom Beaux Arts bygningen fra 1913, og har blitt en stor turistattraksjon. Her kan man visstnok gå rundt i timevis uten å kjede seg! 


  5. World Trade Center Memorial

  Det er mange av oss som husker hvor vi var når vi fikk vite om terrorangrepet på USA, og mange ønsker å se stedet der det skjedde. Riktignok er det ikke ruiner der enda, men et visstnok veldig vakkert minnesmerke. Must see!

   

  6. Statue of Liberty

  Hvem vil vel ikke se selve symbolet på New York, Statue of Liberty, når de er i New York? Tror ikke turen blir fullkommen dersom jeg ikke i det minste får sett statuen fra avstand! Trenger jo ikke nødvendigvis å ta båtturen over, så lenge jeg får sett den!

  7. Times Square

  "It doesn't have to be New Year?s Eve to enjoy Times Square in New York City. As the heartbeat of NYC, Times Square signifies everything that the city represents. The excitement, the glamour, the independent free-spiritedness and artistic qualities of New York are all on display in this timeless spot. One of the best places to begin sampling true New York night life."

  8. SHOPPING!!  

  Noen som har tips til flere ting jeg kan gjøre når jeg er i New York? Tips til hotell?

   

  xoxo Rikke

   

  #utveksling

 • Hvalross på joggetur  GUESS WHAT! Jeg fikk dratt rompa opp av sofaen og ut på joggetur i Moa (Eller Bokemoa, som den også heter. Lokale sier vel bare Moa) Iallefall fikk jeg jogget tre runder, eller 3,6 km. Var død etter det. Skjønner ikke åssen de som jogger 1-1,5 mil klarer det .. Jeg ligger jo omtrent kollapset etter 3,5 km. Jaja, bedre enn å ikke gjøre noe, sant? 

  Her er jeg da, prøver å være positiv med tommel opp. Egentlig har jeg lyst til å legge meg ned på bakken og dø, men NEIDA, det var en gammel dame som stod og så på meg, så det gikk jo ikke. 

   

  Sånn bortsett fra det har jeg bare vært på jobb idag, fra 06-14. Bare 4 dager til jeg er ferdig å jobbe der, det går sinnsykt fort! Nå holder jeg på å skrive en sjekkliste over ting jeg MÅ få med meg når jeg er i New York - Legger ut listen enten ikveld eller imorgen! Har dere noen tips til hva jeg må finne på? Vet det er mange av dere utvekslingsstudenter som er der borte, plis tips meg!

   

  Har du trent idag?

  xoxo Rikke

   

  #utveksling 

 • Sminkekost vask  God kveld, lesere! Idag reiste jeg og Susann til Tønsberg, der vi spiste på Dolly Dimple's. Yum! Til dessert ble det en trappe på McDonalds. Det er jo bare søndag en gang i uka, sant? Nå derimot, har jeg akkurat brukt et halvt år på å vaske sminkekostene mine. Dette er ikke alle engang! Her er det koster fra både ELF, MAC, Sigma, BareMinerals og H&M.

  Skjønner du hvorfor det tok lang tid, eller? En ting mange ikke tenker på er at det bygger seg opp millioner med bakterier som kan føre til både uren hud, og at kortene blir ødelagt fortere. Vi vil jo ikke det, vil vi? Har du mange sminkekoster? xoxo Rikke
 • Ufattelig heldig i USA  Noen ganger innser jeg hvor heldig jeg har vært. Hvor heldig jeg har vært for at jeg har fått muligheten til å komme til vestkysten av Amerika for å få en bachelorgrad. Hvor heldig jeg er for at jeg har familie der borte som jeg har blitt mye bedre kjent med enn jeg noen gang hadde trodd jeg skulle, og som har hjulpet meg med å tilpasse meg til disse to veldig forskjellige verdenene. 

   

  Dette bildet var tatt i april for 1 år siden. Gleder meg til å reise tilbake å møte de!

  Det er ikke nødvendigvis det at det er så utrolig annerledes der borte, men alle de små kulturelle tingene får meg til å virkelig forstå at jeg ikke er en amerikaner, men en nordmann. Maten, de kulturelle begivelsene, normene i hverdagslivet, de geografiske forskjellene, i tillegg til andre ting er veldig forskjellige i de to verdenene jeg nå har bodd i. For å ta et eksempel: Ikke så mange nordmenn vet hva man feirer når man feirer St. Patrick's Day, Memorial Day eller Labor day. Det er bare noen av mange småting som gjør at forskjellene blir større enn man hadde trodd. Også bare at folk er så veldig mye hyggeligere i USA enn de er i Norge er rart i begynnelsen.  

   

  Jeg har vært heldig nok at jeg har amerikanske slektninger i California som har vært veldig støttende, og har alltid vært der når jeg har trengt hjelp. De har tatt meg med rundt omkring i California, og har hjulpet meg ikke bare med å tilpasse meg den amerikanske levemåten, men jeg føler også at jeg har fått et sterkere og nærere bånd med den amerikanske siden av familien.  De har virkelig blitt min andre familie. De har vist meg hva California har å tilby, og jeg er så takknemmelig. Alt fra shoppingturer, flyturer til Arizona for å møte slektninger der, turer til Palm Springs, båtturer og strandturer har alle vært en del av min nye hverdag i USA, takket være dem. Jeg hadde aldri trodd at dette var noe som kom til å skje for meg, og jeg føler meg så heldig som har fått denne muligheten. Jeg har møtt mange venner jeg vet jeg kommer til å holde kontakten med senere i livet, og møtt mennesker jeg ikke hadde møtt dersom jeg ikke hadde kommet til California. 

   

  Alt i alt - jeg gleder meg så utrolig masse til å komme tilbake, og vet at de siste 16 dagene på norsk jord kommer til å fly avgårde på null komma niks. 

   

  Noen flere som gleder seg til å flytte?

   

  xoxo Rikke

   

  #utveksling

 • Dagens innkjøp - H&M, The Body Shop ++  Idag tok jeg turen til både Tønsberg, Sandefjord OG Larvik for å se om det var noe å kjøpe der. Jeg leter nemmelig etter en gave til familien borti der, men det er jo helt klin umulig å finne noe. Jeg fant iallefall noen småting jeg trenger! 

  Er tom for både fuktighetskrem og rens, så denne gangen ble det Tea Tree- hudpleielinjen til The Body Shop jeg prøvde ut. Kjøpte Tea Tree Blemish Fade Night Lotion, Tea Tree Skin Clearing Lotion og Tea Tree Cool & Creamy Wash. Håper de er bra! Tror det ble rundt 350 kroner for alle tre. 

  Se hva jeg fant! Passcover! Søtere pass enn dette går det vel ikke an å få, rosa og leopard! Fant begge to på H&M til 29 kroner. 

  Fikk disse av mamma, det er øredobber! På den ene står det True Dreams, på den andre står det Peace&Love. Tror de kostet 29 kroner, og jeg digger de! Statement!

  På Bikbok fant jeg en ny highwaist shorts, og det til bare 199 kroner! Og ikke nok med det, modellen heter New York .. Gjett hvem som skal bruke den når hun er på ferie i New York?

  På H&M kjøpte jeg meg litt nytt treningstøy, og denne grå og svarte yoga shorten ble med hjem. Den er såå delig å ha på, og kostet 99 kroner. Trang en ny shorts å trene med i i USA, og denne blir perfekt!

  Denne treningstoppen ble også med fra H&M, og kostet 149 kroner. Den er litt gjennomsiktig i stoffet, med striper, og skal være litt oversized. 

  AAAH, sjekk fargen! Jeg elsker den så utrolig mye! Ny treningsbh, også fra H&M. Kostet 149 kroner. Ser for meg at denne blir veldig fin under den svarte treningstoppen jeg kjøpte. 

   

  Så det var altså alt jeg fant når jeg var på tur. Ikke fant jeg en eneste ting til familien i USA. Prøver nemmelig å finne noen fine smykker, men jeg failet med det denne gangen. Får prøve på nytt en annen dag! 

   

  Har du kjøpt noe nytt i det siste?

   

  xoxo Rikke

   

  #utveksling

 • Joggetur og flaue opplevelser  God helg, alle sammen! Jeg var så blid når jobben var over idag at jeg spurtet ut! Nei nå derimot, nå er jeg så sliten at jeg holder på å DØ. Prøvde meg nemmelig på en gå/joggetur idag skjønner du, og skulle jogge i oppoverbakkene. Verste ideen noensinne. Klarte iallefall å komme meg opp av sofaen og ut på tur etter jobb! Klapp på skulderen til meg selv, må jo prøve å se litt bra ut til jeg skal til New York og California der det er bikinivær 80% av tiden ..

   

  Tror dere forresten ikke at jeg klarte å komme opp i en pinlig situasjon når jeg var på tur igjen da? Jeg jogget bare rolig bortover forbi en ungdomsskole (min gamle faktisk), og jeg hadde jo ingen aning om at det foregikk sykkelritt der! Jeg hadde såklart lagt opp ruten min slik at der jeg jogget .. der var mållinjen der. Så jeg måtte ta en lang omvei rundt over et jorde, mens sykkelrittvaktene fulgte med på meg. Flaut! Jaja, kom meg iallefall hjem. 

  Slik ser jeg ut nå da:  Forresten kan dere følge meg på Instagram: rikkebovree heter jeg der, og jeg follower tilbake!

  Bare 18 dager til jeg reiser!! 

  Har du vært på trening idag?

   

  xoxo Rikke

  Follow my blog with Bloglovin

  #utveksling

 • Min dag i bilder
  Great! Jeg skulle være flink og dokumentere dagen min i bilder, jeg. Det gikk vel så som så, men noen bilder fikk jeg tatt iallefall.

  Prøv å ta et bilde av deg selv 04:15 som ser bra ut'a. Sånn her så jeg nemmelig ut. Her ligger jeg å banner for at vekkerklokka har ringt for tredje gang, og om 3 minutter ringer alarmen "YOU'RE LATE!!!"

  Så får jeg prøvd å vekke meg selv, og kjører til Sandefjord for å parkere bilen min. Her er vel klokka rundt 05:30, og jeg har håret til alle kanter. Åsså så blid jeg er da! 


  Som dere sikkert ser er det meget vanskelig å finne parkering 05:30 på morgenen. Eller ikke! Toppers for meg, bortsett fra den delen at jeg må stå opp tidlig, da.

  Og her vettu, her har jeg fått på meg jobbuniformen, og er klar for å stå på! Må ha den lekre hatten på hoder, og fletter, siden vi ikke vil ha hår i bakevarene, hehe. Her prøver jeg da å se sånn nogenlunde våken ut, men skjønner jo selv når jeg ser på bildet at jeg kanskje har tatt det litt for lang. Oh well. 

  Her sitter jeg hver dag og har pause - Fin utsikt det, hvis du ser bort ifra askebegeret foran meg. Er ikke mitt, jeg lover! Kan si meg skyldig at IsTe-flasken med vann er min da. 

  Så kommer jeg hjem, slapper av, gjør noen ærend og skriver et lite blogginnlegg. Så spennende har dagen min vært idag. AH, også har jeg bestilt meg frisørtime til den 19 August! Små gleder .. 

   

  Har du gjort noe spennende idag?

   

  xoxo Rikke

 • SVAR PÅ SPØRSMÅL OM USA  Hva er det beste du har opplevd der? (største opplevelsen)

  Hmm, det er vanskelig å si! Jeg tror en av de største opplevelsene var å dra med Emelie til Hollywood og møte Kat Von D. Det var en helt fantastisk dag! I tillegg vil jeg si en av dagene da jeg, Lise, Kevin og Karin dro på båttur og så på delfiner og hvaler var en helt fantastisk dag. Og Thanksgiving var utrolig! Herlighet, jeg klarer ikke å velge!


   

  Fant ikke filmen fra da vi møtte Kat, men fant derimot denne filmen, fra da jeg og Emelie var på eventyr på Malibu Beach. Si ifra om dere vil jeg skal lete frem filmen fra dagen vi møtte Kat Von D!

   

  Hvordan var det å være borte fra familien så lenge?

  Det går veldig bra, du blir vant til det, og blir mye mer selvstendig på veldig kort tid. Såklart det er godt å komme hjem til jul og sommer, men jeg liker meg veldig godt der borte. 

   

  Hvor i USA var du?

  Var? Jeg bor der fortsatt! Skal minst bo der 2 år til. Jeg bodde i Thousand Oaks, som ligger i California, en halvtimes tid unna Hollywood. Strålende plassering, men en veldig rolig og stille by. Veldig greit at det ligger så nære Los Angeles, strendene og Hollywood!

   

  Hvordan fant du ut at du ville studere i utlandet?

  Jeg hadde en stor plan om å være utvekslingsstudent, og snakket om å dra til utlandet lenge før den tid. Det skjedde derimot ikke, og da fant jeg ut at jeg måtte søke meg inn i USA for college. Jeg fant det vel helt sikkert ut når jeg var i California å besøkte familie sommeren for 2 år siden, og startet søknadsprosessen med en gang jeg kom hjem.

   

  Var det noe du hadde drømt om lenge?

  Ja! Jeg vet hvor mange det er som "skulle så gjerne ha dratt til utlandet, men jeg tørr ikke", og jeg ville definitivt ikke være en av de. 


  The Getty Museum
   

  Hva har du tenkt å gjøre etter du er ferdig med å studere i USA?

  Etter jeg er ferdig med å studere i USA skal jeg se på mulighetene for å få meg jobb der borte, og bosette meg der fast. Crazy, huh?

   

  Er du spesielt opptatt av religion siden du går på akkurat CLU? 

  Nei, det er jeg absolutt ikke. Grunnen til jeg valgte denne skolen var fordi det var den eneste jeg fant i California som var støttet av Lånekassen som Sophomore standing. Derfor ble det denne skolen som jeg søkte på!

   

   Hva er det du studerer for å bli? Eller studerer du bare for å studere noe?

  Jeg studerer Communication, med fokus på Advertising og PR. Det gjør at jeg kan få jobb innenfor promotering, eventplanlegging, creative director osv. Jeg ønsker å kunne jobbe innenfor PR-feltet, der man kan skrive pressemeldinger, dra på møter, drive medieovervåking, rapportere, og kommunisere med klienter. Forhåpentligvis er det akkurat dette jeg kan få jobbe med når jeg er ferdig med bacheloren min!

  "Med en bachelor i Kommunikasjon og PR kan du få jobb nær sagt hvor som helst. Alle bedrifter og organisasjoner kommuniserer med omverden og trenger dermed gode rådgivere for å hjelpe dem med å skape gode relasjoner til omgivelsene. Med en bachelor på Markedshøyskolen kan du gi råd til lederen i en organisasjon om kommunikasjon og ha ansvar for den overordnede kommunikasjonsstrategien i en bedrift. Men det kan også være mer spesifikke oppgaver som innholdsansvarlig for sosiale medier, webredaktør, mediekontakt og informasjonskampanjer."

   

   

  Noe mer dere lurer på? 

   

  xoxo Rikke

   

  #utveksling

 • Stikkord:


  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her!
  Følg meg på min reise!

  KONTAKT:
  Mail:
  rikkebovre@hotmail.com
  Instagram:
  Rikkebovree


  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her!
  Følg meg på min reise!


  KONTAKT:
  Mail:
  surfintheusa.blogg@gmail.com
  Instagram: Rikkebovree

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  hits