Rikkes reiseblogg -

Savner høsten?God morgen, jenter! Jeg må si jeg virkelig begynner å like tirsdagsmorgener - jeg har ikke skole før klokken 12:25, så jeg har good tid på morgenen. Idag foreksempel, hadde jeg en 1,5 time lang samtale med Cathrine på Skype! Gøy! 

Kan jeg bare si en ting som gjør meg litt trist inni meg - når jeg ser på alle høstoutfitene dere bruker hjemme i Norge blir jeg litt misunnelig. Ikke fordi jeg vil ha kulde og alt det der, men jeg blir litt lei av å konstant bruke en singlet og shorts, og ikke kan bruke høstklær. Her er det nemmelig fortsatt 24 grader og strålende sol hver dag - her om dagen var det faktisk hele 31 grader! Så det er relativt lite skjerf, skinnjakker, luer og høstaccessories som blir brukt - selv om jeg dristet meg til å kjøpe en høstjakke for et par uker siden. Om jeg ikke bruker den her kan jeg iallefall ha den på på flyet tilbake til Norge i juleferien, før jeg stuper inn i leopardpelsjakken min på flyplassen, haha. (Ja, jeg savner jakken min, okey?) Ellers hadde jeg foredrag i religion idag, der jeg fikk 150 av 150 mulige poeng. Hurra! I tillegg har vi fått en større oppgave der vi skal analysere et medium (sang, film, video etc) som har religion i seg. Jeg skal analysere .. Lady Gaga - Bloody Mary! Det kan bli et spennende prosjekt. Hadde også Beginning Acting idag, men ikke noe minneverdig å fortelle fra den klassen idag, desverre. 

 

Mens dere der hjemme i Norge lengter vel etter varmen?

 

xoxo Rikke

 • NY TIMEPLAN + JULEGAVESHOPPING!!  Mandag igjen - allerede? Tiden flyr, og på torsdag er det november allerede! Alt går i ett for tiden. Idag hadde jeg som vanlig Global Studies og Intro to Mass Communication. Jeg var også hos rådgiveren min idag (som forøvrig er læreren min i Intro to Mass Communication), og fikk planlagt fagene jeg skal ha neste semester. Slik det ser ut nå skal jeg ha disse fagene til våren:


  MATTE DERE. MATTE. Shoot me. Jaja, overlever vel forhåpentligvis. Ellers vil det si at jeg aldri har skole på fredager - halleluja! Dere kan tro jeg satt lenge for å få til akkurat det. De andre fagene er fag som er obligatoriske for å få bachelograden min, så de må jeg pent nødt til å ha. Mange av de virker spennende da! 

   

  Hadde også en lengre facebooksamtale med Emelie idag, forhåpentligvis sitter hun i samme rom som meg til neste år! Gøy! 

   

  Nå sitter jeg å nett-vindusshopper .. Ikke noe har blitt kjøpt enda, og dersom jeg skal kjøpe noe er det kun julepresanger - Det er jo tross alt under to måneder til julaften dere! Og desembermåneden skal brukes til eksamner, så da må man være tidlig ute. Jeg elsker å kjøpe julegaver, herlighet ..

   

  Flere enn meg som har begynt julegaveshopping?

   

  xoxo Rikke

 • Reiser tilbake til Norge  God morgen, folkens! Riktignok er det leggetid her i California, så det er fortsatt litt vanskelig å tilpasse seg tider i Norge. Nå er det iallefall bare 8 timers tidsforskjell - ikke ni! Det gjør ting litt lettere. 

   

  Idag har vært en sånn dag som jeg har gitt litt blaffen i alt. Stod opp klokken ni, og syklet til Starbucks der jeg satt i 4,5 timer med sort te, macbook og headphones å gjorde lekser, så på Youtube-videoer og Pretty Little Liars og øvde til en foreløpig hemmelig happening. Snakket også med mamma på telefonen idag, og fikk bestilt meg billett fra Torp flyplass - Los Angeles igjen i januar. Om dere ikke visste det - jeg reiser hjem til Norge i juleferien, og blir i 25 dager. Juleferien i USA er nemmelig latterlig lang - en hel måned! Forhåpentligvis får jeg tid til å ha tid med alle venner og familie på den tiden. 

   

  I tillegg blir appen Countdown flittig brukt:

  Har masse å glede meg til fremover, men såklart er det også masse å gjøre. Men om man forholder seg positiv går alt bra! Forhåpentligvis, iallefall. Lurer forresten på hva jeg skal gjøre på bursdagen min .. Blir vel til at jeg sitter på Starbucks kjenner jeg meg selv rett, haha!

   

  Hvordan går det med dere for tiden?

  Takk for kommentarer om kjoler på forrige innlegg forresten, det hjalp!


  xoxo Rikke

   

   

 • I NEED YOUR HELP - WHAT TO WEAR + INNKJØP  En av dere lurte på om jeg ikke kunne skrive om shopping. Jeg vet ikke da om du mente shopping generelt i USA, i Thousand Oaks eller hva jeg har kjøpt mens jeg har vært her. Når det gjelder shopping her i USA er det uendelig med muligheter. Shoppingsenter overalt, og nettbutikker i fleng. Eneste som faktisk irriterer meg grønn er at hm.com ikke har nettbutikk. Say what? Det er iallefall uendelig med nettbutikker - og man slipper å betale toll, hurra. Jeg kom plutselig på forrige uke at det faktisk ikke er lenge til Thanksgiving, og jeg ikke har en eneste kjole å ha på meg. Bruker man forresten kjole på Thanksgiving? jeg har jo ikke peiling, så jeg må spørre .. Virker liksom ikke som om amerikanere pynter seg til noe. Iallefall, kjoleprat! Derfor lette jeg lenge på forever21.com, og fant meg et par kjoler. Dette var det som tilslutt endte opp i postboksen min: 

  Denne var jeg faktisk veldig i tvil om på nettsiden, men endte til slutt opp med å kjøpe den. Jeg elsker mønsteret, sølv-leopard. 

  Jeg vet ikke helt hva jeg føler om denne kjolen her. Tror jeg ville brukt den til litt mer formelle anledninger, muligens? Gi meg tips!

  Denne kjolen - Gaah, jeg elsker den! Og diamantene på skuldrene gjør denne kjolen til favoritten min for tiden. Det er nok den jeg kommer til å ende opp å bruke på Thanksgiving, tror jeg! 

  Forrige uke var det også relativt kjølig, så jeg tenkte jeg måtte kjøpe en "vinterjakke" da. Men da jeg våknet til morgenen idag var det hele 31 varmegrader, så jeg tror ikke jeg får bruk for den helt enda. I verste fall kan jeg iallefall ha den på meg på flyet hjem til Norge i desember, det tror jeg uansett blir en kald opplevelse. Har hørt dere har snø allerede?

  Måtte også ha noen pensko, siden jeg ikke har med meg ett eneste par hæler. Derfor endte jeg opp med noe så plain som nude wedges. Valgte denne fargen fordi det går til det meste. De er overraskende gode å gå i, og jeg lover at de ser bedre ut i virkeligheten enn på bildet - de ser jo ut som bestemorsko der! 

   

  Hva syns du om de nye klærne/skoene jeg har kjøpt? Hvilken kjole burde jeg ha på på Thanksgiving?

  Så må jeg bare si takk til dere som fortsatt leser bloggen min - jeg vet jeg er elendig til å blogge for tiden, men jeg har ingen anelse om hva jeg skal blogge om. En liten skrivesperre altså. Så kom gjerne med forslag til hva jeg skal blogge mer om!

   

  xoxo Rikke

 • EN måned til ferie?!  Akkurat nå er jeg i det stadiumet der alt av lekser og fremføringer føles som et helvete, og jeg er bare surret inn i det og kommer meg ikke ut. Dere i Norge er iallefall så heldige at dere har hatt høstferie, noe jeg ikke har hatt enda. Dere har liksom hatt et lite avbrekk allerede. Min første ferie, Thanksgiving Break - er ikke før om en måned! Det vil si fortsatt fire uker med midterms, fremføringer, innleveringer og quizzes. Det vil si fire uker til med å stå opp tidlig på morgenen, vise frem rommet vårt til fremtidige studenter (for å få en gratis Ipad på slutten av skoleåret). Fire uker til som tilbringes på et bibliotek for å studere til den stygge prøven. Forresten, lurer du på hvor jeg oppholder meg nå? 

  Biblioteket, såklart! Hvor ellers, liksom .. (Okei, kan ærlig si at jeg tilbringer like mye tid på Starbucks å gjør lekser som jeg gjør på biblioteket, men jeg konsentrerer meg bedre på Starbucks..)

   

  Imorgen skal jeg ta bilder. Jeg skal ta bilder hele dagen for å dokumentere til dere hvordan en skoledag på universitet i USA kan være. Jeg vet det er mange av dere som lurer, så imorgen skal jeg vise dere. Imorgen har jeg også midterm i Beginning Acting, noe jeg er voldsomt nervøs for. Bare jeg består skal jeg være glad. Wish me luck!

   

  Har du hatt høstferie?

   

  xoxo Rikke

   

 • Pariserhjulet kollapset!!!!  Over en uke siden jeg blogget sist - beklager! Har bare vært så utrolig mye som har skjedd i det siste at jeg har knapt hatt tid til å puste. La meg bare si at det er mer skolearbeid her enn jeg trodde det skulle være. 

   

  Men igår derimot - da skulle det være en super dag! Familien skulle komme, vi skulle gå på homecoming kamp sammen, så skulle vi på carnival med tivoli på kvelden. Vel, dagen startet dårlig med at familien avlyste, så jeg var on my own. Syklet til Coffee Bean og fikk gjort en god posjon med lekser derimot. På kveldingen møtte jeg Karoline, og vi tuslet rundt på carnival, og tok husker, før vi fant ut at "DET PARISERHJULET DER MÅÅÅ VI JO BARE PRØVE". Hele greia så litt sketchy ut, men hva kunne gå galt, ikke sant? 

  Så vi stiller oss i kø, kommer oss opp i pariserhjulet, kommer en runde rundt før det SMELLER til, og en vaier ryker og smeller mot oss. Pariserhjulet bråstopper, og alle blir redde. Er liksom ikke så veldig beroliggende når det henger en løs vaier på siden av pariserhjulet du sitter i.. Vi turte jo omtrent ikke å bevege på en finger i begynnelsen ..
  Brannmenn ble tilkalt, og etter ca 45 minutter ble vi reddet ned. Skummelt! Men vi overlevde det og, så nok en opplevelse i California! haha. Hele carnival ble stengt 2 timer tidligere enn planlagt på grunn av at de måtte evakuere området rundt pariserhjulet .. Oh well.

     Har du opplevd noe skremmende i det siste?

   

  xoxo Rikke

 • Innkjøp- MAC, Revlon, Maybelline, Wet 'n Wild ++  Dette er all sminken jeg har kjøpt mens jeg har vært her i USA. Syns jeg har vært ganske flink til å kontrollere meg så langt! Mye av den sminken jeg har kjøpt har faktisk vært gaver til venninner hjemme i Norge. 

  MAC Face and Body Foundation:

  Jeg bruker fargen C4, men jeg vet ikke om jeg kommer til å kjøpe denne igjen. Det er ikke noe galt med den, det er bare det at den har veldig veldig liten dekkevne (derfor man kan bruke den på kroppen og), og jeg føler at jeg trenger litt mer dekkevne enn det den gir. Men jeg bruker den stadig vekk, og bruker bare litt mer concealer og pudder, så går det flott! Tror den kostet rundt 25-28 dollar. 

   

  MAC Girl About Town leppestift:

  Jeg liker bright colors! Det har dere sikkert fått med dere om dere har lest bloggen min en stund, og jeg har hørt mange snakke om at denne er såå fin. Så da jeg var på MAC idag, testet jeg den - og elsket den. Må bare legge til at alle MAC sine leppestifter lukter vanilje, mmm! Den kostet meg 15 dollar.

  Revlon Super Lustrous Matte leppestift:

  Jeg fikk denne i posten av foreldrene mine, som hadde kjøpt den på Walmart til 5 dollar. Det er en dyp rødfarge, og fargen heter 006 Really Red. Prøvde den her om dagen, og den varte hele (!) dagen, fra morgen til kveld - uten at jeg tok på et nytt lag i løpet av dagen. Jeg er imponert! 

   

  Wet 'n' Wild leppestifter:

  Disse to kjøpte jeg ikke bare på grunn av at det var fine farger - også på grunn av prisen. De kostet svimlende 1 dollar (5,7 kroner!), så om de ikke funket hadde det ikke vært noe stort tap. Men tro det eller ei, jeg elsker de. Jeg har kun to farger så langt (understrek: SÅ langt), i fargene 520E og 511B Nouveau Pink. 

   

  Maybelline 24H Color Tattoo 

  Jeg ELSKER denne! Jeg elsker dette produktet i det hele tatt. Jeg har 5 forskjellige farger nå, og elsker alle like mye. Disse er perfekte som øyenskyggebaser, og koster ikke så utrolig mye. Tror de lå på rundt 7 dollar per stykk. Min favoritt akkurat nå er 100 Barely Beige, som er en limited edition-farge. Så om du vil ha den burde du se deg om etter den nå! 

   

  Hva var det siste du kjøpte av sminke?

   

   

  xoxo Rikke

 • INNKJØP: Skjønnhetsprodukter  Siden jeg er så godt i gang med å skrive om "ting jeg har kjøpt siden jeg kom hit" kan jeg jo ta med noen hår/hudpleieprodukter jeg også har kjøpt i det siste. 

   

  Disse tre tingene kjøpte jeg på Bath & Body Works i Pasadena, de hadde Buy Three, Get Three Free salg, så jeg og Susan valgte 3 ting hver, og delte prisen. Ble rundt 20 dollar på hver, ikke så altfor dyrt det! 

  Jeg kjøpte Honey Autumn Apple fuktighetskrem, Dreamy Vanilla Woods fuktighetskrem og Dreamy Vanilla Woods parfyme. Jeg ELSKER lukten på de! I tillegg varer lukten lenge, det er ikke bare som en billig fuktighetskrem der duften forsvinner etter 2 minutter, denne varer faktisk en god stund. 

   

  Jeg har også fått 4 nye produkter fre Neuma Beauty. Det er et organisk merke som også er dyrevennelig, inneholder ikke parabener, sulfater, men bruker heller naturlige ingredienser. En i familien min selger disse produktene, så han gav meg disse gratis! Jeg har enda ikke prøvd de, men gleder meg til å prøve. De kan fåes på Amazon og hos utvalgte frisørsalonger.

  Blow Dry Lotion, Volume Conditioner, Volume Shampoo og Incontrol Medium Hairspray.

   

  Si ifra om dere vil at jeg skal lage anmeldelse av noen av produktene! 

   

  Har du et favorittprodukt du vil jeg skal teste ut?

   

  xoxo Rikke

 • PAKKE I POSTEN - Fra Walmart?!  Dagen idag skulle egentlig begynne med skole fra 10:30 - 14:05, men begge lærernene mine avlyste timen, så jeg fikk fri idag. Utrolig deilig! Så jeg syklet til kjøpesenteret for å handle en bursdagsgave til moren min. På vei hjem fra kjøpesenteret stoppet jeg på Coffee Bean & Tea Leaf å startet å gjøre noen lekser, og snakket med folk på Facebook. Så syklet jeg til postkontoret da, for det kunne jo hende det lå en pakkelapp det, ikke sant .. 

  Idag kom det ikke bare en, to eller tre pakker i posten - DET KOM FIRE! Hva søren .. Her kommer alt på en gang. Føltes nesten ut som julaften der jeg satt på gulvet å åpnet pakker. Dere kan tro jeg så dum ut der jeg balanserte alle pakkene på styret på sykkelen min fra postkontoret. 

  Og hva var inni disse pakkene lurer du? Vel, bare se her;

  Foreldrene mine sa nemmelig at de hadde bestilt noe greier til meg fra Walmart, og dette var det de plukket ut - haha! Hele 20 pakker makaroni (!!!!!), Special K granola bars, Pringles, Oreo's, Chips Ahoy!, Nutterbutter, EOS leppomade, neglsaks, neglelakker, negllakkfjerner og en klokke! Ååh, jeg ble så glad for klokken, den var så utrolig fin! 

  Close up av neglelakker, neglefil og neglelakkfjerner fra Piggy Paint, haha! Søte! 

   

  Har du fått en pakke i posten i det siste? Isåfall, hva fikk du?

   

  xoxo Rikke

 • Kattekopp, Badevekt, Proteinpulver og Telefon  Tjohei alle sammen! Dere lurer vel fælt på hva jeg har gjort idag, gjør dere ikke? Startet dagen med å oppgradere telefonabonnementet mitt, så nå kan jeg ringe gratis så mye jeg vil til fasttelefoner i Norge. Derfor skal jeg ha en lang ringerunde imorgen, gleder meg! Har faktisk ikke snakket med foreldrene mine (såklart, på facebook og mail da..) siden jeg dro 16 august!! Geez, tiden flyr. Var lite spennende som skjedde skolemessig idag, men syklet til butikken rett etter skolen. Der kjøpte jeg blant annet denne søte lille koppen her;

  Kattegal altså. Savner pusekattene mine, jeg! Bare 73 dager til jeg ser de igjen, riktignok :) Går fort nedover nå!

   

  Kjøpte også badevekt, proteinpulver, granolabars og shakemikser. Nå skal det settes igang diett her! (så legger jeg sikkert ut bilder av cupcakes imorgen, skulle ikke forundre meg ..) Føler nemmelig jeg har spist bare ekkel usunn mat her i det siste nå, og det skal forandres nå. Forhåpentligvis. Imorgen blir en utrolig stressende dag, har 2 aktiviteter jeg må delta på etter skolen, en 3 siders innlevering til fredag og skole til fire på ettermiddagen. Wish me luck!

   

  Hva vil dere jeg skal blogge mer om? Shopping? Området? Skolen? Folk? 

   

   

  xoxo Rikke

 • Photoshoot på skolen  Gårsdagen var vel relativt kjedelig for min del. Det er liksom blitt en vane her nå .. 

  Dagen startet med at jeg stod opp klokken halv sju, og jogget 4 km. Så dro jeg tilbake til dormen vår, der det var fotografer som skulle ta bilder av oss 4 roommatesene til CLU Magazine, som kommer ut i februar. De tok bilder av oss, men også av rommet vårt. Gleder meg til å se resultatet! Fikk også pakke av foreldrene mine i posten, som inneholdt en leppestift og spaghetti. Haha! Hadde også religionstime igår (der vi fikk cupcakes av læreren, siden hun hadde bursdag!) og Beginning acting, der vi leste monologen vår. Resten av kvelden gikk med til å gjøre noen lekser, og se på That '70s Show (Ja, jeg er hekta, og det er jo så sykt mange episoder å se!!)

   

  Lagde også quinoa og laks til middag, yum! Var overrasket over hvor godt quinoa var .. 

  Bortsett fra dette ser jeg etter nye serier å se på, 

   

  Har du en tv-serie å anbefale?

   

  xoxo Rikke

 • Biltur til Pasadena, sykkel og latterkrampe  Søndag: 

  Idag skulle turen endelig gå til Pasadena! Jeg har hørt så mye fint om den byen at jeg var veldig spent på hvordan den skulle se ut. Og den var faktisk overraskende koselig! 

  Her har vi blant annet ett av de 5 bildene jeg tok i Pasadena.. de fire andre var av familiemedlemmer som ikke trenger å bli avbildet på bloggen .. 

   

  Vi gikk rundt i mange butikker, blant annet Gap, The Body Shop, Bath and Body Works, Masse interiørbutikker, Barnes&Nobles etc. Jeg fant meg en ny parfyme og 2 bodylotions fra Bath and Body Works, og alle tre tingene kostet meg 120 kroner. Kupp! Vi spiste frokost/lunsj på et fransk bakeri, og hadde is til dessert. Så var det min tur til å bli kjørt tilbake til campus. Susan hadde aldri vært her før, så jeg hadde en liten omvisning av skolen, før de skulle hjelpe meg å fikse sykkelen min. Sykkelhjulet mitt har nemmelig gått alle veier de siste dagene.. (ja, på tvers også!). Etter 40 minutter hadde vi fortsatt ikke funnet ut hva som var galt med sykkelen, så vi facetimet mannen til Karin, Jim. Han bare lo når vi viste frem sykkelen. Tror aldri vi har ledd så mye som når vi skulle fikse den sykkelen, tårene trillet! SÅ kom det heldigvis 2 gutter som var villige til å hjelpe oss, og de klarte faktisk å fikse sykkelen! Et mirakel! 

   

  Så det var den søndagen. Jeg hadde en FANTASTISK helg sammen med familien! 

   

  Hva gjorde du i helgen?

   

  xoxo Rikke

 • Lørdag - Yogalates, Claremont og Project Runway  Wææ, jeg beklager at jeg er så treig med å oppdatere her, det er bare det at alt går i ett sett her, og jeg har knapt tid til å puste! 

  La meg starte med lørdag, siden det var her jeg stoppet å blogge. Jeg var oppe klokken sju,og klæsjet på litt mascara og eyeliner før jeg, Karin og Susan dro på Yogalates. Hva er yogalates spør du? Det er en blanding av yoga og pilates, mikset inn med pullups, pushups og masse hardcore greier som du såvidt klarer å overleve. Vi klarte iallefall å fullføre, selv om ikke alle poseringene ble like bra .. haha! 

  Rett etter yogalates timen dro vi direkte til Starbucks, der vi møtte Jim og Gunnar til frokost. Mocha Light Frappuchino til frokost sier iallefall ikke jeg neitakk til altså! Etter litt sladring på Starbucks kjørte vi tilbake til Karins hus, der vi skiftet, før vi kjørte videre til Claremont, der vi så på ulike universiteter og spiste lunsj på Pita Pit. Yum! Gikk rundt i gatene i Claremont et par timer, før vi reiste tilbake. Her gjorde jeg litt lekser, mens de andre slappet av litt. Så bestilte vi pizza til kvelds, og hadde family dinner med alle 7 av oss. Veldig koselig! Det endte faktisk opp med at jeg, Karin og Susan så på Project Runway episoder et par timer, og vi alle tre sovnet på sofaen, haha!

  Dette var rett før vi startet å se på Project Runway. Som dere ser var det gutta som styrte tven da, så da var det baseball. Må lære meg reglene der .. 

   

  Men koselig var det iallefall!

   

  Gjorde du noe gøy på lørdag?

   

  xoxo Rikke

 • Sykletur på stranden og Arizona  Oj oj oj, nå er det lenge siden jeg har blogget! Her kommer oppsummering fra torsdag og fredag:

   

  Torsdag 4 oktober: 

   

  Lise (cousin) kom å hentet meg rett etter jeg var ferdig på skolen, og 2 timer senere var vi ved huset hennes. Da var klokken allerede 6, så vi gikk ut for å spise mat sammen med kjæresten Kevin, og 2 venner av han. Veldig gøy! Et par timer senere dro vi tilbake til huset hans, der vi så på America's Got Talent, og så på gamle bilder av familien. Koselig! 

   

  Fredag 5 oktober: 

  Var oppe klokken 07:00, og gjorde faktisk lekser (!). Klokken ti dro meg og Lise til byen der hun bor, og mens hun gjorde noen ærend gikk jeg rundt ved stranden å så meg rundt. Etter hun var ferdig med ærendene sine fant vi ut at det var jo såå lurt å dra på sykletur til stranden! Vel, prøv å få med en stor isblokk (eh, lang historie..), håndkle og veske i en sykkelkurv. Du må ha ganske høy IQ for å få plass til alt det! Men merkelig nok klarte vi å komme helskinnet ned - og opp igjen. (må bare sitere hvordan samtalen gikk når vi gikk alle oppoverbakkene i 30 varmegrader med kun en mocha til frokost: I'M GONNA DIE. I'M HUNGRY. I'M GONNA DIE. I'M HUNGRY. Hah!" Et par timer senere kom familien fra Arizona, og vi hadde middag med de. Etter middag med de skulle jeg sitte på med de videre til Karin (cousin nummer 2), der vi skulle bo resten av helgen. Vanligvis er det en 30 minutters kjøretur. Denne gangen? Traffic jam - det tok 2 timer og 40 minutter. Kan vel si såpass at jeg var lei av å sitte i bilen en periode .. Men vi kom oss frem til Karins hus, og fikk servert kake klokken ti over elleve på kvelden -bare fordi vi hadde blitt lovet det om vi kom frem. Yum!

  Har du gjort noe spennende denne helgen? 

  Oppsummering fra lørdag+ søndag kommer senere!

   

  xoxo Rikke

 • Du vet du er i USA når ...  Du vet du er i USA når ..

   

  - Det er en 14 felts motorvei, og ingen gjør noen big deal ut av det.

  Seriøst? Når jeg kjører på 4-felts motorvei hjemme i Norge er det liksom WOOOOOW, mens her bryr ingen seg .. Everything is big in America, I guess. 

   

  - Det er reklame på tv ca. hvert 5 minutt

  MÅ de ha så mye reklame? En episode med Frustrerte Fruer tar jo 2 timer å se ferdig, bare på grunn av at det er så mye reklame innimellom. 

   

  - Det er folk/ biler overalt

  Man er aldri alene! Det er noe som faktisk har irritert meg litt. Har kanskje noe med at jeg bor på dorm, men det er folk - overalt - hvor hen man går! Jeg liker litt alenetid, jeg .. Hvor kommer alle folka, og bilene fra?! 

   

  - Alle hilser på deg

  Okei, se for deg når du kommer inn i butikken i Norge. De butikkansatte gir deg et blikk som sier "Skal du ha den der, eller?". I USA derimot, småprater man. "Hi, how are you honey? Can I help you etc". Okei, av og til er det veldig tilgjort, og det er tydelig at de er lei, men i det store og det hele er alle mye mer vennlige her. 

   

  - Alt er stort

  Maten, husene, bilene, TV .. Hvis du bestiller en salat her tilsvarer den kanskje størrelsen av tre måltider i Norge. La oss bare si at jeg aldri spiser opp maten min. 

   

  Nei, nå må jeg løpe til religionstime!

   

  xoxo Rikke

 • "Love your make up!", ost på sprayboks og helvetesprøve  Da var dagen med helvetesprøven over dere, og jeg kan love dere en ting - helvetesprøve var det. Kan ikke si noe annet enn at om jeg består faget skal jeg gråte av glede. Men nok om det. 

   

  Fikk hatt Skypedate med Lars Tore idag, kooselig! Gleder meg å kjøpe ost på sprayboks å sende i posten til deg! (hva søren .. Men whatever you want! haha). Forøvrig måtte jeg på treningssenteret for å få ut frustrasjonen min for helvetesprøven, så ble 15 minutter på stairmaster og 2,5 km på tredemølle. Fant ut at jeg må ha vært litt i ørska når jeg kom tilbake, for det endte opp med at jeg gikk på trynet i dusjen, og fikk en blodig tå og vond skulder, hah. Jeg er rett og slett helt ute å kjøre idag. 

   


  Bortsett fra det kom det en jente bort til meg fra Beginning Acting klassen min og sa "I love how you use so expressive makeup every day! I would never have dared to do that!!". Seriøst? Er du REDD for å ha på deg sminken du vil? Okei, jeg kan gå med på at sminken jeg hadde på idag (bilde over) kanskje var litt mye for noen for hverdagssminke, men det bryr jeg meg relativt lite om. Bruk det DU føler deg komfortabel i! Liker du grønn leppestift? Rosa øyenskygge? Go for it!

   

  Nå skal jeg se på en episode med That 70s Show, før det blir natta. Imorgen blir jeg mest sannsynlig hentet av Lise (cousin), før vi reiser på tur! Gleder meg!!

   

  Er du redd for å bruke mye sminke i hverdagen?

   

  xoxo Rikke

 • Pakke fra Norge + gratis Ipad!!!!!!!  Oj oj oj så flott dagen min startet idag! Endte opp med å sitte 1,5 time å se på That 70's Show, før jeg leste litt notater til helvetesprøven imorgen. Global Studies, altså. Tok meg også en tur innom postboksen min for å se om det var noe spennende der .. Og gjett hva! Det var det så absolutt!

  Pakke fra Hanna! (Takk Hanna, nå vet jeg at du leser bloggen, så takk takk takk takk takk takk kjære deg). Pakke med vafler (lurer på åssen jeg kan lage vafler uten vaffeljern .. steke de i stekepanne??) Potetmos, fiskesuppe, godteri, tomatsuppe og masse godsaker. Nå skal iallefall ikke jeg sulte fremover! Merkelig hvor glad man blir av å få en pakke med mat i posten .. Maten her borte har fått meg til å sette veldig pris på norsk mat, for å si det sånn!

   

  Bortsett fra det kan jeg meddele at vi VANT konkurransen med "Show your pad for an Ipad", så i mai får vi hvert vårt gavekort på en Ipad. YAY!! Så ikveld blir det en halvtimes opplæring i hvordan vi skal vise frem rommet vårt, før jeg skal bruke hele kvelden/ettermiddagen/natten til å øve på global studies. Fun.

   

  Føler også det er ganske dødt i kommentarfeltet her, har dere dødd alle sammen? Vil jo gjerne vite hvem jeg skriver til her ..

   

  xoxo Rikke

   

 • Lekser, trening, hetebølge og Starbucks  Åh, jeg er så sliten nå at jeg LIGGER å skriver blogginnlegg. Det er ikke ofte.. Vil dere vite hva jeg har gjort på en spennende dag som denne? Vel, dagen startet med denne gradestokken her;  Såååeh .. Jada. Var dødsvarmt å gå fra time til time idag! Men jeg skal ikke klage, jeg elsker varmen her borte. Hører dere der hjemme pakker dere inn i Acne-skjerf og Canada Goose-jakkene deres (Haha. Seriøst. Ikke kjøp Canada Goose forresten. Da er du dømt taper, ingen vil gå med pels).

   

  Så etterhvert fikk vi tilbake en prøve da, som jeg var strålende fornøyd med - 13/15 riktige, og om jeg gjør quiz corrections for jeg 14/15 riktige. Halleluja. Jeg gjettet jo på halvparten til og med .. Flaks, altså! Siden jeg ikke får gjort noen lekser til helgen har jeg relativt mye lekser å gjøre i skoledagene akkurat nå. Derfor skulle jeg ta et skippertak idag, og gjøre så mange som mulig. Syklet til Starbucks, og satte igang. Det gikk overraskende bra, jeg fikk både gjort ferdig en mediefremføring til mandag, outline, kildeliste, refleksjonsnotat i religion OG printet ut notater jeg må pugge på imorgen (æsj, har prøven fra helvete på onsdag ..æææ).

   

  Etter jeg gjorde leksene syklet jeg innom butikken å kjøpte vannflasker, vil jo ikke bli dehydrert! Så skulle jeg være sprek å dra på treningssenteret da. Løp 4,5 km på tredemølle, og 5000 m på romaskin (30 minutter). Etter det var jeg så sliten at jeg holdt på å DØ. I tillegg fikk jeg noen ganske attraktive vannblemmer i håndflaten.. Gøy. 

   

  Imorgen blir det pugging, pugging, pugging til Global Studies prøven jeg ikke skjønner en ting av! Lykke til med den, liksom ..

   

  Har du gjort noe spennende i det siste?

   

  xoxo Rikke

 • Sykler til Starbucks en tur jeg ..  Kjenner jeg blir så misunnelig på alle dere som skriver dere har høstferie den uken. Riktignok har jeg høstferie jeg og, en dag, MEN jeg har 2 innleveringer den dagen. Pft, høstferie du liksom. Idag er iallefall planen klar - jeg skal på skolen frem til to, før jeg skal sykle direkte til Starbucks å sitte der 3-4 timer å gjøre lekser. Gøøøy. Får iallefall litt trim når jeg sykler frem og tilbake hele tiden da! Kan trenges når man bor i fastfood-land .. Bortsett fra det har jeg lite planer for dagen, jeg må nemmelig få gjort alt skolearbeidet frem til neste mandag innen torsdag, siden jeg ikke er hjemme til helgen. Stress!! Derfor pakker vi alle bøkene og sykler til Starbucks.

  Legger ved enda et bilde fra helgeturen min .. Ikke det at det er så spennende, men fordi jeg virkelig ikke hadde noe bilde som passet til det jeg pratet om, haha. Let's go to school, shall we?

   

  Flere enn meg som er litt skolelei for tiden? Har du høstferie?


  xoxo Rikke

 • Los Angeles, reise, mat.  Norsk tid: 07:40

  Amerikansk tid: 22:40

   

  God kveld! Eller .. God morgen, norsk tid .. Æsj, jeg går i surr .. 

  Nå har jeg iallefall omsider kommet meg tilbake til campus. Jeg og Lise startet dagen med å kjøre til et bakeri, der vi kjøpte sjokoladecroissant til frokost .. Snakker vi amerikansk frokost her kanskje? Etter det fortet vi oss til huset til Lise, der jeg møtte sønnen Jamie en siste gang for helgen. Deretter begynte vi ferden mot togstasjonen .. Det har seg nemmelig slik at 405 (den store highwayen som knytter blant annet Thousand Oaks og LA er stengt for helgen, så det er store vanskeligheter for å komme seg rundt. Så smart som jeg var skulle jeg ta toget tilbake .. Iallefall .. 


  Kan virkelig ikke si at jeg misliker å kjøre rundt i LA. Det er så mye å se overalt!! Som idag .. På vei til togstasjonen kjørte vi forbi både Hollywood-skiltet, Staples Center, Griffith Observatory og flere kjente steder. 

  Da vi omsider fant frem til togstasjonen slapp Lise meg av, og jeg var all on my own. Måtte finne frem til toget og alt .. Men etter mye om å men fant jeg faktisk frem, og jeg satt meg på toget som gikk i retning Santa Barbara. Klarte til og med å gå av på riktig togstasjon (Moorpark), så klapp på skulderen til meg. Hadde hele tiden kontakt med familiemedlemmer som var bekymret for at jeg ikke skulle klare meg da, haha. Da jeg gikk av toget ringte jeg etter en taxi for å komme meg tilbake til skolen. 

   

  Så kom jeg til skolen da .. til rommet mitt .. så bare ... "Rikke .. du har ikke NOE mat i skapet ditt .." Så måtte jeg ut på sykletur da. Prøv å sykle med en gigaveske og 4 papirhandleposer fylt med melk, egg, frokostblanding og masse annet da .. Ikke lett altså! Men jeg klarte det til slutt. 

   

  Til slutt vil jeg bare meddele at julen offisielt er i gang her i Thousand Oaks .. Og ja, jeg tok dette bildet for et par timer siden. 

   

  Har julen startet i Norge? (haha!)

   

  xoxo Rikke

 • Rikke

  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her! Følg meg på min reise! KONTAKT: Mail: surfintheusa.blogg@gmail.com Instagram: Rikkebovree


  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her!
  Følg meg på min reise!


  KONTAKT:
  Mail:
  surfintheusa.blogg@gmail.com
  Instagram: Rikkebovree

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  hits