Rikkes reiseblogg -

Black Friday shopping - SEPHORA!Sååå, på Black Friday kjøpte jeg meg et par nye ting. Tingene jeg kjøpte på Sephora hadde jeg gavekort til, mens det andre betalte jeg selv. Jeg trenger vel strengt talt ikke mer sminke, men jeg elsker å prøve ut nye ting, så dette bare måtte bli med meg hjem. 

Dette kjøpte jeg på Sephora:


Teal glitter eyeliner! Til den nette sum av 7 dollar klarte jeg ikke å si nei, den ser utrolig pen ut når man bruker den som eyeliner! 

Urban Decay 24/7 Waterproof Liquid Eyeliner i fargen Eldorado. Mer pigmentert gull-eyeliner skal man lete lenge etter! Tror den kostet 18 dollar, om jeg ikke husker feil. 

Siden jeg har blitt medlem av Sephora Beauty Insider Club siden jeg kom hit, fikk jeg disse to leppomadene gratis som en bursdagsgave! Stas! 

 

Videre gikk ferden til ULTA, der jeg såklart klarte å finne noe .. 

Dette er Starter Kit fra Bare Minerals, hele kitet kostet 62 dollar, og da fikk man med både en primer, foundation, mineral veil, bronzer, og 3 koster. Så det var ikke en dårlig pris i det hele tatt! 

Jeg har brukt produktene hver dag siden jeg fikk de, og jeg må si at eg elsker kosten Full Flawless Face, og Bare Minerals Original foundationen. Tror nok jeg kommer til å kjøpe en ny av denne når jeg går tom! 

 

Kjøpte du noe på Black Friday?

 

xoxo Rikke

 • Laguna Beach, kino og kjøretur!  Lørdag:

  Vi hadde igrunn ingen planer for denne dagen, men det endte opp med at jeg, Karin og Susan dro på aerobics-time klokken 7 på morgenen. Trøtte som bare det stod vi på. Det var ikke veldig mange i den timen så tidlig på dagen, for å si det sånn. Etter en time med slit dro vi på Starbucks for en kjapp morgenkaffe, før vi hentet resten av familien og kjørte til Laguna Beach. Vi gikk rundt på stranden, spiste lunsj på en pizzarestaurant og koste oss. På kvelden bestemte mange av oss å dra på kino. Vi endte opp med å se filmen "Lincoln". Det var en grei film, men det var lite spenning, så jeg ville nok ikke sett den igjen. I tillegg kom vi så sent at vi fikk plass på 3 rad, så vi måtte snu hodene våre hver gang det var dialog mellom flere personer, haha! 

   

  Søndag: 

  Stod opp tidlig, og hadde et siste par timer med kvalitetstid sammen med Emilee, Mike, Kristen og Erik, før de kjørte tilbake til Arizona. Jeg aner ikke når jeg får se de neste gang, mest sannsynlig ikke før slutten av januar. Hadde det iallefall koselig. Så kom Susan og Gunnar å hentet meg, det var de som skulle kjøre meg hjem til Thousand Oaks. Vi kom opp hit ved 12-tiden, og jeg viste de rundt på campus. Susan har vært her før, men ikke Gunnar. Vi dro også til en lokal liten italiensk pizzashop og hadde sandwich. Satt å pratet der en times tid, før vi dro på Trader Joe's å handlet mat til meg. Jeg hadde nemmelig kun makaroni og kanel i matskapet mitt, så det måtte fylles opp litt. Etter det reiste de hjem, men jeg skal mest sannsynlig møte de i enten Arizona eller Las Vegas i januar før skolen starter igjen.

 • Hjemme fra Thanksgiving-feiring!  Da var jeg kommet meg trygt hjem fra Thanksgiving-feiring, og jeg må si at jeg har hatt den beste uken min her i USA så langt. La meg fortelle dere hva vi gjorde de ulike dagene:

   

  Onsdag:

  Vet jeg blogget en gang onsdag morgen, men jeg fortalte ikke hva jeg skulle gjøre den dagen! Det endte opp med at Kevin, Lises kjæreste, kjørte meg til kjøpesenteret mens Lise var på jobb. Kjøpte meg 2 nye treningstopper som var sårt trengt.

  (HVORFOR vil ikke bildet snu seg?! Jaja, du får snu hodet på skakke, så ser du kjapt at julen er igang i USA!)

  Etter en times tid hentet Lise meg, og vi kjørte til West L.A., der vi skulle levere noe varer for noen kunder. Utrolig mye trafikk, men jeg fikk sett Hollywoodskiltet iallefall! Stas. Da vi kom tilbake fra kjøreturen vår lagde vi kake til dagen etter, Chocolate Wedge Truffle Cake. HIMMEL! Den tok hele tre timer, og da dette var over kom mange av vennene til Lise og Kevin over, og vi hadde Survivor-night. For dere som ikke vet hva det er, Survivor er Robinsonekspedisjonen, og de møtes en gang i uken for å se på showet. Mye god mat og masse koselige folk jeg aldri hadde møtt før.

   

  Torsdag:

  Opp tidlig på morgenen, før vi kjørte til Chino Hills for å møte familien. Fikk endelig møtt igjen familien fra Arizona, noe som var utrolig koselig. Vi brukte mesteparten av dagen på å lage ferdig Thanksgiving-middagen, før vi spiste så mye mat at vi måtte rulle for å komme oss ut stolene. Neida, var kanskje ikke så ille. På kvelden satt vi bare å snakket, og hadde det koselig. 

  Se så vakkert dekorert bordet var!

   

  Fredag: 

  Opp tidlig tidlig for å dra på Black Friday shopping! Okei, vi endte ikke opp med å dra før rundt 8-tiden, og da var alle de gale shopperene borte. Vi startet dagen med kaffe på Starbucks, for å våkne. Jeg endte opp med å kjøpe et Bare Minerals starter kit og 2 eyelinere. Jeg skulle jo ikke engang kjøpe sminke. Oh well. Etter shoppingen reiste vi på lunsj på restauranten Roscoe's, som har overdrevne store porsjoner. Jeg og Susan delte en sandwich, og vi hadde begge to fortsatt halvparten igjen når vi var mette. Og hva gjorde vi etter det, lurer du på? Vi dro til parken og prøvde oss på slacklining, som er å gå på line. Jeg filmet masse, og tok masse bilder. Jeg prøvde meg ikke, for jeg var for redd for å skade meg, haha. Pingle .. 

   

  Lørdag og søndag kommer i neste innlegg!!

  Hadde du en fin helg?

   

  xoxo Rikke

  (Jeg legger desverre ikke ut bilder av familien, da jeg ikke har spurt de om lov. Sorry!)

 • Snart Thanksgiving!!  God morgen folkens! Nå har jeg forflyttet meg fra Thousand Oaks til Redondo Beach. Jeg og roomie kjørte ned hit igår, kan si at jeg ikke har ledd så mye på en biltur på leeeenge! Kom til RB ca 20:30, så vi så på The Voice, før vi la oss. Ikke så veldig spennende, men vi var alle trøtte. Idag har jeg så langt stått opp, fikset meg og gjort ferdig en lekse. Ja, jeg har lekser i ferien. Idag skal vi bare gjøre noen ærend og lage ferdig mat til thanksgiving imorgen, før vi visstnok skal ha Survivor-kveld med noen venner av familien. Det blir sikkert koselig det!  Imorgen derimot, reiser vi tidlig til Chino Hills for å feire Thanksgiving. Blir spennende - jeg lover at jeg skal prøve å ta litt bilder denne gangen - jeg er jo elendig på å huske å ta opp kameraet!

   

  Snakkes senere!

   

  Har du noen gang feiret Thanksgiving? 

   

  xoxo Rikke

 • 3 pakker i posten!!  Idag var en stor dag for postkassen min - det var nemmelig tre pakkelapper i den! Og det var ikke hvilken som helst pakker som kom i posten heller .. 

  I pakke nummer en fikk jeg en topp, sjokolade og skjerf av Hanna, Lars Tore og Beate! TAKK, jeg elsker det! Men smart som jeg var glemte jeg jo å ta bilde av det .. Dårlig blogger, I know! 

   

  I pakke nummer to var det et halvt tonn sminke. Okei, ikke et halvt tonn, men meg og mamma bestilte felles fra ELF her i USA (mye billigere enn "norske" ELF-siden), og bestilte 36 (!!) ting. Dette er det jeg beholder selv, det mamma skal ha ligger i kofferten allerede!   Jeg må bare nevne hvor gode ELF studio-kostene er - jeg elsker de! De røyter ikke, og holder lenge dersom du tar godt vare på de. 

   

  I den tredje og siste pakken lå mitt nye elskede kameraobjektiv! Jeg skal lage et eget innlegg om linsen og alle de andre linsene jeg bruker senere idag, så stay tuned!

   

  Har du fått pakke i posten i det siste? 

   

  xoxo Rikke

 • Ny veske - fra Betsy Johnson!  Jeg nevnte i forrige innlegg at jeg hadde kjøpt meg en ny weekender bag! Min forrige ble nemmelig ødelagt etter flyturen over hit, så det var på tide med en ny. Denne gangen kjøpte jeg en bag fra designeren Betsy Johnson, og bagen ser slik ut:   Den koster vanligvis 150 dollar, men jeg fikk den på salg til kun 50 dollar! Et kupp, med andre ord. Jeg elsker mønsteret, og i tillegg er den så stor at jeg kan ha med meg halve Norge på reise. Neida ..

   

  Kan jeg også nevne hvor utrolig frustrerende det er når jeg ikke får til å registrere meg for 2/5 av klassene mine jeg skal ha til våren? Ifølge nettsiden her har jeg ikke grunnlaget for å ta disse fagene. Hva?! I tillegg går fristen på å velge klasser ut på tirsdag, så dette må fikses imorgen tidlig! Håper jeg bare får fikset det før fristen går ut, og at jeg får lov til å ha fagene jeg har satt meg opp på - rådgiveren min godtok de jo til og med!

   

  xoxo Rikke

 • Meow - California girl is back!  Jeg vet det. Jeg blogger som en amatør - jeg har jo aldri noe spennende å fortelle dere! Jeg har nemmelig brukt store deler av helgen sittende foran pcen med en kopp kakao å lest til prøver imorgen. Igår våget jeg meg til og med til butikken ROSS, der jeg kjøpte en Betsy Johnson weekender bag - jeg er nemmelig litt lei av å pakke sammen tingene mine i poser når jeg drar bort for en helg. Lover å vise dere bilde av den i neste innlegg! Ellers har jeg hatt en rolig helg, lånte My Sister's Keeper, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 og Like Crazy på biblioteket, og hadde filmkveld med meg selv. Loner! Jeg vet ærlig talt ikke hvor mange ganger jeg har sett/lest Harry Potter-serien, men de er like bra hver gang .. 

  Meow! Med Rett i Koppen kakao tilsendt fra Hanna (Takk Hanna, nå har jeg brukt nesten alt fra første pakken jeg fikk av deg!) blir alt bedre.

  Bortsett fra det har jeg nettopp bestilt meg nytt objektiv til kameraet mitt, denne gangen er det en 50mm linse! Den skal visstnok være i posten på tirsdag, så får håpe jeg får den før jeg reiser bort for uken! Er dere forresten interessert i et innlegg der jeg skriver om kameraet jeg bruker + objektivene? 

   

  Å jo .. en ting til. Spørsmålsrunden? Latterlig få deltok - er det noe poeng at jeg svarer på den? 

  xoxo Rikke

   

   

 • SPØRSMÅLSRUNDE - OM USA?  Jeg tenkte siden jeg stadig får spørsmål om utenlandsstudier osv at det var på tide med en spørsmålsrunde! Dere kan spørre om hva dere vil, og jeg lover å svare så fort som mulig! 

   

  xoxo Rikke

 • Helgen i Los Angeles - bursdag, gaver og kos!  Da var jeg tilbake fra en helg i California sammen med familien! Først og fremst - takk for alle gratulasjonene, jeg hadde en flott helg. La meg summere opp helgen;

  Lørdag:

  Stod opp klokken 05:15, sminket meg og tok på meg de varmeste klærne jeg hadde. Det er nemmelig ikke så veldig varmt på morgenen her nå lenger, var 3 grader når jeg stod opp .. Se så våken jeg ser ut på morgenen: 

  Finn en feil. Ser du jeg har på sandaler .. Det var helt psykokaldt på beina, og det tenkte jo ikke jeg på før jeg stod på togstasjonen. Idiot. Forøvrig eier jeg ikke tykkere sko enn converse her. Skal gjøre noe med det til helgen ..

   

  Iallefall, jeg fikk kommet meg til denne togstasjonen her: 

  Der jeg satt å frøs beina av meg en times tid før toget kom, for det var jo såklart forsinket. Ikke la dere lure av bildet - jeg vet det ser varmt ut, men det var ikke det!

   

  Ved ti-tiden på morgenen kom jeg meg iallefall inn til Los Angeles Union, der jeg ble hentet av Lise. Deretter kjørte vi direkte til California State University Fullerton, der vi møtte Karin og hennes familie, + en vennefamilie av de. Sa jeg hva vi gjorde på Cal State Fullerton? Vi var på Pumpkin Launch festival! Hva er det, lurer du på? Vel, det var ganske basic lag som hadde konkurranse om å gjøre å skyte gresskaret så langt som mulig. Noen gikk overraskende langt! 

  Da konkurransen var over reiste jeg og Lise til kjæresten hennes sitt hus, der vi sov over. Vi endte opp med å se en film som het "The Best Exotic Marigold Hotel". Ikke utrolig spennende, men den var litt interessant. Bortsett fra det spiste vi is og la oss tidlig.

   

  Søndag:

  HURRA FOR MEG! Haha, jeg hadde bursdag, og ble 19 år! Jeg var oppe tidlig etter at jeg glemte å skru av lyden på telefonen, og den piper hver gang den får melding på facebook. Tidlig oppe, altså .. Lise og Kevin kom iallefall inn på rommet mitt etterhvert med gave, og sang bursdagssang for meg. Koselig! Og så snill jeg var, var det jeg som stod for frokost denne dagen ; norske pannekaker! De gikk ned på høykant, og jeg har allerede blitt satt på oppgaven til å lage pannekaker til frokost på Thanksgiving. Nevnte jeg at det kommer 16 stykker? Herregud. 

  Etter en lang frokost dro jeg og Lise på Nordstrom Rack og ULTA. Overraskende nok kom jeg ut med INGENTING. Jeg sjokkerer meg selv. Etter "shoppingen" vår reiste jeg, Lise og de to sønnene hennes på restauranten BJ's i Cerritos, der vi møtte Karin, mannen og to av sønnene hennes. De overrasket meg til å med med å synge bursdagssangen - i restauranten. Jeg blir like flau hver gang, men har man bursdag så har man bursdag, sant? Og de gav meg gaver til og med! Jeg hadde ikke forventet det av de, jeg mener .. hallo, jeg fikk lov til å bo gratis hos de .. Dette var iallefall det jeg fikk:   Coach wristlet!! Den er så utrolig søt, og passer perfekt til å ha penger, mobil og bankkort oppi.   Kan jeg bare nevne hvor sant det som står på dette kortet er .. ?

  Og 2 gavekort fra ULTA og Starbucks! Hurra - jeg vet hvem som skal gjøre litt shopping snart ..

  Etter bursdagsmiddagen kjørte Lise meg hjem til skolen. Kan jo bare nevne en av samtalene våre ..ehe:

   

  Lise: "Uh oh"

  Meg: "What?"

  Lise: "Uhm, the oil lamp is showing me that I have no oil left. Oh no, it's dropping! Gas station - NOW!"

  Så joda, var rett før bilen ble ødelagt .. Men det gikk akkurat, og vi fikk fylt på olje (takk gud for Flashlight appen i mørket!), og kom oss tilbake til skolen.   Så kort oppsummert; Jeg hadde en fantastisk helg, og er utrolig takknemmelig for at jeg får oppleve masse gøy sammen med familien i California!

   

  Hadde du en fin helg?

   

  xoxo Rikke

   

 • Gratulerer med dagen til meg!  Hurra for meg! Er det sånn det føles å være 19 altså.. ikke noe forskjell fra det å være 18! Haha, neida, skulle bare poppe innom å si at jeg ikke blir å blogge idag, siden jeg er i Redondo Beach å feirer bursdag med familien. Snakkes!

 • Jeg har fått meg sommerjobb!!  Jeg vet ikke om jeg nevnte for dere at jeg for rundt en måned siden startet prosessen med å søke sommerjobb. Penger er sårt trengt i en students lommebok, så her må jeg til pers for å få til nettopp det. Har dere peiling på hvor vanskelig det er å søke sommerjobb når man er på andre siden av jordkloden? Ikke bare er det vanskelig å møte opp til intervjuer, men det er også mange jobber som kun blir utlyst lokalt. Jeg sendte iallefall rundt 20 søknader til cafeer, bedrifter og flere, men har hørt lite svar. Men for et par dager siden fikk jeg endelig et positivt svar - Jeg har fått sommerjobb på et bakeri! Jeg er strålende fornøyd, og skal jobbe der rundt 7 uker i sommer. I tillegg er jobben bare 20 minutter unna der jeg bor, så det er enda bedre.  Det er utrolig deilig å allerede ha fikset seg jobb til sommeren, det gjør at det er litt mindre stress når jeg kommer hjem til jul, og litt mindre stress til våren. 

   

  Hva har jeg gjort idag? Hadde skole fra 1-2 (Første klassen min ble avlyst), så dro jeg til Rite Aid hvor jeg kjøpte et par julegaver - og melk! Deretter kom jeg tilbake til dormen, der roommaten min sin familie var på besøk. Det endte opp med at jeg spiste pizza og kake med de, utrolig koselig. 

  Ellers venter jeg i spenning på bursdagsgaven fra foreldrene mine. De sendte den for 3 uker siden, så den burde vært her nå! Og siden jeg ikke fikk den idag, vil det si at jeg ikke får sjekket postkassa igjen før mandag. Det er ETTER bursdagen min det! Det blir en bursdag uten en eneste gave i år, buhu. Jaja, jeg overlever!

  Se så trist postboksen min er .. Støvete og tom, stakar.

   

  Skal du jobbe til sommeren?

   

  xoxo Rikke

 • Reiser en tur til Los Angeles ..  Det er sikkert ikke så veldig mange av dere som vet det, men på søndag har jeg bursdag - 19 år! Hurra for meg, liksom .. Så for å feire det tar jeg toget ned til Los Angeles imorgen tidlig, og blir til søndag. Skal være med familien i Redondo Beach, og jeg gleder meg! Vet ikke helt hva vi skal finne på enda, men uansett hva det blir så vet jeg at jeg kommer til å kose meg. Bort fra skolearbeid, lekser, dormrommet og campus generelt. Jeg har jo ikke vært borte herfra på .. 6-7 uker. Går jo snart på veggen her. Så klokken åtte på morgenen sitter jeg på toget nedover. Gruer meg til hvor tidlig jeg må stå opp, siden jeg må ta en taxi til togstasjonen, som er rundt 20 minutter unda .. så må jeg bestille taxi en halvtime-times tid før det ... Zzz!

  Her går altså togreisen min imorgen tidlig. Som dere ser går jeg av midt i LA sentrum!

  Ellers hadde jeg midterm (en slags tentamen) i religion igår, og jeg tror den gikk fint. Vi fikk nemmelig lov til å sitte på rommet vårt å gjøre prøven, noe som vil si at alt av hjelpemidler var lovlig. Jeg hadde også generalprøve i skuespilltimen min, og jeg glemte ikke en eneste linje! Så nå gjelder det bare å huske det frem til tirsdag .. Det var verre, for da skal man fremføre med rekvisitter (det er det det heter, sant? Jeg blir forvirret av norske og engelske ord..)

  Jeg  var også på et skuespill igår kveld satt opp av skolen, skuespillet het Trojan Women. Det var utrolig spennende, og skummelt! Jeg hadde sett for meg at det skulle være veldig kjedelig i og med at det omhandlet Sparta og alt det her, men jeg var overrasket over hvor bra det var. Kan jo bare nevne at hadde bevæpnede vakter (skuespillere) som viste deg til hvor du skulle sitte. Var nesten så jeg var redd det var ekte, haha.

   

  Skal du gjøre noe spennende denne helgen?

   

  xoxo Rikke

 • Det å flytte til et annet land ..  Det er ikke bare en dans på roser å reise til California. Det er såklart mange oppturer - men også mange nedturer. Alle de utfluktene du planla før du dro - jeg lover deg, halvparten blir ikke noe av på grunn av at du har for mye å gjøre. Og det kan såklart være en bra ting. 

  Jeg vet det er mange av dere som tenker på å dra på utveksling til neste år. Nå er ikke jeg på utveksling, men jeg har noe av samme opplevelsen. Du kommer til et fremmed land, og er forventet å få venner. Du er ikke vant med matvaner, kultur eller skikk-og-bruk-regler. Men det er sånn det er. Og det er noe man lærer så utrolig mye av. Jeg skulle selv egentlig på utveksling 2. året på videregående, men valgte å utsette det å heller ta utdannelsen min her. Det er jo ikke til å putte under en stol at det ikke er direkte billig verken å gå på universitet her, eller å være utvekslingselev. Men for meg har det så langt vært verdt det. Man lærer utrolig mye. Man lærer å tilpasse seg nye kulturer, nye mennesker og nye omgivelser. 

   

  Nå er jeg så heldig at jeg har familie her borte, som tar meg med på mange forskjellige opplevelser. De vil virkelig at jeg skal oppleve USA. Men jeg føler at meg nesten "misbruker" dem, i den mening at jeg føler at de bruker alt for mye penger på meg. De kjører meg rundt overalt, spanderer middager på meg og kommer opp til skolen min for å besøke meg. Selv om de sier "Oh no, honey, it's totally fine!" føler jeg at jeg bryr dem .. dere skjønner hva jeg mener, sant?

   

  Jeg vet iallefall at jeg ikke ville vært foruten denne opplevelsen. Det å flytte til USA er noe jeg har drømt om siden 8. klasse - og jeg gjorde drømmen min til virkelighet. Det vil ikke si at dersom det blir tøft en periode - at jeg flytter hjem! Nei, man har oppturer og nedturer uansett hvor man befinner seg i verden, det er bare at alt er litt lenger unna når man er en 13-14 timers flytur unna hjem.

   

  Har du tenkt til å ta utdannelsen din i utlandet?

   

  xoxo Rikke

 • Valg i USA og oppkjøring!!  God morgen, solstråler! Eller .. Det er vel heller god kveld for dere. Jaja. 

  Har dere fått med dere at det er valg i USA idag? Skal Mitt Romney overta, eller beholder Barack Obama makten? Om dere ikke har fått med dere at det er valg i USA må dere enten være blinde eller ikke lese avisen, bare se forsiden på VG.no: 

  Blir greit å vite hvem som vinner iallefall! Jeg har iallefall ikke noe imot LITT mindre politikkprat - jeg får jo ikke med meg halvparten av hva de ulike kandidatene står for engang. Det eneste jeg vet er at Facebooken min blir spammet av Facebook-venner som sier "I voted for blablabla" "don't be mad if that and that didn't win because you didn't vote" og så videre. I get it, okay? Jeg har noen venner som er VELDIG into politics, så blir vel en god del oppdateringer fra de utover kvelden .. 

   

  Bortsett fra valget i USA blir det en rolig dag på meg. Har nettopp vært i telefonen i 40 minutter med DMV (Department of Motor Vehicle), for å bestille oppkjøring. Eneste jeg sier at den er før jeg reiser hjem til jul! Spennende og skummelt på samme tid! Forhåpentligvis klarer jeg oppkjøringen - jeg har jo førerkortet hjemme, men reglene er annerledes her, og jeg har aldri kjørt automatbil før. Iik!

   

  Skal du følge med på valget i USA?

   

  xoxo Rikke

 • Oj, har jeg sluttet å blogge?!  Dere har ikke savnet meg så veldig den lille stunden jeg har vært borte fra bloggverden, har dere? Sist gang jeg blogget var torsdag, men jeg så nettopp at Cathrine har sneket seg inn her en tur! Ikke verst! Iallefall, kan jo kjapt oppsummere helgen:

   

  Fredag: Husker ikke engang hva jeg gjorde, men tror det bare var en rolig ettermiddag der jeg gjorde lekser, lagde middag og så på tvserier resten av kvelden. Deilig å ha noen av de dagene også!

  Lørdag: Hadde en halvtimes samtale med moren min i telefonen på morgenen, før jeg dro på postkontoret, der dette Macbook coveret ventet på meg: 

  Hvor søt ser ikke Macbooken ut nå? Mjau!

  Etter jeg hadde vært på postkontoret syklet jeg til Starbucks, der jeg brukte store deler av dagen på å komme meg gjennom noen prosjekter og oppgaver. Tok meg også en kjapp tur innom matbutikken, som forøvrig aldri er lurt for meg. Jeg kommer meg jo aldri ut igjen, for det er så mye å se på! Herlighet, nordmann på tur .. 

   

  Søndag: Startet dagen med å ligge en times tid ved bassenget på skolen å sole meg, sammen med 2 venninner fra CLU. Etter det kom familien fra Chino Hills på besøk en tur! Riktignok ble det et relativt kort besøk. Vi dro til Five Guys å spiste lunsj (Hamburger om du lurte), før vi dro til kjøpesenteret, der vi skulle på kino. Men det var desverre ingen filmer som gikk akkurat når vi kom, så vi tuslet rundt på kjøpesenteret en god stund. Brukte blant annet laang tid inne på en brettspillbutikk (ja, de har egne butikker for det i USA) og på valpebutikken. EN EGEN BUTIKK MED VALPER. Åhhh. Så bestemte vi oss for at det var superlurt å kjøre til Camarillo, nabobyen som vi aldri har vært i, å finne på noe. Trenger jeg å si mer enn at vi ikke kom oss ut av bilen engang, for vi fant ikke noe sted å stoppe i Camarillo? Men vi hadde festlige samtaler i bilen da! Vi skulle egentlig dra på hiking etter vi hadde vært i Camarillo, men siden en av sønnene i familien plutselig fant ut at "hey, jeg har superstor oppgave som har frist imorgen tidlig, og jeg har ikke startet engang", måtte de reise hjem - desverre. Men jeg ser de igjen om 2 og en halv uke til Thanksgiving, så det går fint! 

   

  Mandag: Da starter vi uken nok en gang dere! Nevnte jeg at det er under 50 dager til jeg reiser hjem til jul? Herlighet, tiden går superfort akkurat nå! Idag var det hele 34 grader til morgen idag, så etter skolen var ferdig idag tok jeg på meg joggeskoa og gikk en lang tur. Jeg går nemmelig på veggen når jeg sitter inne å ser på det fine været ute hele tiden! Så jeg gikk en tur, og se på den flotte utsikten!:

  Da turen var ferdig lagde jeg middag, før jeg har sittet her resten av kvelden med en miks av Netflix (That 70s show) og oppgaveskriving. Helt okei det, altså! 

   

  Bortsett fra det er jeg redd dere blir lei av å lese om mine skoledager .. det er jo ikke så mye spennende som skjer her heller, selv om det er California.

  Let me know om det er noe spesielt dere vil jeg skal blogge om!

   

  xoxo Rikke

 • God jul?  HEI! Jeg har sneket meg litt innpå bloggen til Rikke jeg... Hysj, ikke si noe til henne ;) Nå er det lenge siden jeg har skrevet her inne. Haha, det er jo ikke så rart når jeg egentlig "sluttet". Snakket med California girl (bedre kjent som Rikke og eier av denne bloggen for dere) tidligere i dag. Hun forteller meg at det lokale kjøpesenteret der allerede har fått julepynt og alt sånt... Hva? Jeg jobber i butikk, og vi har såvidt begynt å få noe julevarer... Vi klager på at vi er tidlig ute her i Norge, men amerikanerne begynte jo med julestria før de i det hele tatt tenkte på Halloween.


  Missforstå meg rett, julen er jo koselig! Ble inspirert til å skrive dette innlegget fordi jeg også har for forespørsler om juleønskelister i dag. Derfor tenkte jeg å dele denne listen med dere.

   

  * iPad

  * DVD-spiller sonefri

  * Castle sesong 3 & 4

  * Koffert

  * Sko

  * Klær (svart skinnjakke, sokker, pysj, tubeskjerf....)

  * Ting til leiligheten

  * Sengesett/stretchlaken

  * Sminke

  * Musikk/Film

  * Bæreveske til mac'en

  (Understreker at jeg ingen måte forventer å få noe som står skrevet her, og at jeg blir glad for gaver uansett!)

   

  Hva ønsker du deg til jul? Gleder du deg til jul?

  xoxo Cathrine

 • HAR TATT FØRERKORTET I USA!!  Folkens, jeg har tatt skriftlige førerprøven i California! Og jeg bestod! Så utrolig deilig å bestå den!! Så la meg fortelle om dagen så langt idag;

  Stod opp 05:30, siden jeg skulle sykle til der testen skulle være (Ca 30-40 minutter å sykle), og jeg hadde time 08:15. Jeg lagde frokost, og syklet til DMV (Department of Motor Vehicle). Så kommer jeg dit da .. og det første damen spør om er "Did you bring your I-20?" EH, NEI? Det stod ikke noe om det på nettsiden!! Så jeg måtte få en ny time to timer senere, og sykle tilbake å hente det papiret. Nevnte jeg at det er 4,5 km hver vei, og jeg har en tung beachcruiser + at det er oppoverbakke hele veien?! Trodde jeg skulle DØ. Men jeg rakk det da! Kan bare si at førerkortbildet blir fint å svett, haha.   Kan jeg også nevne at det koster 31 dollar å ta førerkort her i USA? det er skriftlige prøven OG oppkjøring. Det er 180 kroner det folkens. 180 NORSKE KRONER. Hvor mye koster det ikke i Norge?! Det er latterlig. Riktignok koster det rundt 400-500 kroner for en kjøretime, men likevel!

   

  Joda, så kommer jeg tilbake da, og fikk utlevert prøven. Og jeg fikk 33/36 riktige! Man må ha 30 riktige for å bestå, så jeg var godt over linja. Riktignok er mange av reglene like som de er i Norge, og siden jeg har førerkort i Norge, så var det relativt lett. Så jeg feiret litt inni meg, og skal ringe for å bestille et par kjøretimer i løpet av helgen. Jeg vil nemmelig gjerne vite litt om kjøringen her, og lære å kjøre automat. Her kjører nemmelig alle automat, og i Norge kjører jo alle gir. 

   

  Har du lappen?

   

  xoxo Rikke

 • Rikke

  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her! Følg meg på min reise! KONTAKT: Mail: surfintheusa.blogg@gmail.com Instagram: Rikkebovree


  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her!
  Følg meg på min reise!


  KONTAKT:
  Mail:
  surfintheusa.blogg@gmail.com
  Instagram: Rikkebovree

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  hits