Rikkes reiseblogg -

Spennende liv i California?Idag føler jeg har vært en av de dagene som bare er helt jævlig lange. Du vet, det er en av de dagene der jeg egentlig har så mange papers due at jeg ikke vet hvor jeg skal starte, så jeg nedprioriterer de og blogger og drar på treningssenteret istedet. Det er iallefall planen. Om jeg faktisk kommer meg på treningssenteret er et annet spørsmål, er ikke akkurat sånn at jeg står og tripper for å gå. Er mer sånn at jeg tenker "søren heller, skal jeg se ut som et vrak og bare ligge her å spise godis, eller faktisk prøve å gjøre en innsats?". Var også en kjapp tur på butikken istad og kjøpte en leave-in conditioner og sminkefjerner - spennende liv, huh? 

Prøver også å finne ut hva jeg skal gjøre denne helgen - vet iallefall at jeg skal dra til stranda på fredag! Har nemmelig ikke vært der på utrolig lenge. Vet ikke helt om jeg kommer til å dra med venner, møte familie eller dra alene. Uansett tror jeg det blir supert. Det er nemmelig meldt hetebølge her til helga - halleluja!

 

Hva skal du til helgen?

 

xoxo Rikke

 • HJEMLENGSEL - HVORDAN TAKLER JEG DET?  Jeg tror det er mange av dere som flyttet til utlandet enten som utvekslingsstudenter eller flyttet ditt permanent, som føler at hverdagen blir litt ekstra tung i oktober-november måned. Da har du jo tross alt vært borte fra familien din lenge, og har også vært i landet såpass lenge at det har blitt til din nye hverdag. Du lurer på hvordan du skal klare å komme deg over hjemlengselen, og skulle egentlig ønske at du bare hadde holdt deg hjemme i trygge lille Norge.  Hva kan du gjøre for å få tiden til å gå fortere?

  Først og fremst før jeg legger frem mine tips til hvordan du kan få litt mindre hjemlengsel må jeg bare si at det er helt normalt å ha hjemlengsel - du har jo nettopp forlatt redet og er helt alene! Jeg hadde det sånn ifjor, men i år har jeg derimot ikke hjemlengsel i det hele tatt - nå ser jeg på California som mitt hjem, og jeg tror jeg kommer til å bli værende her etter skolen er over.

  Så, over til mine tips:

   

  IKKE snakk med familien hver bidige dag på skype/telefon/facebook

  Du er jo her for å lære, er du ikke? Såklart du kan prate med venner og slikt på facebook på kvelden, men ikke legg planene dine om "fordi du skal skype med blablabla", det går sjelden bra. Du er ikke her for å sitte på pcen å si hvor mye du savner familien din. Du kommer til å gå glipp av mange herlige opplevelser dersom du bare låser deg inne for å finne ut hva som skjer der hjemme. Jeg lover deg, hjem er hjem også når du reiser tilbake, og vil alltid være der. Et år fra eller til gjør ikke så mye forskjell. Istedet for å savne venner og familie, tenk heller at du gleder deg til å se de. Ikke si at du savner de, men at du gleder deg til dere kan se hverandre igjen. 

   

  Legg planer

  Ha alltid noe å se frem til, legg planer med venner og familie i landet der du oppholder deg. Tiden går så mye kjappere når man har det gøy, og du tenker mindre på det som skjer der hjemme. Kjøp en konsertbillett, dra på kjøpesenteret, ha sleepover, meld deg inn i en klubb - bare ikke lukk deg inne. I år har jeg vært mye mer åpen til å være med på ting å finne på ting, og jeg merker allerede at dette året er så utrolig mye bedre enn ifjor på samme tidspunkt. Jeg har fått nye venner, kommet nærmere familien og rett og slett koser meg. 
  Vær aktiv

  En av de første tingene orientation lederen min sa til oss under orientation på skolen her jeg går var at vi burde være aktive. Ikke bare fordi det er lurt fysisk, men fordi det også er bevist å hjelpe mot stress og hjemlengsel. Så om du tar en gåtur eller joggetur et par ganger i uka kan du derimot få ut all frustrasjonen og følelsene på den måten. Jeg lover deg, der fungerer bra. Ifjor dro jeg på en 40-minutters hiking tur 3-4 ganger i uken, det hjalp veldig for å klarne tankene.

   

  Tenk på alt det positive du får oppleve

  Tenk på alle de som ikke har muligheten til å dra på utveksling/flytte til utlandet. Tenk på hvor mye du har vokst som person så langt på å bo her, og hvor mye større nettverket ditt er allerede. Jeg har venner som har sagt til meg "Herlighet, jeg skjønner ikke hvordan du tør å flytte helt til USA - det er jo på andre siden av verden!" Klart det er langt unna det jeg kaller hjem, men samtidig har jeg så utrolig mange positive opplevelser herfra at det utkonkurrerer det negative jeg har opplevd. Smil, du har fått en mulighet ikke alle kan få!

   

 • Skoletimer i USA og tomatsuppe  Skal jeg virkelig klare å blogge to ganger på to dager? Det hadde jo vært et mirakel! Anyways ..

  Startet dagen med å dra til time 09:35, der jeg hadde faget Film Theory. Det er et veldig tungt fag sånn sett, i og med at det er mye teori og skriving. Har blant annet en større researchoppgave som har frist på enden av semesteret. Men det tenker jeg ikke på akkurat nå. Etter det føk jeg til office hours til en av lærerene mine. Office Hours vil si at lærerene er pliktet til å være på kontoret sitt denne tiden, og du kan få hjelp eller veiledning til det du måtte ønske. 


  Her satt jeg da, å skrev dette blogginnlegget .. 

  Etter det hadde jeg en time til, Contemporary Christian Ethics. Er et ganske interessant fag, tro det eller ei, men det er mye å gjøre, ikke minst skriveoppgaver. Da timen var ferdig gikk jeg tilbake til dormen min, der jeg lagde norsk tomatsuppe til middag - yum! Har fortsatt nok til middag imorgen og, gleder meg til middag imorgen allerede. Små gleder i livet, hæ?

  Nå sitter jeg derimot bare i senga og har sett på en film, og begynte å skrive litt på en oppgave. Nå tror jeg straks jeg sier takk for meg, og legger meg. Dere står vel akkurat opp for å dra på skole dere? Eller har dere ferie, kanskje?

   

  xoxo Rikke

 • KJØPT BILLETT TIL KATY PERRY KONSERT  Jeg skulle ønske jeg kunne være en av de bloggerene som klarer å oppdatere et par ganger om dagen. Jeg vet jeg gjorde det før, men etter skolen har startet her borte har det vært ett-i-ett med oppgaver, essays og papers som må bli skrevet. Tror nok det er mange av dere som har startet på universitet her borte som kan skrive under på det. Har fortsatt mange igjen, men tar meg en liten pause nå. 

  Sånn bortsett fra det hadde jeg en helt strålende helg! På fredag kjøpte jeg billetter til Katy Perry sin konsert i Hollywood Bowl! Også Sara Bareilles, Tegan and Sara, Kacey Musgraves og Ellie Goulding skal spille på samme konsert - herlighet som jeg gleder meg! Tror det kommer til å bli helt fantastisk. 

  Bortsett fra det har jeg nå vært i dette vakre landet i 41 dager alt, gud hvor fort tiden flyr! Syns ikke det er lenge siden jeg satt på Torp flyplass å ventet på første fly på vei til USA. Nå er bare 84 dager til jeg setter meg på flyet tilbake for å feire jul i Norge! Hvor rart er ikke det? 

   

  I helgen var jeg blant annet i Hollywood, der jeg dro på hiking i Runyon Canyon. Det er rett ved Hollywoodskiltet, så man har supergod utsikt over LA. Utrolig god oversikt, og man blir helt målløs av utsikten. Etter jeg hadde vært på hiking kjørte jeg til en restaurant som het Haywood, der jeg møtte Karin. Var en god stund siden jeg hadde sett henne sist, så det var godt å catche opp med henne om hva som hadde skjedd i det siste. Har ikke bare vært lett, for å si det sånn. 

   

  Nå derimot, sitter jeg i senga, klar for snart å legge meg. Må bare prøve å finne ut en thesis statement til et research paper jeg har i film theory klassen min først! Ikke bare-bare å finne ut den, for å si det sånn! 

   

  Har du gjort noe gøy idag?

   

  xoxo Rikke

  #utveksling


 • Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her!
  Følg meg på min reise!

  KONTAKT:
  Mail:
  rikkebovre@hotmail.com
  Instagram:
  Rikkebovree


  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her!
  Følg meg på min reise!


  KONTAKT:
  Mail:
  surfintheusa.blogg@gmail.com
  Instagram: Rikkebovree

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  hits