Rikkes reiseblogg -

JEG ER HJEMME FRA USA!Folkens - JEG ER HJEMME I NORGE IGJEN! Vakre lille Vestfold. Det var utrolig godt å endelig komme hjem igjen til kjente og kjære omgivelser. Jeg har allerede vært her i 4 dager, og har vært rundt omkring å møtt venner og nytt den norske julen. Dagene før jeg reiste gikk med til å være med familien i USA og bare kose meg. Igår var blant annet jeg og en venninne på kino å så Historien om Pi! Utrolig bra film.

Jeg blir hjemme til 17 januar, så jeg har fortsatt god tid her hjemme. Allerede har jeg planer for fredag, lørdag, søndag og mandag! Reiser blant annet til Oslo på lørdag - blir stas! Har jeg noen blogglesere i Oslo?

 

xoxo Rikke

 • Cheesecake Factory, shopping og Starbucks  Jeg vet ikke hvordan fredagen deres var, men min var super! Jeg og Vanessa, en av de jeg bor sammen med her borte, bestemte oss for en roomie-kveld. Så vi kjørte til kjøpesenteret og spiste middag på The Cheesecake Factory. Jeg hadde en helt fantastisk Shrimp Coleslaw Platter, etterfulgt av at jeg og Vanessa delte en Oreo Cheesecake. HOLY SHOEBOX! den var så god, men jeg kjenner jeg blir kvalm bare av å tenke på den nå.. Vi klarte ikke engang å fullføre det stykket der ..   Etter at vi var ferdige å spise middag, rullet vi ut av restauranten, og gikk rundt på The Oaks Mall i rundt 4 timer. Visste dere forresten at Britney Spears er kjent for å gå rundt på det kjøpesenteret, siden hun bor rett i nærheten? En i klassen min møtte henne der for et par uker siden ...Jeg fikk iallefall kjøpt meg noen småting, er dere interessert i et innkjøpsinnlegg? Kjøpte riktignok alt på Forever21.

  Don't mess with the stache! Ehe, vi fant noen fine såper ser du .. 

  Klokken ble ti, og kjøpesenteret stengte. Hva gjorde vi så? Jo, vi kjørte til ROSS, en butikk med alt fra klær til mat. Det var vi i en og en halv time, før vi bestemte oss for at 23:25 er den perfekte tiden å kjøpe kaffe fra Starbucks på. Det var fem minutter før de stengte det .. Så vi fortet oss inn, og ble dagens siste kunder. I tillegg lagde han feil drikk til oss første gangen, så vi fikk to hver. Sikkert lurt med så mye koffein halv tolv. Nei, det var ikke lurt, for det endte opp med at vi omorganiserte alt på rommet vårt til klokken var 02:30. Haha! Har ikke ledd så mye som på de timene der på flere måneder..

   

  Så joda, det var min fredagskveld! Hvordan var din?

   

  xoxo Rikke

 • Eksamensfravær  Jeg beklager fraværet mitt i det siste, men det har en logisk grunn; eksamensuker. Imorgen har jeg første eksamen i skuespill, har massekommunikasjonseksamen på mandag, globalstudier eksamen på onsdag. DERFOR har jeg ikke blogget så mye. Men nå føler jeg at jeg begynner å få litt oversikt, så da tar jeg meg en velfortjent pause nå. Skal riktignok bruke store deler av dagen på å øve til eksamen imorgen .. 

  Tidlig imorges tok jeg på meg vinterjakka, skjerf og boots og gikk i et møte med evaluatoren min. Det er hun som passer på at jeg har nok credits til graduation i 2015.Ja, det blir kaldt i California også, nå er det rundt 11 grader å regn. Brr!

   

  Ellers har jeg lite å meddele, bortsett fra at det kun er 8 dager til siste skoledag, og 10 dager til jeg reiser hjem. Gleder meg som en liten unge! 

   

  Har du eksamen før jul?

   

  xoxo Rikke

 • JEG HAR TATT LAPPEN I USA!  Jeg fortalte dere ikke om dette i frykt for at jeg skulle stryke, men siden jeg bestod kan jeg nå trygt si at "JEG HAR TATT LAPPEN I USA!"

  Husker jeg fortalte dere at jeg tok den skriftlige delen av prøven for et par uker siden, og nå har jeg også tatt oppkjøringen. Den var latterlig enkel - kanskje fordi jeg har lappen fra før av også. Iallefall; Ble hentet av kjørelærer en time før oppkjøringen, og kjørte rundt litt for å "varme opp". Så parkerte jeg, og gikk inn på DMV (Department of Motor Vehicles), og registrerte meg. Første delen av prøven var en utspørringsdel, de spurte om jeg kunne håndsignalene, måtte fortelle hvor ulike knapper var og teste lysene på bilen. Null feil på denne delen. Så var det ut på kjøretur. Vi kjørte bare rundt i nabolaget der jeg har kjørt hundre ganger før med kjørelæreren min. Det hele var over på 15 minutter (inkludert spørredelen), så det var en latterlig liten prøve. Skjønner hvorfor det er lett å bestå i USA!!

  Jeg fikk 0 feil på prøven min, så nå er det bare å starte jakten på en bil! Gleder meg til å bli litt mer fri å kunne dra hvor jeg vil, når jeg vil, og ikke bare sykle overalt ..

   

   

  xoxo Rikke

 • I wanna go home for Christmas, let me go home this year.  Mornings! Nok en dag der jeg har et drøss av ting å gjøre+ 0 motivasjon. Har stor fremføring imorgen, men den går forhåpentligvis greit. Forresten, er det flere enn meg som begynner å komme i julestemning nå? Det er bare 19 dager igjen til julaften, folkens! Igår tok jeg meg selv i å sitte å google "famous christmas songs". Endte opp med at jeg kjøpte EN sang. Jeg har aldri hatt noe spesielt kjærlighetsforhold til sangene til Maria Mena, men etter jeg hørte denne sangen her, og hørte på lyricsene, måtte jeg kjøpe den. Den passer liksom så utrolig godt til situasjonen jeg er i akkurat nå. 

   

  "Careful what you say

  This time of year

  Tends to weaken me

  And have a little decency 

  And let my cry in peace 

  But there's a place where I

  Erase the challenges I've been through

  Where I know every corner

  Every street-name

  all by heart "

   

  ååå, jeg kjenner at det kommer til å bli utrolig godt å komme hjem en tur nå snart!

   

  Ellers skal jeg sitte å se på håndballkampen mellom Norge- Tsjekkia som begynner om et kvarters tid. Takk gud for at den sendes på nett, her i USA har man jo ikke hørt om håndball omtrent ..Flere enn meg som skal se på?

   

  xoxo Rikke

 • Pakke fra Forever21 - Leopard, vinterklær og smykke!  God morgen, jenter! Teknisk sett burde jeg vel sitte å øve til Intro to Mass Communication-prøven jeg har om 2,5 timer, men jeg er alt for trøtt til det. I det siste er det nesten så jeg gir opp. For mye skole for hjernen min! Derfor bruker jeg mye tid på Instagram .. Hva heter dere på Instagram? Jeg follower dere gjerne! Jeg heter Rikkebovree, følg gjerne meg og :)


  Men fortsatt da, så prøver jeg å se positivt på det .. iallefall ifølge GifBOOM'en min. Som forhåpentligvis funker? 

   

  Ellers kan jeg meddele at jeg fikk hele TRE pakker i posten igår, 2 av de var fulle av julegaver jeg skal ta med hjem til Norge, og den siste pakken var fra Forever21, og inneholdt en vinterjakke, en lue og et smykke. Jeg kjøpte det når det var 30 % salg på nettbutikken, hurra for salg.

  Denne jakken fikk jeg for den nette sum av 130 norske kroner! Ser for meg at den er perfekt å reise hjem i om 17(!!) dager. Har nemmelig hørt at det er ganske så grøssent i Norge for tiden.  Og siden jeg ikke vil fryse kjøpte jeg også en neonrosa beanie: 

  Og et collar-smykke. Elsker det! 

   

  Har du fått en pakke i posten i det siste?

   

  xoxo Rikke

 • I miss Norway.  Nå begynner jeg å bli veldig veldig lei av å ha skole. Jeg savner Norge. Greit nok, jeg er i California, men det har blitt hverdag for meg, og jeg er veldig lei av å være på campus hele tiden. Jeg er lei av å spise det samme til frokost hver dag, jeg er lei av å sitte å gjøre lekser på kvelden til øynene mine ikke klarer å fokusere mer, og jeg er lei av å ikke kunne snakke norsk til alle jeg kjenner. Jeg er lei av å ikke ha den faste vennegjengen min rundt meg. Jeg savner å ha en jeg kan snakke om ALT om. 

   

  Før jeg reiste hit tenkte jeg at "aldri i verden om jeg kommer til å savne Norge", men gjett hva - ting har snudd. Jeg vet nå at jeg kommer til å sette pris på de små tingene som jeg kanskje ikke satte like stor pris på før jeg reiste. Jeg vet hva jeg kommer til å fokusere på når jeg er hjemme i juleferien. Jeg vet allerede hvor glad jeg kommer til å være når jeg står på LAX for å reise tilbake til Norge for en liten stund. 

  Og jeg savner pusekattene mine! Herligheten. 18 dager igjen dere! 18 dager tiL jeg skal koseknuse pusekattene mine, 18 dager til jeg skal spise grøt og pynte juletre, 18 dager til jeg skal se all familien min igjen, og 18 dager til jeg kommer fra 18 varmegrader til fjorten minusgrader. Brr! 18 dager til jeg endelig kan snakke norsk og bli forstått! Selv om riktignok norsken min blir dårligere for hver dag som går her borte! Det nærmer seg. Det nærmer seg hjemkomst.

   

  Flere enn meg som gleder seg til juleferien?

   

  xoxo Rikke

 • HELVETESUKA ER IGANG  Da var helvetesuka her! Også kalt uka der vi har stor prøve på onsdag, stort prosjekt på fredag som skal fremføres, dress rehersal i Beginning Acting på torsdag, og vi fikk hjemmeeksamen i Global Studies idag. Nesten så jeg har bare lyst til å sette meg ned å grine. Men det her skal jeg klare! Motivasjonen min? Bare 19 dager til jeg drar hjem! Om dere ikke hører noe fra meg denne uka vet dere grunnen! Jeg skal ikke ha noe sosialt liv denne uken iallefall. 

  Jeg kan jo nevne såpass som at eksamen i Global Studies gjelder 40% av avslutningskarakteren min. FØRTI prosent, dere! Så jeg må bare stå på som bare det. Ikke søren om jeg skal ha en F på denne! 

   

  Nå for tiden har jeg knapt tid til å tenke på hva jeg skal spise til frokost. Okei, jeg hadde knekkebrød med smøreost til frokost. JA, jeg har funnet knekkebrød i USA! Halleluja! Føler meg jo nesten norsk når jeg spiser det til frokost. Og lunsj. Og middag. Yum. Vurderer sterkt å kjøpe den 12-pakningen som er til salgs på Walmart .. Kanskje etter jul!!

  Tilbake til tema - jul. Jeg har mistet julestemningen min her i USA! Selv om de prøver meget hardt å pynte rundt omkring på campus .. Bare se hva de gjør med dørene, for eksempel;

  "Pakke inn" dørene? Hæ? Aldri hørt om før. Det var noe nytt. Lurer på hvor lenge de får lov til å henge der før et eller annet nek river det ned. Pleier jo alltid å være sånn .. Ellers har de fleste amerikanere nå satt opp juletreet sitt - alt for tidlig. Det skal jo pyntes 23 desember! Ååh, dere, jeg rekker å pynte juletre, siden jeg kommer hjem den 23 desember! 

   

  Wish me luck på alle eksamnene mine, så skal jeg prøve å få sneket inn noen oppdateringer her og der!

   

  Har du eksamen før jul? 

  xoxo Rikke

 • Røde bukser, The Oaks Mall og trening.  God morgen, jenter! Idag er dagen til å gjøre lekser å sitte på rommet å se på filmer - det regner nemmelig ute. Vurderer å leie to-tre filmer som jeg kan se i løpet av dagen. Noen bra filmer jeg må se? Igår dro jeg til The Oaks Mall, der jeg skulle handle de siste julegavene. Jeg vil nemmelig bli ferdig med alle før jeg har eksamenstid, for da er det så mye styr uansett. Og eksamenstiden min starter på mandag - iik! Av forhåpentligvis forståelige grunner viser jeg ikke hva jeg kjøpte til folk i julegaver, men jeg kan vise dere hva jeg endte opp med å kjøpe til meg selv. Jeg mangler fortsatt to gaver - en til bestefaren min, og en til Cathrine. (Cathrine, du er ikke lett å handle til!!) 

  Julegaver - Som dere ser dro jeg til en vid variasjon av butikker. 

  Jeg trang noen nye bukser, så disse to var så comfy at de bare måtte bli med meg hjem. Den som ser oransj ut på bildet er egentlig rød. Disse to kjøpte jeg på Love Culture, og de kostet 17 dollar hver. Kupp!   Jeg kjøpte meg også en treningsjakke og en treningsbh. Disse skal jeg få til jul av foreldrene mine! De gav meg nemmelig penger til å kjøpe meg et treningsoutfit - så jeg kan ikke bruke det før jul! Begge delene er fra Forever 21. 

  Ellers har jeg kjøpt flesteparten av julegavene mine på nett i år, så nå håper jeg bare at de alle kommer frem før jeg reiser tilbake. Det er bare TRE uker (21 dager!!) til jeg reiser hjem igjen, folkens! Herlighet, så fort den siste måneden har gått!

   

  Er du ferdig med å kjøpe julegaver?

   

  xoxo Rikke

 • Rikke

  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her! Følg meg på min reise! KONTAKT: Mail: surfintheusa.blogg@gmail.com Instagram: Rikkebovree


  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her!
  Følg meg på min reise!


  KONTAKT:
  Mail:
  surfintheusa.blogg@gmail.com
  Instagram: Rikkebovree

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  hits