Rikkes reiseblogg -

Smil og si HEI!Etter jeg flyttet til USA, har jeg lagt merke til hvor innadvente nordmenn kan være. I USA sier man hei dersom man treffer noen på gata der, eller smiler. Man spør fremmede til og med hvordan de har det! Men nordmenn derimot, sier ikke hei til fremmede på gata. Det er ikke så ofte jeg ser et smil fra en fremmed heller. Hvorfor er det sånn? Er det sånn at dersom noen smiler til deg når du kjøper dagligvarer, tenker du automatisk "hva vil du?" eller "hvorfor prater du til meg," med et skeptisk blikk?

En av de tingene jeg har bestemt meg for å gjøre mer av til neste år er å smile. Smile, og si hei til fremmede. Av og til kan et smil være alt som gjør dagen din litt bedre i en ellers travel hverdag. Dersom vi alle smiler litt mer, og snakker litt mer med hverandre vil verden bli et bedre sted for alle. Alle vil føle seg mer inkludert, og satt pris på. Du vet aldri hva et lite "hei" eller et smil kan lede.

 

xoxo Rikke

#utveksling #usa

 • Videoblogg fra New York  Kom på at jeg hadde et drøss med videoklipp fra da jeg var i New York i august, så jeg satte de sammen. Ikke så veldig mange klipp, men bedre enn ingenting, sant? 

   

  Har du vært i New York?

   

  xoxo Rikke

  #utveksling

 • FAQ om studier i USA  Av og til får jeg spørsmålet "Hvordan er det å være student i USA?" av noen av dere, og tenkte jeg skulle prøve å svare på det. Det er ikke bare en dans på roser. Det er ikke bare gøy, selv om jeg bor nære både Los Angeles og Hollywood. Det er utrolig mye arbeid som må gjøres, og det er ikke samme systemet som i Norge. 

   

  Har du mye lekser?

  Ja! Det er nesten som videregående skole, føles det som. Det er masse lekser, essays, prosjekter, research projects og fremføringer. Det avhenger vel veldig av hvilke fag du har, jeg vet blant annet at jeg hadde veldig mange flere fremføringer forrige semester enn dette semesteret. Her jeg går er det også sånn at man må komme til alle forelesninger - om man går glipp av mer enn 3, går karakteren din ned med en viss antall prosent for hver gang. 

   

  Åssen er det å skaffe seg venner? 

  Det avhenger vel veldig av hvor du går på skole, men for meg var det helt greit. Du flytter inn på en dorm, og bor da mest sannsynlig med tre andre jenter. Der har du jo en sjanse til å få nye venner! Ellers kan du prøve å bli venner med klassekamerater, eller bli med i en klubb! Klubber er veldig stort på universiteter i USA, og da får du en god mulighet til å bli kjent med flere. I år flyttet jeg inn til supre roommates som jeg har blitt god venn med! 

   

  Åssen er det å komme seg rundt uten bil?

  Vanskelig! Jeg hadde ikke bil første semesteret, og hadde vanskeligheter å komme meg rundt. Såklart kan du sikkert sitte på med vennene dine som har bil, men det er ikke så lett å komme rundt dersom man ikke har bil. Kollektivtrafikken i California er helt forferdelig sammenlighet med Norge! Så ta det i betraktning dersom du vil gå på skole i California. Tror riktignok kollektivtrafikken er mye bedre i San Francisco. Derfor valgte jeg å kjøpe meg bil her borte ganske fort, og har definitivt ikke angret på det! 

   

  Noe mer dere lurer på?

   

  xoxo Rikke

  #utveksling

 • Hva vil DU jobbe med?  Noen ganger begynner jeg å tenke på hva jeg kommer til å gjøre i fremtiden. Hvor jeg kommer til å være - blir jeg boende i Los Angeles? Kanskje et par år i New York? Eller flytter jeg tilbake til Norge? Fremtiden min virker så usikker akkurat nå, og det eneste jeg vil er å bli værende i USA. Jeg har ingen lyst til å komme tilbake til Norge og bo her for godt, det er rett og slett for lite for meg. Det passer meg ikke mer, og jeg trives bedre og bedre i USA for hver dag som går. 

   

  Og hva kommer jeg til å gjøre? Event planlegger? PR-agent? Reklamekonsulent? Jeg har jo så lyst til å jobbe i event og PR industrien, men man vet jo aldri hvor man kommer til å ende opp. Kanskje jeg ender opp bak kassa på Wal-Mart for alt jeg vet. Jeg håper virkelig ikke det, for slik jeg ser det nå er det PR jeg har passion for. Jeg har så lyst til å være suksessfull med det, det virker som et utrolig spennende yrke! Jeg håper bare det er en bedrift som er villig til å satse på meg, så jeg kan vise dem hva jeg er god for. Det er jo derfor man må begynne å networke tidlig, ikke sant? 

   

  Hva vil du gjøre når du blir "stor"? Vil du bo der du bor?

   

  xoxo Rikke

  #utveksling

 • Innkjøp fra romjulssalg!!  Hei dere! Hadde et tonn å gjøre idag, ettersom alt har vært stengt siden jeg kom hjem. Dro derfor først en tur til Stokke, der jeg var på banken for å sette opp kredittgrensen min (som jeg tydeligvis ikke får lov til - what?!) og for å bytte en kjole som var alt for stor. Satte også inn noen penger på kontoen som jeg hadde fått til jul - tror det blir ny Iphone på meg når jeg kommer tilbake til USA! 

   

  Da jeg var ferdig med småærendene i Stokke kjørte jeg til Tønsberg, der jeg møtte Frida, Hilde og Sandra. Vi spiste lunsj på Esmeralda, før vi gikk rundt et par timer og shoppet. Jeg brukte nesten ingen penger, siden mesteparten av det jeg fikk til jul av klær byttet jeg. Så dette var det jeg fant: 

  Skjørt fra Mary-Kate og Ashley sin kolleksjon fra Bikbok, til 250 kroner (50% avslag!). Jeg elsker det!

  Fant også en crop top fra Bikbok, som glitrer om kapp med sola. Neida, fin er den iallefall! Kostet 79 kroner (50% avslag)

  Den toppen her ser ganske kjedelig ut, sant? Vel, det syns jeg også, men så snudde jeg den rundt å så på ryggen dens:

  Jeg elsker den! Kjøpt på Catch til 199 kroner. 

  Og sist men ikke minst fikk jeg endelig kjøpt meg en ny blazer. Denne er fra H&M og kostet 199 kroner. Vanlig pris var 399 kr! Jeg tror blazere er en av de tingene alle burde ha i klesskapet sitt - jeg tror jeg har tre eller fire nå, og jeg bruker de hele tiden! 

   

  Så, det var alt jeg kjøpte/byttet til da jeg var i Tønsberg idag! Etter vi var ferdige med å shoppe dro vi på Wayne's Coffee, før vi kjørte hjem. 

   

  Har du vært på romjulssalg?

   

  xoxo Rikke

 • Julaften 2013 og Instagram (Jeg vil følge deg!)  Da var julen over her for lengst her i huset, og neste store event er nyttårsaften. Igår dro jeg, mamma og pappa til Stavern, der vi feiret jul med familien. Veldig gøy, lenge siden jeg har sett mange av de. Fikk masse fine ting, og jeg er storfornøyd! Her er kjolen jeg hadde på meg igår:

  Sorry for dårlig bilde, men fikk plutselig litt dårlig tid før vi måtte kjøre! Den har iallefall blondedetaljer helt opp til halsen, jeg elsker den! 

   

  Ellers håper jeg dere også følger meg på Instagram? Legger oftere ut bilder der enn jeg blogger, så følg meg gjerne! 

   

  Har du Instagram? Legg igjen navnet, så følger jeg deg!

   

  xoxo Rikke

 • Home to Norway  (Skrevet den 23. desember)

   

  Beklager for at jeg ikke har hatt tid til å blogge mer i det siste. Som dere sikkert skjønner har ikke blogglysten helt vært på topp ? om du ikke vet hva jeg mener les mitt siste innlegg.

  La meg fortelle litt om hva jeg har gjort de siste to dagene:

  Fredag: Jeg kjørte tidlig på morgenen fra campus, og endte opp med å stoppe i Santa Monica for å spise frokost. Etter det dro jeg til Karin sitt hus, og vi dro å tok manikyr. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet! Da vi var ferdige på neglesalongen, møtte vi Jim, Lydia, Sam, Janet og sønnen hennes for å spise lunsj. På kvelden dro jeg, Karin og Jim på boat parade. Båtparade i Chino Hills? Det er jo ikke vann der?! Joda, her kjører man nemmelig båtene på tilhengere, og pynter de til ære for paraden. Veldig spesielt, men også ganske så interessant og gøy.

   

  Lørdag: Lørdag morgen dro jeg og Karin til La Brea Mall, der vi møtte Janet for å gjøre den siste julegavehandelen. Etter et par timer var vi ferdige, og dro tilbake. Da kjørte jeg videre til Lise sitt hus (nei, jeg har ikke sittet mye stille denne helgen!), der vi skulle feire jul med familien til Kevin. Litt spesielt, og jeg og Lise følte oss litt utilpass når de feiret, så vi stod en god stund på kjøkkenet og pratet istedet. Bortsett fra det kjørte Lise og jeg og gjorde noen små ærend, før vi dro tilbake.

   

  Søndag:  Norway bound! Stod opp tidlig (Lettere sagt, tre hunder vekket meg på morgenen), og Lise og jeg dro til Starbucks for å ta en siste kaffe sammen på morgenen. Hun kjørte meg også til sitt nye hus, som ser utrolig koselig ut. Hun skal visstnok være ferdig innflyttet når jeg kommer tilbake etter jul, så jeg gleder meg til å se det. Etter det var det på tide for meg å komme meg til LAX, der flyet mitt til Amsterdam skulle gå klokken 2. Ble en kopp kaffe til (Der navnet mitt ble Green K? Hæ?!) før ombordstigning. Det er jeg sitter akkurat nå. Har i skrivende stund ca. 7 timer igjen, og skal ankomme Schiphol klokken 08:24 imorgen (idag deres tid? Min tid? Tidssoner forvirrer meg akkurat nå)  I Amsterdam har jeg jeg ca 3 timers ventetid, før flyet mitt til Torp går, og jeg ankommer Norge. Merker jeg er så lei av all reisingen frem og tilbake til Norge, og jeg føler jeg kan flyplassen i Amsterdam ut og inn, ikke for å nevne den lange flyturen.

   

  Nei, dere er sikkert lei av å høre på meg rable (er det i det hele tatt et ord?) ned tankene mine, så jeg tror jeg stopper her.

   

  Blogges fra Norge!

   

   

  xoxo Rikke

 • Hvil i fred <3  Idag fikk jeg den forferdelige beskjeden om at min kjære tremenning Katharina sovnet stille inn. Det føles så urettferdig. Hun var bare 20 år, like gammel som meg. Hun hadde en så lys fremtid foran seg, og ville alltid kun det beste for andre. Jeg vet vi ikke har tilbragt så mye tid sammen de siste årene, men vi vokste opp sammen - og var i både Tyrkia, Thailand og Singapore sammen. Det er vanskelig for meg å innse at du er borte. Tusen tanker strømmer gjennom hodet, først og fremst alle minnene vi har sammen. 

  Hvil i fred kjære Katharina, vi savner deg utrolig masse allerede. Himmelen har fått en ny engel nå. Jeg håper du har det bra der du er, og vit at du er dypt savnet <3

 • Innkjøp: MAC Cosmetics!  Skulle bare en liiten tur innom kjøpesenteret idag for å kjøpe de siste julegavene før jeg reiser hjem, og jeg gjorde en fatal feil. Jeg skulle bare innom MAC for å se. Det gikk jo ikke, og jeg kom ut med to nye sminkeprodukter. En ny leppestift, og en eyeliner. Jeg trang iallefall en ny eyeliner, for min andre er tom! Og ja, leppestiften er så neonrosa som den ser ut på bildet! 

  Leppestift i fargen Candy Yum Yum, og en Liquidlast Liner i fargen Point Black

   

  I love 'em!

   

  Har du kjøpt ny sminke i det siste?

   

  xoxo Rikke

   

  #utveksling

 • The Natural Cafe og vasking?  God morgen, folkens! Det er iallefall fortsatt morgen her i California. Idag stod jeg opp relativt tidlig for å vaske klær - er vel en fordel å ha rene klær når jeg skal tilbake til Norge! (og så det ikke ligger en måned gammel vask når jeg kommer tilbake ..) Ellers har jeg en lunsjdate med Lauren klokken 12:30, det blir siste gangen jeg får sett henne før jeg drar! Vi skal spise på The Natural Cafè, jeg har aldri vært der før, så jeg gleder meg. I ettermiddag har jeg karaktermøte med læreren min i Event Planning & Management, lurer veldig på hvilken karakter han gir meg! Bortsett fra det skal nok dagen bare brukes til å pakke sammen alt jeg skal ha med meg til Norge. Jeg kjører som sagt fra campus imorgen, og skal være sammen med familien i Chino Hills fra fredag-søndag. Gleder meg!   Sjekk vi er lykkelige på homecoming weekend tidligere i høst!

   

  Hva skal du gjøre idag?

   

  xoxo Rikke

  #utveksling

 • Livet er skjørt  Noen ganger er livet skjørt. Vi tenker ikke på det til vanlig, men plutselig skjer det uventede ting i livet, og man vet ikke hvordan man skal reagere. I løpet av sekunder kan livet ditt endres. Plutselig, helt uventet tar livet nye vendinger. Kanskje til det bedre, kanskje til det verre. Situasjoner folk må tilpasse seg. Situasjoner du ikke er forberedt på kan skje deg, eller dine nærmeste. En sånn vending skjedde i familien min idag.

  Ta vare på hverandre i juletiden. Ikke alle har noen å være sammen med i jula. Si noen oppmuntrende ord til noen som det ser ut som trenger det. Smil til dem. De trenger det mer enn du tror.

   

   

  xoxo Rikke

 • California is always a good idea  Da jeg startet denne bloggen var jeg fast bestemt på at dette skulle være noe jeg kun gjorde når jeg reiste - eller var borte fra Norge. Nå i ettertid har jeg jo innsett at jeg har vært en ganske så dårlig på det, med kun 17 innlegg siden august. Sorry! Det var ikke meningen! Planen min var nemmelig å blogge ofte, men hver gang jeg begynner å skrive et innlegg kommer jeg liksom ikke på noe spennende å si, og derfor har jeg hundrevis av utkast som aldri har blitt publisert. De siste dagene mine her i California skal jeg iallefall prøve å få blogge nogenlunde bra. 

  Jeg kan jo bare starte med å fortelle dere hvor glad jeg har blitt i dette stedet. Jeg angrer ikke i det hele tatt på at jeg valgte å dra hit for 1,5 år siden (Herregud, har jeg vært her så lenge allerede?!), og om du noensinne er i tvil på om det er verdt å reise til utlandet for å ta utdannelsen din - svaret er JA. Du blir kjent med så mange herlige mennesker, kulturer, steder og opplevelser du aldri kunne oppleve i lille trygge Norge. Greit - kanskje du får mindre studielån om du holder deg hjemme i Norge, men jeg vil heller betale litt mer og oppleve mer! 

   

  Si gjerne ifra om dere har tips til ting jeg skal skrive om - shopping, språk, kultur - hva enn dere måtte ønske!

  Hvor går du skole? Drømmer du om å flytte til utlandet?

   

  xoxo Rikke

   

  #utveksling 

 • Stress, eksamen og California ..  Og da var eksamensuken snart i gang! Det blir deilig å bare bli ferdig med alt, og ta en velfortjent juleferie. Det er jo bare en uke til jeg flyr hjem til Norge for å feire jul nå! Herlighet, så fort tiden går. Og jeg har jo så mye jeg vil gjøre før den tid! Folk jeg vil møte, steder jeg vil dra, ting som må gjøres. Men, jeg skal prøve å få til alt jeg vil. Må jo begynne å pakke litt etterhvert også, jeg hater virkelig å pakke til juleferie - jeg vet jo liksom aldri helt hva jeg skal ta med meg! Har jo allerede en god del ting i Norge, så blir vel til at jeg tar med meg minimum med ting som faktisk er mine, og heller fyller kofferten med julegaver. Nei, det tar jeg tilbake, den er allerede full av gaver. Nesten, iallefall.
  I tillegg prøver jeg å finne meg sommerjobb. Ja, jeg er kanskje tidlig ute, men det er skrekkelig vanskelig å møte opp til et jobbintervju når jeg bor i California! Så jeg får se hva jeg får ordnet mens jeg er i Norge. Dette må være det mest randome innlegget jeg har skrevet på lenge, men det er sånn jeg er akkurat nå - litt i villrede over hva jeg virkelig skal gjøre, når jeg skal få tid til å gjøre det, og hva jeg skal gjøre når.

 • Stressa student i USA!  Skulle ønske jeg var en av de bloggerene som klarte å blogge hver dag. Som tok fine bilder av seg selv hver eneste dag der det ser ut som de nyter livet og den største bekymringen er om de har fått 10 timers søvn på natten. Men sånn blogger er ikke jeg, og jeg kommer nok heller desverre aldri til å bli det. Du skjønner, når man går på universitet, er det ikke en selvfølge at du skal få x antall timer med søvn om natten, eller fri til å gjøre hva du måtte ville selv. Her går det for tiden i Starbucks-kaffe, Redbull og fast food, i håp om å fullføre alle oppgaver til fristen. Nærmer meg veldig slutten, har siste eksamensdag neste torsdag, så bærer det hjem til Norge for å feire jul den 22. desember. 

  Hva har skjedd siden sist? Jeg feiret blant annet Thanksgiving i Arizona sammen med familien der borte! Det var kjempekoselig, og jeg angrer ikke på at jeg dro. Eneste som var litt nedtur var den 8-timers lange kjøreturen fra California til Arizona. Men med musikk, lydbøker og masse prat gikk det overraskende fort. Vi var der fra tirsdag-lørdag. 


  Igår hadde jeg eksamensfremføring i Event Planning and Management, og det gikk strålende! Jeg tror ikke vi kunne vært mer fornøyde enn vi var når vi var ferdig med å fremføre. 


  Nå derimot, sitter jeg på Coffee Bean og leser over en oppgave, samtidig som jeg blogger. Kan jo også nevne at jeg leser over de mulige måtene å få et Green Card så jeg kan bli værende her etter jeg er ferdig på skolen - jeg blir så stressa over at jeg ikke vet om jeg får lov til å bli eller ikke etter jeg er ferdig, for jeg har så forferdelig lyst til å bli!


 • Hei! Jeg heter Rikke, og er ei 20 år gammel jente fra Stokke. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her studerer jeg på California Lutheran University, og studerer Kommunikasjon, med fokus på PR og reklame. Jeg er ikke på utveksling, men tar hele bachelorgraden min her!
  Følg meg på min reise!

  KONTAKT:
  Mail:
  rikkebovre@hotmail.com
  Instagram:
  Rikkebovree


  Hei! Jeg heter Rikke, og er 19 år. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her skal jeg gå i tre år på California Lutheran University. Jeg reiser IKKE med en organisasjon, jeg tar bachelor-utdanningen min her!
  Følg meg på min reise!


  KONTAKT:
  Mail:
  surfintheusa.blogg@gmail.com
  Instagram: Rikkebovree

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  hits