Kategori: Rikke

JEG ER TILBAKE I CALIFORNIA!

Jeg har kanskje vært ganske dårlig til å blogge i det siste, har jeg ikke? Siste gangen jeg blogget var jo 6 januar.. Det var en veldig annerledes juleferie enn jeg hadde trodd, men det er noe man må bare ta litt som det kommer. Vel, nå kan jeg vel si så mye som at jeg har nå forflyttet meg tilbake til California. Kjære, gode Thousand Oaks. Takk gud for det. Idag var første skoledag, og den siste uken før jeg startet brukte jeg på å være på stranda, besøke familie og ta en ny tatovering! Mer om det siden .. 

Så! Idag, første skoledag. Kan ikke si jeg var veldig høy i hatten når jeg var på vei til min første time idag, nemmelig Physical Geology. Klassen jeg har gruet meg mest til av alle. Her jeg går på skole må man nemmelig ha to naturfag uansett hva man tar bachelor i (heldigvis teller naturfagen fra videregående i Norge!) så jeg tar den bare for å bli ferdig med det. Jeg tror heller ikke det kommer til å være en klasse jeg kommer til å nødvendigvis nyte, men man må bare gjøre det beste ut av alt, ikke sant? Fant iallefall ut at det var en jeg allerede kjenner i den klassen, så det er bra. Ellers har jeg PR (Public Relations) klokken 18:00-21:30 senere idag, blir rart å ha så sen klasse, men jeg tror dette er en klasse jeg kan virkelig komme til å like. Det er jo tross alt det jeg har lyst til å ha en bachelor i, og jobbe med senere. 

 

Var også en tur ved bassenget, og som vanlig var det overflod av nordmenn i forhold til antall amerikanere. Welcome to CLU. 

 

Nei, nå er det på tide å pakke sammen å gjøre meg klar for å dra til time! Skal prøve å blogge oftere nå som jeg er tilbake og faktisk kanskje får noe interessant å skrive om! Og skrik ut om dere har noe dere vil jeg skal skrive om! 

 

xoxo Rikke

 

23.01.2014 @ 07:30 i Rikke 0 kommentarer

Hvil i fred, kjære deg <3

Det har vært en berg-og-dalbane med følelser de siste dagene. Jeg var i begravelsen til min kjære tremenning Katharina på fredag, og det var så utrolig hardt å si farvel. Det er helt surrealistisk å være i begravelse til en 20-åring. Var på minnesermoni med nærmeste familie etterpå, som føltes veldig godt. Hun er på et bedre sted nå. Tenk, nå kjenner jeg en engel i himmelen. 

.

Jeg har tent lys for henne hver eneste dag siden hun døde, og idag kjørte jeg til graven hennes. Bare stod der å så på graven å tenkte i lang tid i piskende regn. 

06.01.2014 @ 13:17 i Rikke 5 kommentarer

Begravelse

God morgen! Idag har jeg allerede rukket å støvsuge og rydde klart til ex-roomien min Bethany kommer på besøk imorgen. Jeg sa kanskje ikke det? Hun jeg bodde sammen med i USA i fjor kommer å besøker meg i Norge! Gleder meg masse til å se henne igjen, har ikke sett henne siden mai! Jeg skal mest sannsynlig kjøre å hente henne i Oslo imorgen. Tror det blir veldig gøy! 

Ellers har jeg også en begravelse jeg skal i imorgen, til tremenningen min. Jeg gruer meg, er aldri noe gøy å si farvel til noen. Skal også på minnestund etter begravelsen. Jeg er veldig glad for at jeg har muligheten til å dra i begravelsen da, dersom jeg hadde dratt tilbake til USA tidlig hadde jeg jo ikke hatt muligheten til det.

 

Har du noen gang vært i en begravelse?

xoxo Rikke

02.01.2014 @ 15:53 i Rikke 1 kommentar

Nyttårsfeiringen er overstått!

Da var nok en nyttårsfeiring overstått, og jeg hadde en strålende kveld med gode venner. Det var åtte av oss som samlet oss hos Hanna i Sandefjord. Hun hadde stått i og laget både kalkun og desserter. Det var kjempegodt! Etter mange timer med latter, selfies, duckfaces og dype samtaler om hvor irriterende gutter kan være, var det tid for å gå ut å se på raketter. Tok oss også en liten kjøretur ned til sentrum, der vi hadde det mye gøy med hvor fulle folk var. Kanskje så underholdende å se folk komme sjanglende forbi. En falt til og med så lang hun var rett på gangfeltet. 
Se så blide vi er på nyttårsfeiring! Ellers var jeg hjemme rundt klokken 2, før jeg stupte i sengs. For en flott nyttårsfeiring!

 

Hadde du en fin feiring?

 

xoxo Rikke

#utveksling 

01.01.2014 @ 15:38 i Rikke 4 kommentarer

Hvordan ser timeplanen ut på skole i USA?

Tipper det er noen av dere som vurderer skoler i USA som lurer på åssen timeplaner ser ut - jeg har nå satt opp min for våren, og tar 18 units. Det mest vanlige å ta er rundt 16 units per semester, så vi får se hvordan dette går. Jeg tar en bachelor i Communication, med fokus på reklame og PR, så min timeplan er såklart lagt opp etter dette.  I år skal jeg ha 4 fag:

 

Working on the Echo

Skoleavisa! Gleder meg veldig til denne klassen. Jeg hadde læreren for denne klassen dette semesteret, og hun er råkul som lærer. I denne klassen får vi skrive artikler som skal komme på trykk i skoleavisa, og alle får muligheten til å lese de. Utrolig spennende!

 

Physical Geology + lab

Gud, jeg gruer meg så til denne klassen. Jeg har jo ikke hatt naturfag siden førsteklasse på videregående, men her i USA er det noe som heter Core 21, som krever at jeg minst tar to naturfag+lab. Heldigvis telte naturfagen fra førstegående på videregående som en av de! Det står det er mye ekskusjoner i denne klassen, så vi får se hvordan det kommer til å gå. 

 

Principles of Advertising

Prinsipper og strategier, og også rollen til reklame i integrete program. I løpet av denne klassen vil vi undersøke hva forbrukernes motivasjon, og planlegge, utvikle og utforske den kreative prosessen. Spennende!

 

Principles of Marketing

Markedsføring! Temaer som blir studert er lover, regler og problemer knyttet til alt fra forbrukere, pris, reklame og hvordan man forvalter markedsføringen. Tror denne klassen kommer til å bli en av de tyngre, men jeg tror også det kommer til å bli veldig interessant.

 

Public Relations

I PR-klassen lærer vi blant annet hvordan man kan skrive for næringslivet og organisasjoner, og også skape og vurdere former for PR og kommunikasjon. Gleder meg veldig til denne klassen, siden den er en av hoveddelene i bacheloren min, og det er dette jeg vil jobbe med senere.

Hvor kjipt er det ikke å ha kveldsklasse fra 18:00-21:30 hver onsdag? Sukk. Jeg blir vel vant til det!

 

xoxo Rikke

#utveksling

01.01.2014 @ 13:10 i Rikke 0 kommentarer

Smil og si HEI!

Etter jeg flyttet til USA, har jeg lagt merke til hvor innadvente nordmenn kan være. I USA sier man hei dersom man treffer noen på gata der, eller smiler. Man spør fremmede til og med hvordan de har det! Men nordmenn derimot, sier ikke hei til fremmede på gata. Det er ikke så ofte jeg ser et smil fra en fremmed heller. Hvorfor er det sånn? Er det sånn at dersom noen smiler til deg når du kjøper dagligvarer, tenker du automatisk "hva vil du?" eller "hvorfor prater du til meg," med et skeptisk blikk?

En av de tingene jeg har bestemt meg for å gjøre mer av til neste år er å smile. Smile, og si hei til fremmede. Av og til kan et smil være alt som gjør dagen din litt bedre i en ellers travel hverdag. Dersom vi alle smiler litt mer, og snakker litt mer med hverandre vil verden bli et bedre sted for alle. Alle vil føle seg mer inkludert, og satt pris på. Du vet aldri hva et lite "hei" eller et smil kan lede.

 

xoxo Rikke

#utveksling #usa

31.12.2013 @ 14:30 i Rikke 3 kommentarer

Videoblogg fra New York

Kom på at jeg hadde et drøss med videoklipp fra da jeg var i New York i august, så jeg satte de sammen. Ikke så veldig mange klipp, men bedre enn ingenting, sant? 

 

Har du vært i New York?

 

xoxo Rikke

#utveksling

31.12.2013 @ 10:24 i Rikke 1 kommentar

FAQ om studier i USA

Av og til får jeg spørsmålet "Hvordan er det å være student i USA?" av noen av dere, og tenkte jeg skulle prøve å svare på det. Det er ikke bare en dans på roser. Det er ikke bare gøy, selv om jeg bor nære både Los Angeles og Hollywood. Det er utrolig mye arbeid som må gjøres, og det er ikke samme systemet som i Norge. 

 

Har du mye lekser?

Ja! Det er nesten som videregående skole, føles det som. Det er masse lekser, essays, prosjekter, research projects og fremføringer. Det avhenger vel veldig av hvilke fag du har, jeg vet blant annet at jeg hadde veldig mange flere fremføringer forrige semester enn dette semesteret. Her jeg går er det også sånn at man må komme til alle forelesninger - om man går glipp av mer enn 3, går karakteren din ned med en viss antall prosent for hver gang. 

 

Åssen er det å skaffe seg venner? 

Det avhenger vel veldig av hvor du går på skole, men for meg var det helt greit. Du flytter inn på en dorm, og bor da mest sannsynlig med tre andre jenter. Der har du jo en sjanse til å få nye venner! Ellers kan du prøve å bli venner med klassekamerater, eller bli med i en klubb! Klubber er veldig stort på universiteter i USA, og da får du en god mulighet til å bli kjent med flere. I år flyttet jeg inn til supre roommates som jeg har blitt god venn med! 

 

Åssen er det å komme seg rundt uten bil?

Vanskelig! Jeg hadde ikke bil første semesteret, og hadde vanskeligheter å komme meg rundt. Såklart kan du sikkert sitte på med vennene dine som har bil, men det er ikke så lett å komme rundt dersom man ikke har bil. Kollektivtrafikken i California er helt forferdelig sammenlighet med Norge! Så ta det i betraktning dersom du vil gå på skole i California. Tror riktignok kollektivtrafikken er mye bedre i San Francisco. Derfor valgte jeg å kjøpe meg bil her borte ganske fort, og har definitivt ikke angret på det! 

 

Noe mer dere lurer på?

 

xoxo Rikke

#utveksling

30.12.2013 @ 17:36 i Rikke 2 kommentarer

Hva vil DU jobbe med?

Noen ganger begynner jeg å tenke på hva jeg kommer til å gjøre i fremtiden. Hvor jeg kommer til å være - blir jeg boende i Los Angeles? Kanskje et par år i New York? Eller flytter jeg tilbake til Norge? Fremtiden min virker så usikker akkurat nå, og det eneste jeg vil er å bli værende i USA. Jeg har ingen lyst til å komme tilbake til Norge og bo her for godt, det er rett og slett for lite for meg. Det passer meg ikke mer, og jeg trives bedre og bedre i USA for hver dag som går. 

 

Og hva kommer jeg til å gjøre? Event planlegger? PR-agent? Reklamekonsulent? Jeg har jo så lyst til å jobbe i event og PR industrien, men man vet jo aldri hvor man kommer til å ende opp. Kanskje jeg ender opp bak kassa på Wal-Mart for alt jeg vet. Jeg håper virkelig ikke det, for slik jeg ser det nå er det PR jeg har passion for. Jeg har så lyst til å være suksessfull med det, det virker som et utrolig spennende yrke! Jeg håper bare det er en bedrift som er villig til å satse på meg, så jeg kan vise dem hva jeg er god for. Det er jo derfor man må begynne å networke tidlig, ikke sant? 

 

Hva vil du gjøre når du blir "stor"? Vil du bo der du bor?

 

xoxo Rikke

#utveksling

27.12.2013 @ 22:13 i Rikke 2 kommentarer

Innkjøp fra romjulssalg!!

Hei dere! Hadde et tonn å gjøre idag, ettersom alt har vært stengt siden jeg kom hjem. Dro derfor først en tur til Stokke, der jeg var på banken for å sette opp kredittgrensen min (som jeg tydeligvis ikke får lov til - what?!) og for å bytte en kjole som var alt for stor. Satte også inn noen penger på kontoen som jeg hadde fått til jul - tror det blir ny Iphone på meg når jeg kommer tilbake til USA! 

 

Da jeg var ferdig med småærendene i Stokke kjørte jeg til Tønsberg, der jeg møtte Frida, Hilde og Sandra. Vi spiste lunsj på Esmeralda, før vi gikk rundt et par timer og shoppet. Jeg brukte nesten ingen penger, siden mesteparten av det jeg fikk til jul av klær byttet jeg. Så dette var det jeg fant: 

Skjørt fra Mary-Kate og Ashley sin kolleksjon fra Bikbok, til 250 kroner (50% avslag!). Jeg elsker det!

Fant også en crop top fra Bikbok, som glitrer om kapp med sola. Neida, fin er den iallefall! Kostet 79 kroner (50% avslag)

Den toppen her ser ganske kjedelig ut, sant? Vel, det syns jeg også, men så snudde jeg den rundt å så på ryggen dens:

Jeg elsker den! Kjøpt på Catch til 199 kroner. 

Og sist men ikke minst fikk jeg endelig kjøpt meg en ny blazer. Denne er fra H&M og kostet 199 kroner. Vanlig pris var 399 kr! Jeg tror blazere er en av de tingene alle burde ha i klesskapet sitt - jeg tror jeg har tre eller fire nå, og jeg bruker de hele tiden! 

 

Så, det var alt jeg kjøpte/byttet til da jeg var i Tønsberg idag! Etter vi var ferdige med å shoppe dro vi på Wayne's Coffee, før vi kjørte hjem. 

 

Har du vært på romjulssalg?

 

xoxo Rikke

27.12.2013 @ 19:14 i Rikke 3 kommentarer

Julaften 2013 og Instagram (Jeg vil følge deg!)

Da var julen over her for lengst her i huset, og neste store event er nyttårsaften. Igår dro jeg, mamma og pappa til Stavern, der vi feiret jul med familien. Veldig gøy, lenge siden jeg har sett mange av de. Fikk masse fine ting, og jeg er storfornøyd! Her er kjolen jeg hadde på meg igår:

Sorry for dårlig bilde, men fikk plutselig litt dårlig tid før vi måtte kjøre! Den har iallefall blondedetaljer helt opp til halsen, jeg elsker den! 

 

Ellers håper jeg dere også følger meg på Instagram? Legger oftere ut bilder der enn jeg blogger, så følg meg gjerne! 

 

Har du Instagram? Legg igjen navnet, så følger jeg deg!

 

xoxo Rikke

25.12.2013 @ 20:12 i Rikke 3 kommentarer

Home to Norway

(Skrevet den 23. desember)

 

Beklager for at jeg ikke har hatt tid til å blogge mer i det siste. Som dere sikkert skjønner har ikke blogglysten helt vært på topp ? om du ikke vet hva jeg mener les mitt siste innlegg.

La meg fortelle litt om hva jeg har gjort de siste to dagene:

Fredag: Jeg kjørte tidlig på morgenen fra campus, og endte opp med å stoppe i Santa Monica for å spise frokost. Etter det dro jeg til Karin sitt hus, og vi dro å tok manikyr. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet! Da vi var ferdige på neglesalongen, møtte vi Jim, Lydia, Sam, Janet og sønnen hennes for å spise lunsj. På kvelden dro jeg, Karin og Jim på boat parade. Båtparade i Chino Hills? Det er jo ikke vann der?! Joda, her kjører man nemmelig båtene på tilhengere, og pynter de til ære for paraden. Veldig spesielt, men også ganske så interessant og gøy.

 

Lørdag: Lørdag morgen dro jeg og Karin til La Brea Mall, der vi møtte Janet for å gjøre den siste julegavehandelen. Etter et par timer var vi ferdige, og dro tilbake. Da kjørte jeg videre til Lise sitt hus (nei, jeg har ikke sittet mye stille denne helgen!), der vi skulle feire jul med familien til Kevin. Litt spesielt, og jeg og Lise følte oss litt utilpass når de feiret, så vi stod en god stund på kjøkkenet og pratet istedet. Bortsett fra det kjørte Lise og jeg og gjorde noen små ærend, før vi dro tilbake.

 

Søndag:  Norway bound! Stod opp tidlig (Lettere sagt, tre hunder vekket meg på morgenen), og Lise og jeg dro til Starbucks for å ta en siste kaffe sammen på morgenen. Hun kjørte meg også til sitt nye hus, som ser utrolig koselig ut. Hun skal visstnok være ferdig innflyttet når jeg kommer tilbake etter jul, så jeg gleder meg til å se det. Etter det var det på tide for meg å komme meg til LAX, der flyet mitt til Amsterdam skulle gå klokken 2. Ble en kopp kaffe til (Der navnet mitt ble Green K? Hæ?!) før ombordstigning. Det er jeg sitter akkurat nå. Har i skrivende stund ca. 7 timer igjen, og skal ankomme Schiphol klokken 08:24 imorgen (idag deres tid? Min tid? Tidssoner forvirrer meg akkurat nå)I Amsterdam har jeg jeg ca 3 timers ventetid, før flyet mitt til Torp går, og jeg ankommer Norge. Merker jeg er så lei av all reisingen frem og tilbake til Norge, og jeg føler jeg kan flyplassen i Amsterdam ut og inn, ikke for å nevne den lange flyturen.

 

Nei, dere er sikkert lei av å høre på meg rable (er det i det hele tatt et ord?) ned tankene mine, så jeg tror jeg stopper her.

 

Blogges fra Norge!

 

 

xoxo Rikke

25.12.2013 @ 17:54 i Rikke 0 kommentarer

Hvil i fred <3

Idag fikk jeg den forferdelige beskjeden om at min kjære tremenning Katharina sovnet stille inn. Det føles så urettferdig. Hun var bare 20 år, like gammel som meg. Hun hadde en så lys fremtid foran seg, og ville alltid kun det beste for andre. Jeg vet vi ikke har tilbragt så mye tid sammen de siste årene, men vi vokste opp sammen - og var i både Tyrkia, Thailand og Singapore sammen. Det er vanskelig for meg å innse at du er borte. Tusen tanker strømmer gjennom hodet, først og fremst alle minnene vi har sammen. 

Hvil i fred kjære Katharina, vi savner deg utrolig masse allerede. Himmelen har fått en ny engel nå. Jeg håper du har det bra der du er, og vit at du er dypt savnet <3

21.12.2013 @ 09:29 i Rikke 6 kommentarer

Innkjøp: MAC Cosmetics!

Skulle bare en liiten tur innom kjøpesenteret idag for å kjøpe de siste julegavene før jeg reiser hjem, og jeg gjorde en fatal feil. Jeg skulle bare innom MAC for å se. Det gikk jo ikke, og jeg kom ut med to nye sminkeprodukter. En ny leppestift, og en eyeliner. Jeg trang iallefall en ny eyeliner, for min andre er tom! Og ja, leppestiften er så neonrosa som den ser ut på bildet! 

Leppestift i fargen Candy Yum Yum, og en Liquidlast Liner i fargen Point Black

 

I love 'em!

 

Har du kjøpt ny sminke i det siste?

 

xoxo Rikke

 

#utveksling

20.12.2013 @ 19:30 i Rikke 4 kommentarer

The Natural Cafe og vasking?

God morgen, folkens! Det er iallefall fortsatt morgen her i California. Idag stod jeg opp relativt tidlig for å vaske klær - er vel en fordel å ha rene klær når jeg skal tilbake til Norge! (og så det ikke ligger en måned gammel vask når jeg kommer tilbake ..) Ellers har jeg en lunsjdate med Lauren klokken 12:30, det blir siste gangen jeg får sett henne før jeg drar! Vi skal spise på The Natural Cafè, jeg har aldri vært der før, så jeg gleder meg. I ettermiddag har jeg karaktermøte med læreren min i Event Planning & Management, lurer veldig på hvilken karakter han gir meg! Bortsett fra det skal nok dagen bare brukes til å pakke sammen alt jeg skal ha med meg til Norge. Jeg kjører som sagt fra campus imorgen, og skal være sammen med familien i Chino Hills fra fredag-søndag. Gleder meg! Sjekk vi er lykkelige på homecoming weekend tidligere i høst!

 

Hva skal du gjøre idag?

 

xoxo Rikke

#utveksling

19.12.2013 @ 19:00 i Rikke 2 kommentarer

Livet er skjørt

Noen ganger er livet skjørt. Vi tenker ikke på det til vanlig, men plutselig skjer det uventede ting i livet, og man vet ikke hvordan man skal reagere. I løpet av sekunder kan livet ditt endres. Plutselig, helt uventet tar livet nye vendinger. Kanskje til det bedre, kanskje til det verre. Situasjoner folk må tilpasse seg. Situasjoner du ikke er forberedt på kan skje deg, eller dine nærmeste. En sånn vending skjedde i familien min idag.

Ta vare på hverandre i juletiden. Ikke alle har noen å være sammen med i jula. Si noen oppmuntrende ord til noen som det ser ut som trenger det. Smil til dem. De trenger det mer enn du tror.

 

 

xoxo Rikke

19.12.2013 @ 08:57 i Rikke 0 kommentarer

California is always a good idea

Da jeg startet denne bloggen var jeg fast bestemt på at dette skulle være noe jeg kun gjorde når jeg reiste - eller var borte fra Norge. Nå i ettertid har jeg jo innsett at jeg har vært en ganske så dårlig på det, med kun 17 innlegg siden august. Sorry! Det var ikke meningen! Planen min var nemmelig å blogge ofte, men hver gang jeg begynner å skrive et innlegg kommer jeg liksom ikke på noe spennende å si, og derfor har jeg hundrevis av utkast som aldri har blitt publisert. De siste dagene mine her i California skal jeg iallefall prøve å få blogge nogenlunde bra. 

Jeg kan jo bare starte med å fortelle dere hvor glad jeg har blitt i dette stedet. Jeg angrer ikke i det hele tatt på at jeg valgte å dra hit for 1,5 år siden (Herregud, har jeg vært her så lenge allerede?!), og om du noensinne er i tvil på om det er verdt å reise til utlandet for å ta utdannelsen din - svaret er JA. Du blir kjent med så mange herlige mennesker, kulturer, steder og opplevelser du aldri kunne oppleve i lille trygge Norge. Greit - kanskje du får mindre studielån om du holder deg hjemme i Norge, men jeg vil heller betale litt mer og oppleve mer! 

 

Si gjerne ifra om dere har tips til ting jeg skal skrive om - shopping, språk, kultur - hva enn dere måtte ønske!

Hvor går du skole? Drømmer du om å flytte til utlandet?

 

xoxo Rikke

 

#utveksling 

18.12.2013 @ 08:36 i Rikke 2 kommentarer

Stress, eksamen og California ..

Og da var eksamensuken snart i gang! Det blir deilig å bare bli ferdig med alt, og ta en velfortjent juleferie. Det er jo bare en uke til jeg flyr hjem til Norge for å feire jul nå! Herlighet, så fort tiden går. Og jeg har jo så mye jeg vil gjøre før den tid! Folk jeg vil møte, steder jeg vil dra, ting som må gjøres. Men, jeg skal prøve å få til alt jeg vil. Må jo begynne å pakke litt etterhvert også, jeg hater virkelig å pakke til juleferie - jeg vet jo liksom aldri helt hva jeg skal ta med meg! Har jo allerede en god del ting i Norge, så blir vel til at jeg tar med meg minimum med ting som faktisk er mine, og heller fyller kofferten med julegaver. Nei, det tar jeg tilbake, den er allerede full av gaver. Nesten, iallefall.
I tillegg prøver jeg å finne meg sommerjobb. Ja, jeg er kanskje tidlig ute, men det er skrekkelig vanskelig å møte opp til et jobbintervju når jeg bor i California! Så jeg får se hva jeg får ordnet mens jeg er i Norge. Dette må være det mest randome innlegget jeg har skrevet på lenge, men det er sånn jeg er akkurat nå - litt i villrede over hva jeg virkelig skal gjøre, når jeg skal få tid til å gjøre det, og hva jeg skal gjøre når.

15.12.2013 @ 20:58 i Rikke 1 kommentar

Stressa student i USA!

Skulle ønske jeg var en av de bloggerene som klarte å blogge hver dag. Som tok fine bilder av seg selv hver eneste dag der det ser ut som de nyter livet og den største bekymringen er om de har fått 10 timers søvn på natten. Men sånn blogger er ikke jeg, og jeg kommer nok heller desverre aldri til å bli det. Du skjønner, når man går på universitet, er det ikke en selvfølge at du skal få x antall timer med søvn om natten, eller fri til å gjøre hva du måtte ville selv. Her går det for tiden i Starbucks-kaffe, Redbull og fast food, i håp om å fullføre alle oppgaver til fristen. Nærmer meg veldig slutten, har siste eksamensdag neste torsdag, så bærer det hjem til Norge for å feire jul den 22. desember. 

Hva har skjedd siden sist? Jeg feiret blant annet Thanksgiving i Arizona sammen med familien der borte! Det var kjempekoselig, og jeg angrer ikke på at jeg dro. Eneste som var litt nedtur var den 8-timers lange kjøreturen fra California til Arizona. Men med musikk, lydbøker og masse prat gikk det overraskende fort. Vi var der fra tirsdag-lørdag. 


Igår hadde jeg eksamensfremføring i Event Planning and Management, og det gikk strålende! Jeg tror ikke vi kunne vært mer fornøyde enn vi var når vi var ferdig med å fremføre. 


Nå derimot, sitter jeg på Coffee Bean og leser over en oppgave, samtidig som jeg blogger. Kan jo også nevne at jeg leser over de mulige måtene å få et Green Card så jeg kan bli værende her etter jeg er ferdig på skolen - jeg blir så stressa over at jeg ikke vet om jeg får lov til å bli eller ikke etter jeg er ferdig, for jeg har så forferdelig lyst til å bli!

13.12.2013 @ 21:48 i Rikke 0 kommentarer

Jeg reiser til Arizona!

Hallo dere! Nå har jeg forflyttet meg fra Thousand Oaks til familien i Chino Hills.  Det er jo nemmelig Thanksgiving break denne uka, og vi skal til familien i Arizona. Derfor kjørte jeg ned hit i ettermiddag, og skal sove er i natt. Vi kjører tidlig imorgen, rundt klokken 9. Det er en ca. 7,5-8 timers kjøretur. Gleder meg til å se de igjen, noen av de har jeg ikke sett siden Thanksgiving i fjor! Så, hva har jeg egentlig bedrevet dagen min med? Startet den med å ha time, før jeg kjørte til Chino Hills. Her fikk jeg endelig fått en etterlengtet manikyr med akrylnegler, så nå ser de superfine og lange ut! Og til den nette sum at 35 dollar. Ikke verst! Etter det dro jeg til familien sitt hus, før jeg og Karin dro å gjorde noen ærend. På kvelden så vi en episode med Orange is the New Black, og spiste sjokoladekake. Super avslutning, altså!

 

Skal du feire Thanksgiving?

 

xoxo Rikke

26.11.2013 @ 08:15 i Rikke 3 kommentarer

Dagens innkjøp - MAC sminke

Hallo folkens! Idag skulle jeg bare innom kjøpesenteret en liten tur for å kjøpe noen julegaver - det endte opp med at jeg kjøpte mer til meg selv enn jeg gjorde til noen andre .. Oops! Var innom MAC butikken en liten tur, og det var fire ting som ble med meg hjem - 2 liplinere og 2 øyenskygger. De var så fine at jeg ikke klarte å si nei! Anyways ..


Dette var hva jeg kjøpte - liplinere i fargene Spice og Magenta, og øyenskyggene er Sketch og Cranberry. I love my purples at the moment! 

 

Har du sminke fra MAC? Hva er dine favoritter?

 

xoxo Rikke

23.11.2013 @ 23:36 i Rikke 7 kommentarer

Kommer til å dø av skolearbeid?

God kveld! Idag er en sånn fyttikatta-hvorfor-finnes-ukedager type dag. Kan vi ikke bare ha litt mer helg, og litt mindre ukedager? Kjenner jeg begynner å komme inn i den fasen der alt skolearbeid bare er helt gørr, og du ikke vet helt hva du skal starte på fordi det er så mange prosjekter. Idag foreksempel, skal jeg liksom starte å skrive research-oppgaven min. Har vel like lyst til å starte på den som jeg har lyst til å holde en edderkopp. Skulle liksom prøve igår og, men det endte med at jeg så på The Office på Netflix. Har heldigvis litt tid igjen! 

Dette bildet hadde jo masse med innlegget mitt å gjøre .. Har bare ikke tatt så masse bilder i det siste, så da blir dette det beste dere får for nå!

 

Og gjett hva! Igår kjørte til kjøpesenteret og hentet min nye Macbook Pro! Valgte å kjøpe den som nettopp kom ut med Retina display - herlighet så mye klarere alt er. Min bestemte seg nemmelig for et par uker siden å slutte å lade, og etter fem år var det på tide med en oppgradering. Kan jo si såpass som at den nye er ganske mye raskere (og lettere!!). Fornøyd! Den ble et par tusen billigere når jeg kjøpte den i USA istedet for i Norge, og jeg fikk den til og med med norsk tastatur. Hurra!

 

Tror jeg kommer til å sitte på Starbucks et par timer for å prøve å finne inspirasjonen til å starte å skrive research-oppgaven min. Den vanskeligste delen er vel bare det å komme igang, er det ikke? 

 

xoxo Rikke

 

05.11.2013 @ 18:31 i Rikke 2 kommentarer

Bad Grandpa og leksehav

Hallo dere! Tar meg en liten pause fra lekser, og oppdaterer dere litt istedet. Frister nemmelig veldig lite å starte på en 15-siders researchoppgave akkurat nå. Så langt idag har jeg rukket å være på Starbucks i et par timer å gjort lekser, før jeg kjørte tilbake hit hvor jeg har fortsatt å gjøre lekser. Spennende, huh? Kan jo fortelle litt om hva vi gjorde igår da!

 

Så klar for en liten leksepause ... joda.

På kvelden gikk jeg og Emelie over til Grace Hall (en annen bygning på campus) der vi spilte biljard. Det endte opp med at vi spilte sammen med både Carlos, Josh og Stephen en liten stund. Ti minutter før en film begynte på kino fant vi ut at vi skulle dra, så jeg og Emelie spurtet tilbake til rommet vårt for å hente jakke (og sko ..), før vi kjørte til kinoen. Nå kjørte ikke vi samme bil som gutta, så vi kom litt senere. Det endte dermed opp med at vi fikk seter et helt annet sted i salen, noe som var litt kjipt når vi skulle dra på kino sammen. Note to self: kjøp billetter samtidig! Å! Forresten, vi så filmen Bad Grandpa.

 

Ellers blir det en morsom uke fremover - familie fra Arizona kommer til helgen, så jeg kommer nok til å være ganske opptatt med å være sammen med de. Og neste mandag blir jeg 20! Hurra! Tiden flyr, og nå er det bare 49 dager til jeg skal hjem på juleferie. Og jeg vil ikke hjem engang! 

 

Føler du også at du blir begravd levende i alle skoleoppgavene i det siste?


xoxo Rikke

04.11.2013 @ 07:30 i Rikke 1 kommentar
Stikkord:

JEG HAR SETT KATY PERRY, SARA BAREILLES, ELLIE GOULDING ++

Mye som skjer i lala-land! Eller California da, om du vil .. Siden sist har jeg blant annet vært på Katy Perry konsert! La meg fortelle litt om den! 

Jeg og Emelie dro tidlig (rundt 12-tiden) fra Thousand Oaks, og parkerte bilen i Westwood. Her hadde ingen av oss vært før, og vi var overrasket over hvor fint det var der. Det var et veldig dyrt strøk! Grunnen til at vi parkerte i Westwood er fordi parkeringen på Hollywood Bowl (der konserten var) er helt forferdelig. Vi tuslet derfor litt rundt, og spiste lunsj på Chipotle. Etter en veldig lang (trafikk og forferdelig bussjåfør!) busstur kom vi endelig frem til Hollywood Bowl. Og kjære gud, for en konsert!

Konserten startet med at Katy kom ut og takket alle for at vi kom idag, før hun introduserte første artist, Bonnie McKee. Hun var kanskje den minst kjente artisten av de som opptrådde, men hun leverte definitivt. Etter Bonnie var det Kacey Musgraves sin tur. Hun tonet det hele veldig ned, men avsluttet med et smell! Etter det var det Tegan & Sara sin tur. Supre artister, men ikke helt min musikksmak. Etter dette var det Sara Bareilles sin tur. Herregud som hun leverte! Hun var superflink, og fikk hele Hollywood Bowl til å synge med på både Love Song og Brave. Da hun avsluttet var det Ellie Goulding sin tur. Herlighet for en søt dame! Hun hadde publikum i sin hule hånd, og leverte allsang etter allsang. 

 

Og så .. Så var det stjerna selv ... KATY PERRY! Hun sang både sanger fra gamle albumet hennes, men også fra det nye, PRISM. Alle sang med selv om det var bare 2 dager siden albumet hadde blitt sluppet ut. Jeg må si det var helt magisk å se sangen By the Grace of God og Fireworks. Under Fireworks kom det til og med fyrverkeri, bare se på videoen under: 

Magisk! Jeg er så utrolig glad for at vi fikk tak i billetter, og fikk muligheten til å se alle sammen live. Klokken 11 var alle artistene ferdig, og vi fortet oss til shuttlebussene som tok oss tilbake til bilen. Kan jo bare nevne at vi klarte å kjøre oss litt vill, så vi kom ikke hjem til Thousand Oaks før klokken var 01:00! Men det var verdt det! 

03.11.2013 @ 09:30 i Rikke 4 kommentarer
Stikkord:

Spennende liv i California?

Idag føler jeg har vært en av de dagene som bare er helt jævlig lange. Du vet, det er en av de dagene der jeg egentlig har så mange papers due at jeg ikke vet hvor jeg skal starte, så jeg nedprioriterer de og blogger og drar på treningssenteret istedet. Det er iallefall planen. Om jeg faktisk kommer meg på treningssenteret er et annet spørsmål, er ikke akkurat sånn at jeg står og tripper for å gå. Er mer sånn at jeg tenker "søren heller, skal jeg se ut som et vrak og bare ligge her å spise godis, eller faktisk prøve å gjøre en innsats?". Var også en kjapp tur på butikken istad og kjøpte en leave-in conditioner og sminkefjerner - spennende liv, huh? 

Prøver også å finne ut hva jeg skal gjøre denne helgen - vet iallefall at jeg skal dra til stranda på fredag! Har nemmelig ikke vært der på utrolig lenge. Vet ikke helt om jeg kommer til å dra med venner, møte familie eller dra alene. Uansett tror jeg det blir supert. Det er nemmelig meldt hetebølge her til helga - halleluja!

 

Hva skal du til helgen?

 

xoxo Rikke

03.10.2013 @ 07:20 i Rikke 3 kommentarer
Stikkord:

HJEMLENGSEL - HVORDAN TAKLER JEG DET?

Jeg tror det er mange av dere som flyttet til utlandet enten som utvekslingsstudenter eller flyttet ditt permanent, som føler at hverdagen blir litt ekstra tung i oktober-november måned. Da har du jo tross alt vært borte fra familien din lenge, og har også vært i landet såpass lenge at det har blitt til din nye hverdag. Du lurer på hvordan du skal klare å komme deg over hjemlengselen, og skulle egentlig ønske at du bare hadde holdt deg hjemme i trygge lille Norge.  Hva kan du gjøre for å få tiden til å gå fortere?

Først og fremst før jeg legger frem mine tips til hvordan du kan få litt mindre hjemlengsel må jeg bare si at det er helt normalt å ha hjemlengsel - du har jo nettopp forlatt redet og er helt alene! Jeg hadde det sånn ifjor, men i år har jeg derimot ikke hjemlengsel i det hele tatt - nå ser jeg på California som mitt hjem, og jeg tror jeg kommer til å bli værende her etter skolen er over.

Så, over til mine tips:

 

IKKE snakk med familien hver bidige dag på skype/telefon/facebook

Du er jo her for å lære, er du ikke? Såklart du kan prate med venner og slikt på facebook på kvelden, men ikke legg planene dine om "fordi du skal skype med blablabla", det går sjelden bra. Du er ikke her for å sitte på pcen å si hvor mye du savner familien din. Du kommer til å gå glipp av mange herlige opplevelser dersom du bare låser deg inne for å finne ut hva som skjer der hjemme. Jeg lover deg, hjem er hjem også når du reiser tilbake, og vil alltid være der. Et år fra eller til gjør ikke så mye forskjell. Istedet for å savne venner og familie, tenk heller at du gleder deg til å se de. Ikke si at du savner de, men at du gleder deg til dere kan se hverandre igjen. 

 

Legg planer

Ha alltid noe å se frem til, legg planer med venner og familie i landet der du oppholder deg. Tiden går så mye kjappere når man har det gøy, og du tenker mindre på det som skjer der hjemme. Kjøp en konsertbillett, dra på kjøpesenteret, ha sleepover, meld deg inn i en klubb - bare ikke lukk deg inne. I år har jeg vært mye mer åpen til å være med på ting å finne på ting, og jeg merker allerede at dette året er så utrolig mye bedre enn ifjor på samme tidspunkt. Jeg har fått nye venner, kommet nærmere familien og rett og slett koser meg. 
Vær aktiv

En av de første tingene orientation lederen min sa til oss under orientation på skolen her jeg går var at vi burde være aktive. Ikke bare fordi det er lurt fysisk, men fordi det også er bevist å hjelpe mot stress og hjemlengsel. Så om du tar en gåtur eller joggetur et par ganger i uka kan du derimot få ut all frustrasjonen og følelsene på den måten. Jeg lover deg, der fungerer bra. Ifjor dro jeg på en 40-minutters hiking tur 3-4 ganger i uken, det hjalp veldig for å klarne tankene.

 

Tenk på alt det positive du får oppleve

Tenk på alle de som ikke har muligheten til å dra på utveksling/flytte til utlandet. Tenk på hvor mye du har vokst som person så langt på å bo her, og hvor mye større nettverket ditt er allerede. Jeg har venner som har sagt til meg "Herlighet, jeg skjønner ikke hvordan du tør å flytte helt til USA - det er jo på andre siden av verden!" Klart det er langt unna det jeg kaller hjem, men samtidig har jeg så utrolig mange positive opplevelser herfra at det utkonkurrerer det negative jeg har opplevd. Smil, du har fått en mulighet ikke alle kan få!

 

02.10.2013 @ 22:26 i Rikke 1 kommentar
Stikkord:

KJØPT BILLETT TIL KATY PERRY KONSERT

Jeg skulle ønske jeg kunne være en av de bloggerene som klarer å oppdatere et par ganger om dagen. Jeg vet jeg gjorde det før, men etter skolen har startet her borte har det vært ett-i-ett med oppgaver, essays og papers som må bli skrevet. Tror nok det er mange av dere som har startet på universitet her borte som kan skrive under på det. Har fortsatt mange igjen, men tar meg en liten pause nå. 

Sånn bortsett fra det hadde jeg en helt strålende helg! På fredag kjøpte jeg billetter til Katy Perry sin konsert i Hollywood Bowl! Også Sara Bareilles, Tegan and Sara, Kacey Musgraves og Ellie Goulding skal spille på samme konsert - herlighet som jeg gleder meg! Tror det kommer til å bli helt fantastisk. 

Bortsett fra det har jeg nå vært i dette vakre landet i 41 dager alt, gud hvor fort tiden flyr! Syns ikke det er lenge siden jeg satt på Torp flyplass å ventet på første fly på vei til USA. Nå er bare 84 dager til jeg setter meg på flyet tilbake for å feire jul i Norge! Hvor rart er ikke det? 

 

I helgen var jeg blant annet i Hollywood, der jeg dro på hiking i Runyon Canyon. Det er rett ved Hollywoodskiltet, så man har supergod utsikt over LA. Utrolig god oversikt, og man blir helt målløs av utsikten. Etter jeg hadde vært på hiking kjørte jeg til en restaurant som het Haywood, der jeg møtte Karin. Var en god stund siden jeg hadde sett henne sist, så det var godt å catche opp med henne om hva som hadde skjedd i det siste. Har ikke bare vært lett, for å si det sånn. 

 

Nå derimot, sitter jeg i senga, klar for snart å legge meg. Må bare prøve å finne ut en thesis statement til et research paper jeg har i film theory klassen min først! Ikke bare-bare å finne ut den, for å si det sånn! 

 

Har du gjort noe gøy idag?

 

xoxo Rikke

#utveksling

01.10.2013 @ 07:15 i Rikke 2 kommentarer
Stikkord:

Videoblogg fra California!

Kjære dere. Jeg har ikke peiling på hvordan jeg i det hele tatt skal starte dette innlegget. Jeg har tatt meg en lang pause fra bloggen, men nå er jeg tilbake! Det er så utrolig mye som har endret seg de siste få ukene at jeg ikke har helt styr på hvordan jeg skal formulere alt.

 

Først og fremst, jeg flyttet inn den 30 august i den nye dormen min. Der kræsjet jeg fullstendig med hun jeg fikk tildelt rom med, og etter en uke med uutholdelige forhold fikk jeg flyttet. Nå bor jeg i samme leiligheten som Emelie bor i! Trives supergodt her, og roommatesene mine er utrolig greie. Jeg har også startet skole, og trives så langt godt med klassene mine. I år har jeg Contemporary Christian Ethics, Film Theory, Writing for the Mass Media og Event Planning and Management. 

Her har dere en liten film fra da jeg og Emelie dro på roadtrip til Redondo Beach! Hope you like it!

 

Hva vil dere jeg skal blogge om?

xoxo Rikke

20.09.2013 @ 19:30 i Rikke 0 kommentarer
Stikkord:

28.08.2013

(California: 08:49, Norsk tid: 17:50)

God morgen! Jeg har allerede rukket å tvinge meg selv på en joggetur imorges! Det er så langt det eneste jeg har rukket å gjøre idag. 

 

Igår kjørte jeg og Karin tidlig til Hermosa, der vi skulle møte Lise. Hun var på jobb til 13:30, så i mellomtiden dro vi til kjøpesenteret for å se litt. Jeg fikk kjøpt meg en ny skoleveske, som var sårt trengt. Vi møtte Lise på restauranten Martha's, og hadde den beste lunsjen jeg har hatt på veldig lenge. Her satt vi en times tid, før vi kjørte til Lises hus, så på tv, og hjalp henne med å pakke litt, siden hun skal flytte etterhvert. 

Etter vi hadde vært hos Lise et par timer måtte hun på jobb, så hun dro, og jeg og Karin dro ned til stranden å gikk en liten tur. Plutselig hører jeg noen rope på meg?! Det var nemmelig noen venner av Lise, Bill og Laurie, som hadde kjent meg igjen. Ikke verst å bli gjenkjent på en strand man ikke bor ved, engang. Det første de spurte meg om var om jeg kunne bake litt for de, siden jeg har jobbet som baker i hele sommer. Haha! 

Etter gåturen på stranden dro jeg og Karin å kjøpte Starbucks, før vi hentet bilen min hos Lise. Den har nemmelig stått der hele sommeren. Så nå har jeg bil! Hurra!

 

Har du gjort noe gøy idag?

 

xoxo Rikke

28.08.2013 @ 18:05 i Rikke 1 kommentar

Starbucks, The Beach og Skolebrød??

(California tid: 07:24, Norge: 16:24)

God morgen her fra California! Jeg har akkurat gjort meg klar. La meg fortelle litt om hva vi gjorde igår, ikke sånn veldig mye interessant, men vi gjorde litt av hvert! 

Igår var en slik "slappe-av-dag", så vi tilbragte mye tid hjemme. Vi dro til butikken et par ganger, en av gangene var blant annet for å kjøpe ingredienser til å lage norske skolebrød. Det hadde de nemmelig aldri hørt om før. Jeg og Karin dro også på Starbucks, før vi dro til en klesbutikk for å finne klær til en av guttene i familien. Da vi kom hjem begynte jeg å lage skolebrød til de. Det tar jo ganske lang tid, så vi brukte resten av kvelden på det. De ble en suksess!

 
Idag derimot, skal jeg og Karin kanskje en tur på stranda, og ha lunsj sammen med Lise. Så skal jeg hente bilen min, så jeg har den å kjøre rundt med! Gleder meg!

 

Har du gjort noe gøy idag?

 

xoxo Rikke

 

27.08.2013 @ 16:36 i Rikke 2 kommentarer
Stikkord:

Fremme i LA - Paddleboarding og hanging out

Hei alle sammen! Kan dere tenke dere hvor deilig det var å komme tilbake til California? 

Igår fløy jeg som sagt fra NYC til LAX, der jeg etter litt tid fant kofferten min og fikk snublet meg ut døra med to trillekofferter og en gigantisk håndveske. Der ble jeg møtt av "de amerikanske mødrene mine", Karin og Lise. Det var så koselig å se de igjen! Vi kjørte fra LAX til Manhattan Beach, der vi spiste lunsj (vel, det var mer middagstid for meg) på Firestone. God mat! Etter det gikk vi ned til vannet å så litt av en profesjonell volleyballturnering, det var til og med OL-vinnere med på noen av lagene. Der møtte vi også Karins ektemann, Jim.Etter vi hadde vært en stund i Manhattan kjørte vi til Kevin, som er Lises kjæreste. Her var vi bare å hilste på, før jeg og Karin kjørte hjem til hennes hus. Det er nemmelig der jeg tilbringer mesteparten av uken min før jeg flytter inn på skolen. Resten av kvelden så vi bare på tv og slappet av.

 

 

Idag dro vi (Karin, Jim, Sam, Evan og jeg) tidlig til Huntington Beach, der vi møtte Lise. Her skulle vi nemmelig prøve en ting jeg har hatt lyst til lenge- stand up paddleboarding! Vi leide brett, stod opp på brettene og padlet rundt. Det var utrolig gøy, og ikke så vanskelig som man tror det er. Vel, bortsett fra en episode der Lise nesten kræsjet i en brygge på grunn av at en båt som lagde store bølger kjørte forbi, og jeg var på andre siden av henne. Ingen havnet i vannet iallefall! Da vi hadde padlet oss ferdige spiste vi lunsj på en liten lokal restaurant, før vi dro hjem. Det var utrolig gøy å padle, eneste som var dumt var at vi ikke fikk tatt noen bilder! (siden vi måtte legge igjen telefon og alt i bilen, hvis ikke kunne det lett blitt vått i vannet ..)  Etter vi hadde byttet klær kjørte vi videre til The Dripp, som er en lokal cafè her de bor. Der møtte vi Frank og Jessica, noen venner av familien. Vi dro også til de ikveld å spiste middag, og spilte Apples to Apples. Gøy! 

Nå derimot, var alle så trøtte at vi sovnet i sofaen i stua. Derfor sier jeg adios, hasta luego og ciao.

 

Er noen av dere i USA nå?

 

xoxo Rikke

 

 

26.08.2013 @ 19:30 i Rikke 0 kommentarer
Stikkord:

På fly fra NYC til LA!!!

Hallo folkens! Nå sitter jeg på flyet mellom New York og Los Angeles, her er jeg så heldig at jeg har nett på flyet! I skrivende stund har jeg 5 timer og 10 minutter igjen av reisen. Tror jeg skal prøve å lese litt i boken min, og forhåpentligvis finne noe spennende på nettet jeg kan se på. Eneste som var litt teit er at det ikke går an å se på Netflix her! Oh well. Kan fortsatt få sett på Home&Away, så da er dagen reddet, og flyturen kommer til å (praktisk talt) fly unna. Jeg har hatt en helt fantastisk tur i New York, men er så klar for å komme tilbake til LA. It's my city! Iallefall liker jeg å tro det. På flyplassen i LA blir jeg hentet av Karin, og jeg skal bo hos henne et par dager før jeg flytter inn på skolen. Kan hende planene endrer seg, men det tar jeg litt som det kommer. Gleder meg bare til å se de igjen!

Blogges fra California!!

 

Er noen av dere i USA nå?

 

xoxo Rikke

 

#utveksling

24.08.2013 @ 18:54 i Rikke 1 kommentar

NEW YORK DAY 2 - TOP OF THE ROCK, BUS TOUR OSV.

God morgen fra solfylte New York! Beklager dårlig med blogging igår, men jeg var helt utslitt når jeg kom hjem på kvelden, og sovnet som en stein! La meg fortelle hva jeg gjorde igår;

 

Våknet av jetlag klokken fem, og var ferdig sminket, ordnet og alt klokken åtte (drøyde og drøyde med å stå opp...). Gikk fra hotellet til Rockefeller Plaza - men først så jeg litt på taping av The Today Show - jeg fikk til og med en gratis kokebok av en av de som var med på showet, haha. Etter Today Show kjøpte jeg billetter til Top of The Rock, som er 67 etasjer høyt, og har strålende utsikt over hele New York. 

Her kan dere se utsikten til Central Park - fint, huh? Legg merke til huset i midten nederst har en park på toppen av skyskraperen!

Her har vi Empire State Building, beautiful!

Og her er blogger'n selv - måtte jo ta et turistbilde sammen med utsikten! Som dere ser var jeg som vanlig en fargeklatt av dimensjoner igår, and I love it. Bortsett fra når en på gata lurte på om jeg skulle til stranda da - what? Takk for den.

 

Etter jeg hadde vært på Top of the Rock gikk jeg til MAC der jeg kjøpte et par goodies, før ferden gikk tilbake til hotellet for å bytte sko. Etter det tok jeg en busstour som jeg trodde skulle ta en time, men som tok 3,5 timer. Oh well, nå har jeg iallefall sett sykt mye av turistattraksjonene - Soho, Empire State Building, 5th  Ave, Statue of Liberty, Chinatown, 9/11 Memorial osv. Super tour. Klokken ble seks, og jeg fant ut at det kanskje var på tide å spise noe. Jeg er så dårlig på å huske å spise når jeg er på ferie, så jeg hadde ikke spist siden klokken 08:30, og var dødsvarm (var 30 grader her i NYC igår) etter 3,5 timer på buss uten vann og aircondition. Da ble det Chipotle til middag, en av mine favorittsteder å spise i USA! Anbefales!

Idag er jeg ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre, tror det enten blir en tur til Central Park eller Soho, og kanskje fikse neglene mine. Prøver egentlig å utsette å fikse neglene så lenge som mulig, siden jeg vil at de skal være fine når jeg kommer til LA! 

 

 

Er noen av dere i NY nå?

 

xoxo Rikke

 

#utveksling #student

22.08.2013 @ 13:18 i Rikke 4 kommentarer

ANKOMMET NEW YORK!

Hallo folkens! Da var jeg ankommet New York, og elsker det her så langt. Etter en lang (merk: LANG) flytur med 2 unger som KONSTANT skrek i 8 timer, landet jeg på JFK med dotter i øra og alt for mye baggasje. Fikk etterhvert kommet meg gjennom både customs og hentet baggasje, og tok en taxi til hotellet mitt. Bedre location skal du lete lenge etter! Det er kun 1 minutt å gå til Times Square! Igår var jeg ganske så sliten når jeg kom frem, så jeg tuslet rundt på Times Square, fikk kjøpt meg et par ting på Forever21, og dro på Walgreens å kjøpte middag. En tørr sushi og vassen frukt - ikke mye ble spist av det for å si det sånn. Sovnet også 19:30, var helt utslitt! 
Idag er planen å se på 9/11 memorial, og suse litt rundt i storbyen. Liker meg veldig godt her, men må si at California fortsatt er closer to my heart. Klokken er nå 06:50, og det er på tide å stå opp, kle på seg, sminke seg og reise rundt i the city that never sleeps.

 

Noen av dere som er i New York nå?

 

xoxo Rikke

#utveksling #student

21.08.2013 @ 12:50 i Rikke 5 kommentarer

Bye Norway!

Da sitter jeg på flyplassen i Sandefjord, klar for å reise til New York! Har et lite stopp i Amsterdam først, så flyr jeg til New York og er der et pat dager. Gleder meg masse!

Snakkes i New York!!

20.08.2013 @ 05:42 i Rikke 2 kommentarer

Forferdelig dag

Igår var en av de dagene som startet helt fantastisk - jeg hadde planer med en jeg hadde veldig lyst til å se igjen. Dagen gikk, og jeg fikk aldri møtt vedkommende. Jeg hadde gledet meg så, og jeg ble så utrolig skuffet når det ikke skjedde. Derfor blogget jeg ikke igår. Jeg hadde så lyst til å møte denne personen før jeg flytter tilbake til USA, for gudene vet når denne personen er i dette fylket igjen. Derfor hadde jeg meget lite lyst til å blogge igår, og var litt down på grunn av det. Jeg er sikker på at vi alle har opplevd det en eller annen gang. 

Jeg hadde vel for store forhåpninger, og gledet meg i flere dager på forhånd. Det viste seg at jeg ikke skulle ha gjort.

 

xoxo Rikke

 

 

18.08.2013 @ 13:15 i Rikke 1 kommentar

Goin' back to LA

Nå begynner det å bli lite tid til jeg reiser tilbake til California! Jeg gleder meg så utrolig mye til å oppleve nye ting, møte igjen gamle kjente og ha en flott tid. Bare 5 dager igjen!

 

Har du vært i California før?

 

xoxo Rikke

15.08.2013 @ 14:05 i Rikke 3 kommentarer

My Bucket List

Etter inspirasjon fra reisedagboka.net, har jeg bestemt meg for å legge ut min bucket list! Den er riktignok ikke ferdig, men oh well.

 

1. Dra til Australia, og se der Home and Away blir filmet

2. Prøve stand up paddleboarding

3. Hoppe i fallskjerm

4. Møte min favorittartist (igjen)

5. Være vegetarianer for minst en måned

6. Reise til Malaysia 

7. Jobbe i et PR-byrå

8. Lage en scrapbook med minner fra de siste årene

9. Besøke alle 50 statene i USA (Har besøkt North Carolina, California, Nevada og Arizona så langt) 4/50

10. Reise til Kina

11. Være med i et 5k løp
12. Lage en kokebok der jeg samler alle favorittoppskriftene mine for senere

13. Fly business class

 

Kommer til å legge til flere ting/krysse ut ettersom jeg klarer å fullføre noen av tingene på listen. 

 

Hva er på din bucket list?

 

xoxo Rikke

14.08.2013 @ 20:52 i Rikke 4 kommentarer

Pakke til USA

Hei dere! Gjett hva jeg begynte å gjøre igår? Pakke. Det er alltid like vanskelig, og jeg har nesten ikke peiling på hva jeg skal pakke enda- selv om jeg nå har gjort det for hele ifjor. Har iallefall fått en god del pakket, men det er fortsatt en del som fortsatt trengs å pakkes. I tillegg har jeg jo også New York å tenke på - skal jeg shoppe noe der må jeg ha plass i kofferten! Vurderte å sende med meg 2 kofferter, men da jeg fant ut at prisen kom til å ligge på omtrent 1600 kroner for en ekstra koffert slo jeg det fort fra meg. Da får jeg heller shoppe litt når jeg kommer til California! 

 

Se for kaos det har blitt her nå! Forhåpentligvis får jeg litt mer kontroll i løpet av uka - tror det kommer til å bli mye baggasje I håndbaggasjen! 

 

Har noen av dere startet å pakke?

 

xoxo Rikke

13.08.2013 @ 13:27 i Rikke 10 kommentarer

Tønsberg, "Orange is the New Black" og USA!!!

God morgen! Nå er det kun 8 små dager til jeg setter beina på flyet til New York, og jeg kan ikke tro hvor fort tiden går! Gleder meg så utrolig mye! 

Jeg må si det var utrolig deilig å kunne sove helt til klokken 9 imorges, etter å ha jobbet hele sommeren fra klokken 06:00. Idag reiste jeg og en venninne av meg, Kine, til Farmandstredet i Tønsberg, der vi snoket rundt. Jeg endte opp med litt nytt undertøy, mens Kine fikk kjøpt seg et skjørt. Vi satt også en liten stund på Wayne's Coffee, koselig. Når jeg kom hjem har jeg kun spist middag, og nå sitter jeg å ser på et par episoder av "Orange is the New Black" på Netflix. Har noen av dere sett serien? Jeg har fått helt hekta!

Ellers er det fullt opp denne uka - Imorgen skal jeg møte venninner i Tønsberg, onsdagen er fri så langt (pakking?), torsdag skal jeg kjøre til Oslo, og fredag skal jeg være med kusinen min. På søndag skal jeg ha familieselskap før jeg reiser på tirsdag! Dette kommer til å gå fort! 

 

Har du gjort noe spennende idag? Har du sett "Orange is the New Black"?

 

xoxo Rikke

 

#utveksling #studier

12.08.2013 @ 18:27 i Rikke 0 kommentarer

Oslotur og uten jobb!!

Hei folkens! Da var jeg arbeidsløs, iallefall er jeg ferdig å jobbe for sommeren. Deilig å endelig ha skikkelig sommerferie! Imorgen går ferden til Oslo med Hilde, tror vi bare skal tusle rundt å se litt, spise lunsj og ta toget hjem igjen. Blir bra! Har jeg noen lesere i Oslo?

 

Har også så smått begynt å tenke på hva jeg skal pakke i kofferten når jeg reiser tilbake. Det er like vanskelig hver gang, jeg har jo så mye jeg har lyst til å ha med meg! Får vel prøve å begrense meg litt, iallefall. 

Siden jeg ikke tok noen bilder idag - her er jeg og fetteren min Jake på Angels game i Anaheim i mai. Gøy! 

 

Noen flere som er i Oslo imorgen?

 

xoxo Rikke

 

#utveksling

09.08.2013 @ 21:15 i Rikke 0 kommentarer
Stikkord:

Hotell i New York

Æsj, nå har jeg sittet i flere timer for å prøve å finne et hotell som både var billig, og inne i sentrum i New York. Ikke trang det å være så fint, men når flesteparten var hosteller, ble det verre for meg. Ikke søren om jeg deler rom med noen villt fremmede mennesker på ferie! Og felles bad? neitakk. Fant tilslutt ett som ligger i nabogata til Times Square, til 3000 kroner - med eget rom og bad. Ikke så aller verst det, nå håper jeg bare ikke det er et helt forferdelig hotell! Hun som i utgangspunktet skulle være med meg i New York har også meldt avbud, så det blir en ensom tur på meg. Oh well, kanskje jeg blir kjent med noen?

Bortsett fra det har jeg bare vært på jobb og spist middag idag. Hadde min nest siste dag på jobb idag, og sjefen hintet til at det kanskje blir muligheter for å jobbe der til neste år også! Supert! Imorgen er siste dagen, og jeg gleder meg til å få litt ferie. 

 

Har du vært i New York før?

 

xoxo Rikke

08.08.2013 @ 18:15 i Rikke 3 kommentarer

New York, California .. I'm coming!

Jeg vet det er mange av dere som egentlig ikke vet helt hva jeg gjør i USA, så tenkte jeg skulle oppklare litt hva jeg skal fremover. 

 

20. August -24. August: New York

Den 20 august flyr jeg fra Sandefjord Lufthavn Torp, og har en mellomlanding i Schiphol i Nederland i et par timer. Deretter flyr jeg til JFK flyplassen i New York. Her skal jeg være i fire dager, og slik det ser ut akkurat nå skal jeg være der alene. Jeg reiser som sagt ikke som utvekslingsstudent, og skal derfor ikke være med noen andre. Jeg gleder meg til å kunne utforske byen, folkene, maten og kulturen, og tror definitivt ikke at jeg kommer til å kjede meg de 4 dagene. 
24. August - California

Den 24 august flyr jeg fra New York til California. Det tar ca. 5,5 timer, og jeg kommer til California midt på dagen. Der blir jeg forhåpentligvis møtt av den amerikanske siden av familien min, der jeg sikkert kommer til å være et par dager. Jeg flytter etterhvert inn på skolen min i Thousand Oaks, der jeg bor, og har bodd i ett år. Her skal jeg bo med tre andre jenter, som jeg forhåpentligvis kommer til å trives godt ilag med. Jeg har ikke møtt noen av jentene før, men det er jo en del av det å gå på college! 
4. September - Skolestart

Den 4. september starter skolen for min del, da skal jeg ta fire fag og ha skole 5 dager i uka. Det kommer helt sikkert til å bli noen tøffe fag, men jeg skal klare å komme meg gjennom det!

 

Skal du ut å reise i nærmeste fremtid?

 

xoxo Rikke

 

#utveksling

 

07.08.2013 @ 20:01 i Rikke 9 kommentarer

PAKKE I POSTEN!

Jeg vet ikke om dere vet dette om meg, men jeg elsker å bytte deksel på mobilen. Farger, 3d, glitter, diamanter, you name it, I've had it. Denne gangen bestilte jeg meg et nytt deksel fra Casetagram, og dette var det jeg kjøpte: 

Jeg er strålende fornøyd! Jeg valgte å ha mange småbilder fra min Facebook og Instagramprofil, og satt alle sammen til ett. Tror det blir fint å ha når jeg er i USA, da har jeg noe å se på hvis jeg lengter hjem! Det tok heller ikke lang tid før jeg fikk det, tror det tok ca. 1 uke fra jeg bestilte det til jeg fikk det. Og det beste av alt er at det bare kostet 34 dollar! Det er ikke så alt for ille. Og nei, innlegget er IKKE sponset om du lurte på det! 

 

Hvordan cover har du på din telefon?

 

xoxo Rikke

07.08.2013 @ 19:30 i Rikke 7 kommentarer

Ny tatovering?

Hallo folkens! Nok en dag har fykt avgårde, og nå er det straks leggedags for min del. Dro en liten tur til Tønsberg isted for å prøve å finne et par gaver til familien i USA, men det var et mislykket forsøk. Får prøve på nytt når jeg er i Oslo til lørdag! Ble istedet en islatte på Wayne's Coffee.

 

Ellers sitter jeg her og leter etter sitater til en mulig ny tatovering. Jeg har så lyst på en ny en! Man blir visst litt avhengig av å ta en ny tatovering .. Denne gangen ønsker jeg å ta et sitat, men sitatet må liksom passe til meg og min personlighet! Så sånn her har jeg sittet å lett etter den perfekte for meg. Jeg har enda ikke funnet den perfekte, men jeg jobber og står på! Plutselig popper den opp! En ting jeg iallefall vet jeg ikke skal ha, et infinity tegnet!

 

 

Har du tatovering?

xoxo Rikke

 

#utveksling

06.08.2013 @ 19:47 i Rikke 6 kommentarer

MUST SEE i New York

Jeg teller dager, og i skrivende stund er det kun 15 dager til jeg forlater Norge til fordel for New York. Ikke har jeg bestilt hotellrom, og ikke vet jeg hva jeg skal gjøre der alene i fire dager. Jeg vet ikke engang hva jeg vil se, gjøre og oppleve! Det jeg har planlagt så langt er: 

1. Joggetur i Central Park

Av en eller annen grunn har jeg alltid hatt lyst til å jogge i denne parken og oppleve New York på en litt annen måte.

 

2. Middag på Joanne Trattoria

Har så lyst til å dra på Joanne Trattoria, det er restauranten som er eid av foreldrene til Lady Gaga! Kanskje jeg burde bestille bort på forhånd?

 

3. Empire State Building

Den høyeste bygningen i New York, med utsikt over hele byen. Empire State Building har blitt et symbol på New York, du har kanskje sett bygningen i filmer som King King, An Affair to Remember og Sleepless in Seattle? Must see!

 

4. Grand Central Station

En halv million mennesker passerer daglig gjennom Beaux Arts bygningen fra 1913, og har blitt en stor turistattraksjon. Her kan man visstnok gå rundt i timevis uten å kjede seg! 


5. World Trade Center Memorial

Det er mange av oss som husker hvor vi var når vi fikk vite om terrorangrepet på USA, og mange ønsker å se stedet der det skjedde. Riktignok er det ikke ruiner der enda, men et visstnok veldig vakkert minnesmerke. Must see!

 

6. Statue of Liberty

Hvem vil vel ikke se selve symbolet på New York, Statue of Liberty, når de er i New York? Tror ikke turen blir fullkommen dersom jeg ikke i det minste får sett statuen fra avstand! Trenger jo ikke nødvendigvis å ta båtturen over, så lenge jeg får sett den!

7. Times Square

"It doesn't have to be New Year?s Eve to enjoy Times Square in New York City. As the heartbeat of NYC, Times Square signifies everything that the city represents. The excitement, the glamour, the independent free-spiritedness and artistic qualities of New York are all on display in this timeless spot. One of the best places to begin sampling true New York night life."

8. SHOPPING!!  

Noen som har tips til flere ting jeg kan gjøre når jeg er i New York? Tips til hotell?

 

xoxo Rikke

 

#utveksling

05.08.2013 @ 20:47 i Rikke 14 kommentarer

Hvalross på joggetur

GUESS WHAT! Jeg fikk dratt rompa opp av sofaen og ut på joggetur i Moa (Eller Bokemoa, som den også heter. Lokale sier vel bare Moa) Iallefall fikk jeg jogget tre runder, eller 3,6 km. Var død etter det. Skjønner ikke åssen de som jogger 1-1,5 mil klarer det .. Jeg ligger jo omtrent kollapset etter 3,5 km. Jaja, bedre enn å ikke gjøre noe, sant? 

Her er jeg da, prøver å være positiv med tommel opp. Egentlig har jeg lyst til å legge meg ned på bakken og dø, men NEIDA, det var en gammel dame som stod og så på meg, så det gikk jo ikke. 

 

Sånn bortsett fra det har jeg bare vært på jobb idag, fra 06-14. Bare 4 dager til jeg er ferdig å jobbe der, det går sinnsykt fort! Nå holder jeg på å skrive en sjekkliste over ting jeg MÅ få med meg når jeg er i New York - Legger ut listen enten ikveld eller imorgen! Har dere noen tips til hva jeg må finne på? Vet det er mange av dere utvekslingsstudenter som er der borte, plis tips meg!

 

Har du trent idag?

xoxo Rikke

 

#utveksling 

05.08.2013 @ 19:45 i Rikke 1 kommentar

Sminkekost vask

God kveld, lesere! Idag reiste jeg og Susann til Tønsberg, der vi spiste på Dolly Dimple's. Yum! Til dessert ble det en trappe på McDonalds. Det er jo bare søndag en gang i uka, sant? Nå derimot, har jeg akkurat brukt et halvt år på å vaske sminkekostene mine. Dette er ikke alle engang! Her er det koster fra både ELF, MAC, Sigma, BareMinerals og H&M.

Skjønner du hvorfor det tok lang tid, eller? En ting mange ikke tenker på er at det bygger seg opp millioner med bakterier som kan føre til både uren hud, og at kortene blir ødelagt fortere. Vi vil jo ikke det, vil vi? Har du mange sminkekoster? xoxo Rikke
04.08.2013 @ 19:38 i Rikke 10 kommentarer

Ufattelig heldig i USA

Noen ganger innser jeg hvor heldig jeg har vært. Hvor heldig jeg har vært for at jeg har fått muligheten til å komme til vestkysten av Amerika for å få en bachelorgrad. Hvor heldig jeg er for at jeg har familie der borte som jeg har blitt mye bedre kjent med enn jeg noen gang hadde trodd jeg skulle, og som har hjulpet meg med å tilpasse meg til disse to veldig forskjellige verdenene. 

 

Dette bildet var tatt i april for 1 år siden. Gleder meg til å reise tilbake å møte de!

Det er ikke nødvendigvis det at det er så utrolig annerledes der borte, men alle de små kulturelle tingene får meg til å virkelig forstå at jeg ikke er en amerikaner, men en nordmann. Maten, de kulturelle begivelsene, normene i hverdagslivet, de geografiske forskjellene, i tillegg til andre ting er veldig forskjellige i de to verdenene jeg nå har bodd i. For å ta et eksempel: Ikke så mange nordmenn vet hva man feirer når man feirer St. Patrick's Day, Memorial Day eller Labor day. Det er bare noen av mange småting som gjør at forskjellene blir større enn man hadde trodd. Også bare at folk er så veldig mye hyggeligere i USA enn de er i Norge er rart i begynnelsen.  

 

Jeg har vært heldig nok at jeg har amerikanske slektninger i California som har vært veldig støttende, og har alltid vært der når jeg har trengt hjelp. De har tatt meg med rundt omkring i California, og har hjulpet meg ikke bare med å tilpasse meg den amerikanske levemåten, men jeg føler også at jeg har fått et sterkere og nærere bånd med den amerikanske siden av familien.  De har virkelig blitt min andre familie. De har vist meg hva California har å tilby, og jeg er så takknemmelig. Alt fra shoppingturer, flyturer til Arizona for å møte slektninger der, turer til Palm Springs, båtturer og strandturer har alle vært en del av min nye hverdag i USA, takket være dem. Jeg hadde aldri trodd at dette var noe som kom til å skje for meg, og jeg føler meg så heldig som har fått denne muligheten. Jeg har møtt mange venner jeg vet jeg kommer til å holde kontakten med senere i livet, og møtt mennesker jeg ikke hadde møtt dersom jeg ikke hadde kommet til California. 

 

Alt i alt - jeg gleder meg så utrolig masse til å komme tilbake, og vet at de siste 16 dagene på norsk jord kommer til å fly avgårde på null komma niks. 

 

Noen flere som gleder seg til å flytte?

 

xoxo Rikke

 

#utveksling

04.08.2013 @ 12:48 i Rikke 2 kommentarer

Dagens innkjøp - H&M, The Body Shop ++

Idag tok jeg turen til både Tønsberg, Sandefjord OG Larvik for å se om det var noe å kjøpe der. Jeg leter nemmelig etter en gave til familien borti der, men det er jo helt klin umulig å finne noe. Jeg fant iallefall noen småting jeg trenger! 

Er tom for både fuktighetskrem og rens, så denne gangen ble det Tea Tree- hudpleielinjen til The Body Shop jeg prøvde ut. Kjøpte Tea Tree Blemish Fade Night Lotion, Tea Tree Skin Clearing Lotion og Tea Tree Cool & Creamy Wash. Håper de er bra! Tror det ble rundt 350 kroner for alle tre. 

Se hva jeg fant! Passcover! Søtere pass enn dette går det vel ikke an å få, rosa og leopard! Fant begge to på H&M til 29 kroner. 

Fikk disse av mamma, det er øredobber! På den ene står det True Dreams, på den andre står det Peace&Love. Tror de kostet 29 kroner, og jeg digger de! Statement!

På Bikbok fant jeg en ny highwaist shorts, og det til bare 199 kroner! Og ikke nok med det, modellen heter New York .. Gjett hvem som skal bruke den når hun er på ferie i New York?

På H&M kjøpte jeg meg litt nytt treningstøy, og denne grå og svarte yoga shorten ble med hjem. Den er såå delig å ha på, og kostet 99 kroner. Trang en ny shorts å trene med i i USA, og denne blir perfekt!

Denne treningstoppen ble også med fra H&M, og kostet 149 kroner. Den er litt gjennomsiktig i stoffet, med striper, og skal være litt oversized. 

AAAH, sjekk fargen! Jeg elsker den så utrolig mye! Ny treningsbh, også fra H&M. Kostet 149 kroner. Ser for meg at denne blir veldig fin under den svarte treningstoppen jeg kjøpte. 

 

Så det var altså alt jeg fant når jeg var på tur. Ikke fant jeg en eneste ting til familien i USA. Prøver nemmelig å finne noen fine smykker, men jeg failet med det denne gangen. Får prøve på nytt en annen dag! 

 

Har du kjøpt noe nytt i det siste?

 

xoxo Rikke

 

#utveksling

03.08.2013 @ 19:30 i Rikke 11 kommentarer

Joggetur og flaue opplevelser

God helg, alle sammen! Jeg var så blid når jobben var over idag at jeg spurtet ut! Nei nå derimot, nå er jeg så sliten at jeg holder på å DØ. Prøvde meg nemmelig på en gå/joggetur idag skjønner du, og skulle jogge i oppoverbakkene. Verste ideen noensinne. Klarte iallefall å komme meg opp av sofaen og ut på tur etter jobb! Klapp på skulderen til meg selv, må jo prøve å se litt bra ut til jeg skal til New York og California der det er bikinivær 80% av tiden ..

 

Tror dere forresten ikke at jeg klarte å komme opp i en pinlig situasjon når jeg var på tur igjen da? Jeg jogget bare rolig bortover forbi en ungdomsskole (min gamle faktisk), og jeg hadde jo ingen aning om at det foregikk sykkelritt der! Jeg hadde såklart lagt opp ruten min slik at der jeg jogget .. der var mållinjen der. Så jeg måtte ta en lang omvei rundt over et jorde, mens sykkelrittvaktene fulgte med på meg. Flaut! Jaja, kom meg iallefall hjem. 

Slik ser jeg ut nå da:Forresten kan dere følge meg på Instagram: rikkebovree heter jeg der, og jeg follower tilbake!

Bare 18 dager til jeg reiser!! 

Har du vært på trening idag?

 

xoxo Rikke

Follow my blog with Bloglovin

#utveksling

02.08.2013 @ 19:04 i Rikke 4 kommentarer

Min dag i bilder


Great! Jeg skulle være flink og dokumentere dagen min i bilder, jeg. Det gikk vel så som så, men noen bilder fikk jeg tatt iallefall.

Prøv å ta et bilde av deg selv 04:15 som ser bra ut'a. Sånn her så jeg nemmelig ut. Her ligger jeg å banner for at vekkerklokka har ringt for tredje gang, og om 3 minutter ringer alarmen "YOU'RE LATE!!!"

Så får jeg prøvd å vekke meg selv, og kjører til Sandefjord for å parkere bilen min. Her er vel klokka rundt 05:30, og jeg har håret til alle kanter. Åsså så blid jeg er da! 


Som dere sikkert ser er det meget vanskelig å finne parkering 05:30 på morgenen. Eller ikke! Toppers for meg, bortsett fra den delen at jeg må stå opp tidlig, da.

Og her vettu, her har jeg fått på meg jobbuniformen, og er klar for å stå på! Må ha den lekre hatten på hoder, og fletter, siden vi ikke vil ha hår i bakevarene, hehe. Her prøver jeg da å se sånn nogenlunde våken ut, men skjønner jo selv når jeg ser på bildet at jeg kanskje har tatt det litt for lang. Oh well. 

Her sitter jeg hver dag og har pause - Fin utsikt det, hvis du ser bort ifra askebegeret foran meg. Er ikke mitt, jeg lover! Kan si meg skyldig at IsTe-flasken med vann er min da. 

Så kommer jeg hjem, slapper av, gjør noen ærend og skriver et lite blogginnlegg. Så spennende har dagen min vært idag. AH, også har jeg bestilt meg frisørtime til den 19 August! Små gleder .. 

 

Har du gjort noe spennende idag?

 

xoxo Rikke

01.08.2013 @ 20:25 i Rikke 2 kommentarer

SVAR PÅ SPØRSMÅL OM USA

Hva er det beste du har opplevd der? (største opplevelsen)

Hmm, det er vanskelig å si! Jeg tror en av de største opplevelsene var å dra med Emelie til Hollywood og møte Kat Von D. Det var en helt fantastisk dag! I tillegg vil jeg si en av dagene da jeg, Lise, Kevin og Karin dro på båttur og så på delfiner og hvaler var en helt fantastisk dag. Og Thanksgiving var utrolig! Herlighet, jeg klarer ikke å velge!


 

Fant ikke filmen fra da vi møtte Kat, men fant derimot denne filmen, fra da jeg og Emelie var på eventyr på Malibu Beach. Si ifra om dere vil jeg skal lete frem filmen fra dagen vi møtte Kat Von D!

 

Hvordan var det å være borte fra familien så lenge?

Det går veldig bra, du blir vant til det, og blir mye mer selvstendig på veldig kort tid. Såklart det er godt å komme hjem til jul og sommer, men jeg liker meg veldig godt der borte. 

 

Hvor i USA var du?

Var? Jeg bor der fortsatt! Skal minst bo der 2 år til. Jeg bodde i Thousand Oaks, som ligger i California, en halvtimes tid unna Hollywood. Strålende plassering, men en veldig rolig og stille by. Veldig greit at det ligger så nære Los Angeles, strendene og Hollywood!

 

Hvordan fant du ut at du ville studere i utlandet?

Jeg hadde en stor plan om å være utvekslingsstudent, og snakket om å dra til utlandet lenge før den tid. Det skjedde derimot ikke, og da fant jeg ut at jeg måtte søke meg inn i USA for college. Jeg fant det vel helt sikkert ut når jeg var i California å besøkte familie sommeren for 2 år siden, og startet søknadsprosessen med en gang jeg kom hjem.

 

Var det noe du hadde drømt om lenge?

Ja! Jeg vet hvor mange det er som "skulle så gjerne ha dratt til utlandet, men jeg tørr ikke", og jeg ville definitivt ikke være en av de. 


The Getty Museum
 

Hva har du tenkt å gjøre etter du er ferdig med å studere i USA?

Etter jeg er ferdig med å studere i USA skal jeg se på mulighetene for å få meg jobb der borte, og bosette meg der fast. Crazy, huh?

 

Er du spesielt opptatt av religion siden du går på akkurat CLU? 

Nei, det er jeg absolutt ikke. Grunnen til jeg valgte denne skolen var fordi det var den eneste jeg fant i California som var støttet av Lånekassen som Sophomore standing. Derfor ble det denne skolen som jeg søkte på!

 

 Hva er det du studerer for å bli? Eller studerer du bare for å studere noe?

Jeg studerer Communication, med fokus på Advertising og PR. Det gjør at jeg kan få jobb innenfor promotering, eventplanlegging, creative director osv. Jeg ønsker å kunne jobbe innenfor PR-feltet, der man kan skrive pressemeldinger, dra på møter, drive medieovervåking, rapportere, og kommunisere med klienter. Forhåpentligvis er det akkurat dette jeg kan få jobbe med når jeg er ferdig med bacheloren min!

"Med en bachelor i Kommunikasjon og PR kan du få jobb nær sagt hvor som helst. Alle bedrifter og organisasjoner kommuniserer med omverden og trenger dermed gode rådgivere for å hjelpe dem med å skape gode relasjoner til omgivelsene. Med en bachelor på Markedshøyskolen kan du gi råd til lederen i en organisasjon om kommunikasjon og ha ansvar for den overordnede kommunikasjonsstrategien i en bedrift. Men det kan også være mer spesifikke oppgaver som innholdsansvarlig for sosiale medier, webredaktør, mediekontakt og informasjonskampanjer."

 

 

Noe mer dere lurer på? 

 

xoxo Rikke

 

#utveksling

01.08.2013 @ 17:00 i Rikke 6 kommentarer
Stikkord:

Hvilke fag skal jeg ta i California?

Buongiorno! Her fyker dagene forbi, og nå er det bare 20 dager til jeg reiser fra Norge til fordel for New York og California. Bestilte faktisk et par av skolebøkene mine igår kveld, og gleder meg til fagene jeg skal ha dette semesteret. Slik ser timeplanen min ut høstsemesteret:


Jeg gleder meg veldig til å ha Writing for the Mass Media og Event Planning & Management! Tror det kommer til å bli veldig spennende. Jeg har et religionsfag fordi det er krav fra skolen å ta minimum 2 religionsfag, siden det er en luthersk skole. Dette blir dermed det siste religionsfaget jeg har i USA. Jeg liker best å ha morgenklasser, så jeg har prøvd så godt jeg kunne å få til det, men som dere sikkert ser er eventplanning fra 4-7:30pm på kvelden en gang i uken. Jeg overlever vel det? 

Jeg har også et fag kalt Film Theory, som jeg tror kan bli interessant. Tror det går mye på filmhistorie og slikt. Slik som det ser ut nå så tror jeg det er Contemporary Christian Ethics jeg liker minst, men det kan fort endre seg så fort timene starter. Det kommer jo helt an på hvordan elevene i klassene er også! 

 

Vet du hvilke fag du skal ta til høsten?

 

xoxo Rikke

 

#utveksling #reise

31.07.2013 @ 16:37 i Rikke 1 kommentar
Stikkord:

SPØRSMÅLSRUNDE OM Å STUDERE I USA

Heihei folkens! Da var jeg ferdig på jobb igjen, og har brukt resten av dagen på Wayne's Coffee i Tønsberg sammen med Hilde. Iced vanilla latte, yum! Vi satt også en liten stund på Brygga i Tønsberg, før vi hadde roadtrip rundt om i byen.

Jeg må bare fortelle dere om hva som skjedde til morgenen idag. Jeg stod som vanlig opp 04:15, steller meg, og skal til å lage frokost. Gjett hva jeg ser i gangen! En MUS! En levende mus! Lurte litt på om jeg så syner, eller om jeg var så trøtt at jeg så ting som egentlig ikke var der, men joda. Fikk litt panikk, men fikk etter mye om og men musa ut av huset, med katten på slep. Stakkar lille mus. 

 

Bortsett fra det ser jeg at det er en del av dere som ville bli linket! Så bra! Jeg har lagt til dere alle sammen. Bare å si ifra om du fortsatt vil bli linket, og ikke et på lista. Jeg tenkte også jeg skulle ha en spørsmålsrunde, så dere kan spørre om alt dere måtte lure på angående det å studere i USA, eller i utlandet generelt. Hvor jeg studerer, hva jeg studerer og alt annet du måtte lure på. Jeg svarer på spørsmålene i et eget innlegg!

 

Noe du lurer på? 

 

xoxo Rikke

 

#utveksling

30.07.2013 @ 19:58 i Rikke 10 kommentarer

JEG LINKER TIL DIN UTVEKSLINGSBLOGG PÅ MIN BLOGG!

Da var jeg ferdig på jobb for dagen. For dere som lurte så jobber jeg som baker på et bakeri i Sandefjord for sommeren. Greit det! Kjenner jeg begynner å bli trøtt allerede, var oppe 04:15 for å rekke jobb idag. Det er forsåvidt sånn mandag-fredag. Kan jo bare påpeke en meget flau opplevelse på jobb idag. Jeg står som vanlig å knar og banker i en wienerbrøddeig, og bruker kjevlen til å slå løs på den. Det jeg derimot ikke ser et at sjefen kommer inn med en ny ansatt, og knekker sammen i latter før hun sier "Dette er Rikke, som du sikkert ser så blir hun snart sjefsbaker!". Flaut!

Jeg er ferdig å jobbe der neste fredag, og etter det har jeg fri resten av tiden frem til jeg reiser til USA igjen. Da kan jeg starte pakking og forberedelser til avreise. Ellers idag har jeg fikset med helseforsikringen min, så jeg ikke får milliongjeld dersom jeg blir syk i USA.  

Ser forresten flere og flere av dere begynner å gleder dere voldsomt til å reise på utveksling/starte studier i utlandet. Husker godt hvor spent jeg var ifjor på denne tiden, og hvor mye jeg stresset for å bli ferdig med alt papirarbeid, pakking og å møte alle vennene for en siste gang før ferden gikk over dammen. Kan vel ikke si at jeg er like stresset i år, i og med at jeg vet hva jeg går til. Jeg kjenner det stikker litt i hjertet at jeg ikke er borte i California nå, men jeg vet at tiden her går fort, og at jeg kommer til å være tilbake i USA på et blunk. Da kan jeg endelig se igjen familie og venner der borte!

 

Jeg trenger også nye blogger å lese, og ønsker å linke så mange reiseblogger/utveksling/utdannelse i utlandet som mulig. Dersom du vil bli linket, si ifra, så kommer du i sidebaren på bloggen min!

 

Har du en utvekslingsblogg/reiseblogg jeg skal linke?

xoxo Rikke

#utveksling

29.07.2013 @ 17:30 i Rikke 29 kommentarer

Manikyr i New York

Jeg kjenner jeg begynner å bli såå klar for å reise tilbake til USA. Som sagt skal jeg først 4 dager til New York på ferie, om noen skal være med meg eller om jeg er der alene er ennå uvisst. Mulig en av familiemedlemmene i USA skal komme å møte meg der, hvis ikke har jeg ingen problem med å være alene i New York. Da kan jeg jo gjøre akkurat det som passer meg, når jeg vil, og trenger ikke ta hensyn til noen andre. Jeg har iallefall bestemt meg for en ting jeg skal gjøre når jeg er der borte - å legge nye negler! 

Her er litt negleinspo fra min side, lover dere at det ikke er noe french manicure stil på neglene jeg skal ha!

Jeg tipper det kommer til å bli noe ála første bildet. Noen av dere syns sikkert det ser helt forjævelig ut, men jeg elsker det!
Har du noen gang tatt litt "out there" negledesign?

xoxo Rikke

28.07.2013 @ 18:51 i Rikke 6 kommentarer

Tatoveringene mine

Jeg har så langt tatt to tatoveringer, og elsker de begge to. Den første tok jeg vel for rundt 2 år siden, og den siste tok jeg i april en gang. 

 

Den første tatoveringen jeg tok var denne, med en stjerne og to kattepoter inni. Denne tok jeg på Contrast Tattoo i Sandefjord. Jeg ble veldig fornøyd med tatoveringen, og har absolutt ikke angret på den. Den kostet 1500 når jeg tok den. 

 

Den andre tatoveringen jeg har, et av et kompass, og er plassert på foten min. Jeg tok denne tatoveringen på LA Ink High Voltage i Hollywood. Artisten som tok den på meg var John, og jeg anbefaler han på det sterkeste, utrolig koselig fyr, og veldig profesjonell! Den var mye vondere å ta på foten enn jeg hadde trodd, og jeg var ikke langt fra å besvime når jeg tok den, for å være helt ærlig. Men den ble så bra at jeg hadde gjort det igjen. Tror det tok omtrent en halvtimes tid å få den ferdig. Jeg elsker detaljene på tatoveringen! Kostet 250 dollar. 

 

Jeg kommer garantert å ta en ny tatovering innen året er omme, og gleder meg allerede!

Har du tatovering?

 

xoxo Rikke

 

28.07.2013 @ 14:00 i Rikke 13 kommentarer

Innkjøp fra MAC cosmetics

Mhmm, jeg klarte jo ikke å holde meg unna MAC jeg, når jeg var i Oslo. Jeg skulle jo bare se, men det har jeg nå innsett at jeg ikke klarer. Denne gangen ble det to øyenskygger som ble med meg hjem. Jeg eier ikke MAC øyenskygger, de jeg har hatt har jeg brukt opp helt! Så nå er det på tide at jeg får litt flere øyenskygger i samlingen min. Det ble to bruntoner denne gangen, fant ut at jeg ville begynne litt i det naturlige hjørnet. Det ble Swiss Chocolate og Cork som ble med meg hjem. 

Swiss Chocolate har en matte finish, og Cork har en satin finish. 

Jeg er strålende fornøyd iallefall! 

 

Har noen av dere øyenskygger fra MAC? En favoritt jeg bare mååå kjøpe?

 

xoxo Rikke

27.07.2013 @ 20:03 i Rikke 6 kommentarer

Oslotur og Starbucks

Hola! Endelig helg, og jeg kan slappe av for fullt. Jeg har nemmelig ikke jobb før mandag, deilig. Igår reiste jeg til Sandefjord sammen med Hilde, der vi spiste bestilte sushi på Fuji sushi. Nam! Vi tok med oss sushien ned til vannkanten, og satt der og spiste, samtidig som vi fikk både høre og se Mhoo og Kurt Nilsen, som spilte på Fjordfestivalen. Trenger jo ikke festivalpass når man kan sitte på utsiden, sant? Etter vi hadde fått nok av både Kurt Nilsen og sushi, dro vi på McDonalds og kjøpte Oreo McFlurry is. Matvrak altså .. Koselig var det iallefall. Idag derimot, reiste jeg til Oslo sammen med foreldrene mine. Vi dro på Hard Rock Cafè å spiste lunsj (eller i mitt tilfelle frokost), der det ble Cobb Salad til frokost. Yum! Deretter ruslet jeg rundt å så hva Karl Johansgate hadde å tilby en lørdags formiddag. Den hadde ikke mer å tilby enn regn og turister, så jeg tuslet til Starbucks for å få min faste dose, mens foreldrene mine gikk til bilen. Denne gangen ble det Iced Vanilla Latte, yum. Ah, og jeg klarte visst å svi av noen hundrelapper på MAC også. Sminkejunkie ..Legger ut bilder av hva jeg kjøpte litt senere ikveld. Noen som vil gjette hva jeg kjøpte?


Ikke nok med at Starbucks smakte himmelsk som vanlig, men de klarte også denne gangen å stave navnet mitt riktig. Halleluja! 

 

Har du gjort noe spennende så langt denne helgen?

 

xoxo Rikke

27.07.2013 @ 17:39 i Rikke 3 kommentarer

MIN MAC SMINKESAMLING

Hallo folkens! Idag tenkte jeg at jeg skulle vise dere hva jeg har av MAC sminkeprodukter. Det er flere som har spurt meg om jeg ikke kan vise det, og såklart kan jeg det! Nå er samlingen min ganske minimal, but what you see is what you get.

Jeg har noen få ting fra MAC som får meg til å få flawless hud. Fra venstre: Mineralize Skinfinish Natural (Pudder), Prep + Prime Translucent Powder, Face and Body Foundation, Mineralize Foundation, Pro Longwear Concealer og Matchmaster Foundation. Jeg elsker de alle sammen! Eneste dumme er at concealeren har jeg kjøpt i en aalt for lys farge for den hudtonen jeg har nå. Kanskje jeg må kjøpe en mørkere når jeg er i Oslo i helgen?

Jeg eier også 2 "pencil products". Den ene er en grønn eyeliner kalt Minted, og en lipliner i fargen Cherry. Cherry er en klassiker for alle som vil ha de perfekte røde leppene!

Aaah, favorittproduktet mitt! MAC Mineralize Skinfinish i fargen Soft and Gentle. Gir en helt fantastisk glød til ansiktet! Jeg har også en Mineralize Blusher i fargen Dainty, og en vanlig blush i fargen Dollymix. Har også en Cream Color Base i fargen Pearl, som er fantastisk kombinert under Soft and Gentle! 

Så kommer vi over til leppestiftene da. Det er her jeg er litt gal. Jeg simpelthen ELSKER Mac sine leppestifter, og klarer ikke holde meg unna! Her er de jeg har fra den permanente kolleksjonen. Fra venstre: Girl About Town, Angel, Impassioned, Pink Noveau, Rebel. Rebel er den soleklare favoritten! Klarte forsåvidt å ødelegge Impassioned DAGEN jeg kjøpte den. Var visst ikke helt smart å legge den fra seg i bilen som stod i solsteken i USA. Oh well, den fungerer fortsatt like fint, bare litt mer plundrete å få den på!

Og her har vi to som er fra MAC sin Glitter and Ice kolleksjon som ble utgitt for et års (?) tid siden. Fra venstre: Elequent Air, Such Flare. Such Flare er en matt leppestift, og varer evig lang tid! Disse kan man derimot ikke få tak i i butikk lenger, men muligens de har de på nett.

Jeg har også tre av MAC sine Viva Glam leppestifter, som er leppestifter der kjendiser har laget sin egen, og alle inntektene går til veldedige formål. De tre jeg har er, fra venstre, Viva Glam Nicki, Viva Glam Gaga, Viva Glam Gaga 2. 

 

Og Voilá! Det var alt jeg hadde av MAC sminke. Jeg kan ikke si at jeg syns kolleksjonen min er så utrolig stor, men jeg håper på å utvide den litt over tid. Produktene deres er jo tross alt ikke så veldig billige ..

 

Hva er ditt favoritt MAC produkt? Noe jeg MÅ prøve?

 

xoxo Rikke

24.07.2013 @ 19:14 i Rikke 3 kommentarer

INNKJØP - BIKBOK og GLITTER

Hallo jenter! Igår skulle jeg møte et par venninner, Hilde og Cathrine, i Sandefjord på cafè. Smart som jeg var skulle jeg bare gå innom Hvaltorvet (det lokale shoppingsenteret) og se. Det gikk jo relativt dårlig for bankkortet mitt. Alikevel var mesteparten av det jeg kjøpte på salg, så det ble ikke så altfor ille. Møtte Hilde og Cathrine, og vi gikk på Brygga i Sandefjord, der vi spiste på Peppes Pizza. Etter det tuslet vi bare rundt på Hvaltorvet, og endte opp med å kjøpe kaffe på La Baguette, før vi satt oss ned i parken en liten stund. Vi så også litt på en beach fotball-turnering som pågikk, før vi gikk hver til vårt. Koselig! 

Kjøpte denne badedrakten/toppen fra Bikbok til 99 kroner! Gleder meg så til å style denne med et par shorts, eller bare å ha den på på stranden. 

Disse to crop top'ene kostet kun 49 kroner per stykk, og er begge fra Bikbok. Såklart måtte jeg ta med meg den med USA-flagget!

Kjøpte meg også et par nye shortser, denne er fra Bikbok, og kostet 150 kroner. Ikke verst når fullprisen var 300 kroner! Den har utrolig mykt stoff, og jeg elsker frynsene på sidene. Får helt festivalfølelse av den! 
Og sist men ikke minst, det jeg har lett etter i evigheter - blomsterkranser til å ha i håret! Den nydelige rosa er fra Bikbok, og kostet 99 kroner, mens den svarte er fra Glitter, og kostet 129. Har allerede hatt på meg den svarte idag, og ser for meg at jeg kommer til å bruke den rosa veldig snart! 

 

Har du vært på salg i det siste? 

 

xoxo Rikke

07.07.2013 @ 19:38 i Rikke 5 kommentarer

Besøk fra USA, Starbucks og shopping

Ikke før har jeg kommet til Norge, så savner jeg California! Herlighet. Vanskelig å balansere det her. Iallefall, hva har jeg gjort i det siste?

På lørdag reiste jeg til Oslo, der jeg på ettermiddagen skulle hente et familiemedlem fra USA (Allie) på Gardermoen. Jeg fant derimot ut at jeg skulle tilbringe hele dagen i Oslo, så jeg kjørte til Cathrine, min tidligere bloggpartner, og vi tok toget sammen til sentrum. Der ble det selvfølgelig frokost/lunsj på Starbucks. Skinny Vanilla Latte, yum! Prisen derimot, grøsser bare jeg tenker på den. Etter det tuslet vi rundt på jakt etter hårfarge til meg, og paraply til Cathrine. Begge to fikk ønskene sine oppfylt! 

Se, i Norge klarer de til og med å skrive navnet mitt riktig! Ikke verst, ikke sant?

 

Vi hadde ikke bare litt regn, det startet nemmelig å høljregne, og siden jeg skulle være lur hadde jeg selvfølgeligvis flipflops på meg. Skal ikke nekte for at jeg ble våt på beina! Etter vi hadde gått et par timer i Oslo, satt vi oss en liten stund på Egon, før  vi tok vi toget tilbake til Cathrines leilighet. Der fikk jeg en liten guidet tur av hennes nye hjem. Fint! 

Etter dette sa jeg hadet til Cathrine, og kjørte til Gardermoen. Der møtte jeg Allie, som er et familiemedlem fra USA. Jeg hadde aldri møtt henne før, så det var spennende. Hun var veldig koselig, og det var ingen pinlig stillhet i den 2,5 timers lange kjøreturen hjem. Da vi kom hjem til Stokke bestilte vi pizza, og hadde filmkveld. Vi var begge slitne, så vi la oss ganske tidlig. Dagen etter reiste vi til farmoren og farfaren min på morgenen, før vi reiste til Stavern, og Mølen, der vi møtte tanten min og kusinen min. Tuslet litt rundt, og spiste softis, før ferden gikk tilbake til Stokke. 


Da vi kom hjem til Stokke, satt vi en times tid å så på "Say Yes to The Dress", før vi kjørte til Tønsberg der vi satt oss på Wayne's Coffee en times tid. Kunne jo ikke sitte inne når det var så fint ute! På kvelden hadde vi tacokveld, før vi så på enda en film. Mandag morgen reiste hun videre på sin reise, og jeg har ikke anelse når jeg får se henne igjen. Det var iallefall koselig å endelig få møte henne, og jeg koste meg masse mens hun var her. 

 

Har noen av dere hatt besøk av slektninger i det siste?

xoxo Rikke03.07.2013 @ 21:13 i Rikke 5 kommentarer

JEG SKAL TIL NEW YORK OG CALIFORNIA

Hallo folkens! Lenge siden jeg har oppdatert dere nå! For det første har jeg begynt som baker, så jeg er på jobb mandag-fredag 06:00-14:00. Det tar på! Men gøy er det iallefall. Jeg må stå opp klokken 04:15 hver morgen for å rekke jobb, så derfor er jeg ikke oppe så sent på kveldene lenger, eller skriver blogginnlegg om natten. Men det blir jo forhåpentligvis litt penger ut av det! 

Igår kveld bestilte jeg flybilletten min tilbake til California i høst, og klarte til og med å bestille meg en 4-dagers stopp i New York først! Så langt ser det ut som om jeg er der alene for å utforske byen, men det er godt mulig at et familiemedlem fra USA vil møte meg der borte. Uansett er jeg strålende fornøyd over at jeg får vært i enda en stat og opplevd storbyen New York! Er ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre der helt enda, siden det avhenger av om familiemedlemmet blir med eller ei, men uansett tror jeg nok jeg trygt kan si at det kommer til å bli litt shopping. It's New York after all.

Jeg reiser fra Torp den 20 August, og lander i New York samme dag. Reiser fra New York til California igjen den 24, og har ikke returbillett før 22 desember! Jeg tror virkelig dette kommer til å bli en bra start på det nye skoleåret til høsten. Har noen av dere noen gang vært i New York? Hva må jeg se, hvor er det bra spisesteder og shoppingmuligheter? Jeg tar imot alle tips med glede!

 

xoxo Rikke

11.06.2013 @ 22:24 i Rikke 7 kommentarer
Stikkord:

Turister i StavernGod morgen folkens! Igår dro jeg sammen med Gunnar og Susan til Stavern, der vi tuslet rundt et par timer. Vi kjøpte også lunsj som vi spiste nede ved vannet, veldig koselig! Etter det kjørte vi hjem, dro innom det lokale kjøpesenteret og kjøpte en bursdagsgave, før vi kjørte i bursdagsselskap. Det var vel rundt 20 stykker som kom, og huset er ikke så voldsomt stort, så det ble litt trangt! Men koselig var det. Etter det dro jeg, Susan, Gunnar og Connie Helen til Storås der vi gikk en lang tur på kvelden. 

 

Gjorde du noe spennende igår?

 

xoxo Rikke

02.06.2013 @ 07:06 i Rikke 2 kommentarer

Dagens sminke

God morgen alle sammen! Tenkte bare jeg skulle poppe innom for å vise dere sminken jeg har på meg idag - ganske simpel, men jeg ble fornøyd med resultatet. 

Produktene jeg brukte, fra venstre - NAKED Urban Decay Eyeshadow Palette, ELF Studio Tinted Moisturizer, BareMinerals Primer, Urban Decay Primer Potion, Hard Candy Blush Crush Baked Blush, MAC Mineralize Powder, GOSH Lambada leppestift, Bronzing Powder fra H&M, Kat Von D Tattoo Concealer, Kat Von D Autograph Liquid Eyeliner, ELF Studio Concealer, Light Brown Eyebrow Pencil fra H&M, Covergirl Lashblast Mascara.

 

Bare å rope ut om dere vil ha steg for steg tutorial på hvordan jeg gjorde det! 

 

Hva er ditt must-have sminkeprodukt?

 

xoxo Rikke

30.05.2013 @ 12:09 i Rikke 2 kommentarer

INNKJØP - BIKBOK!

Halloisen folkens! Idag startet dagen med at moren min og jeg dro på en spontan shoppingtur til Tønsberg. Der tuslet vi rundt i et par timer, før vi møtte Gunnar og Susan, som er amerikansk slekt som er på besøk hos oss. Dro på Jordbærpikene sammen med de, der jeg hadde en mocca, før vi igjen skilte lag. Tror de fortsatt er litt overrasket over hvor dyrt det er på cafè i Norge sammenlignet med USA. 

 

Mesteparten av det jeg kjøpte ble innkjøpt fra Bikbok. Faktisk, når jeg tenker over det er alt jeg kjøpte fra Bikbok. Var jo så mye fine sommervarer der nå! 

Topp 129,- Jeg vet det er veldig mange som har denne toppen, men jeg måtte nok bare henge meg på trenden. Den er jo så fin på! 

Topp 49,50,- Denne kostet vanligvis 99 kroner, men jeg hadde en 50 prosent avslag kupong siden jeg har Bikbok-appen på mobilen min! Gøy! Gleder meg til å style denne toppen. 

Tubetopp 149,- Kjøpte meg også en ny tubetopp, denne gangen med frynser. Tror den kommer til å bli perfekt til både norsk og amerikansk sommervær - ikke det at det nødvendigvis er så veldig varmt i Norge akkurat nå. 

Den siste toppen jeg kjøpte var også en cropped top, denne kostet 249,- Jeg har så mange ideer om hvordan jeg skal style denne at jeg klarer nesten ikke vente! 

 

 

Bortsett fra det skal jeg prøve å fikse designet på bloggen ikveld, så beklager om alt er kaos når du kommer innom!

Har du kjøpt noen nye klær i det siste? 

 

xoxo Rikke

29.05.2013 @ 19:31 i Rikke 2 kommentarer

Uventet bloggpause?

Herlighet folkens. Nå er det så lenge siden jeg har blogget at jeg omtrent ikke vet hvor jeg skal starte. For å state the obvious, jeg er tilbake i Norge. Gode, gamle, kjære Norge. Jeg reiste tilbake den 21. Mai, etter en flott uke sammen med familien i USA der vi blant annet feiret 17. Mai på sjømannskirken i Los Angeles. 

Det var faktisk over 300 nordmenn på samlingen i San Pedro, og det var både pølser, vafler, taler og 17. mai-tog. Stas! 

 

Som sagt dro jeg tilbake til Norge den 21. Mai, etter en lang reise der jeg hadde mellomlanding i Detroit. Der rakk jeg akkurat å løpe til gaten, løpe til Starbucks og boarde flyet før ferden gikk videre til Amsterdam. Der møtte jeg Emelie, som hadde tatt direktefly fra Los Angeles. Og gjett hva! Vi fikk tilogmed sitte ved siden av hverandre på flyet fra Amsterdam til Torp - uten at vi hadde planlagt det. Gøy.

 

Og nå folkens, nå er jeg altså i Norge for sommeren. Har allerede vært hos øyelegen, tannlegen og politikammeret for å få nytt pass. Herlighet! I tillegg begynner jeg i ny jobb på mandag, så det blir sikkert bra. Satser iallefall på det! Det føles utrolig deilig å være tilbake for en liten stund, men jeg kjenner allerede at jeg savner California - etter en uke. Savner folka, stedet, kulturen og alle de små tingene. Akkurat som jeg savnet Norge når jeg var i California. Herlighet, åssen skal jeg finne en middelvei mellom disse to kulturene?!

 

Har du noen planer for sommeren? 

 

xoxo Rikke

 

 

29.05.2013 @ 07:30 i Rikke 2 kommentarer

HERREGUD! JEG HAR MØTT KAT VON D!!!!!!!

Idag var dagen jeg og Emelie hadde gledet oss noe skrekkelig til! Vi kjørte til Hollywood, nærmere sagt La Brea. Hva skulle vi? På boksigneringen til Kat Von D såklart!! Hun kom for ikke så lenge ut med en ny bok, Go BIG or Go Home, og hadde i den anledning signering på Wonderland Gallery som ligger vegg-i-vegg med High Voltage Tattoo.

Først skulle vi finne parkering, noe som viste seg å bli ikke så altfor vanskelig. Og gjett hvem vi så når vi kjørte forbi! Eva Longoria (Som jeg trodde var Sandra Bullock, men som viste seg å være Eva Longoria), og Jane Fonda! Herlighet! Etter dette dro vi til High Voltage Tattoo. 

Jeg og Emelie stilte oss i kø halv elleve (Signeringen startet 11), og var nummer 84 og 85 i køen. Etter en liten stund fikk vi bånd, så vi fikk muligheten til å gå å kjøpe noe å drikke. Vi gikk kjapt tilbake, og stilte oss tilbake i køen. Vi ble stilt rett ved inngangen til der bilene til High Voltage parkerer, og tror du ikke det kjører en jeep ut av parkeringen med Kat Von D inni? Hun vinket og smilte til oss. Herlighet, vi var helt i himmelen. Etterhvert begynte køen å flytte på seg, og vi gledet oss mer og mer. Vi kom oss inn, og relativt fort står Kat foran oss!

Jeg kjøpte boken hennes "Go BIG or Go Home", og fikk den signert. Hurra!Jeg var førstemann av meg og Emelie til å møte Kat, og pratet litt med henne - nevnte blant annet at jeg elsket sminken hennes, spurte henne hvordan det gikk, pratet om rosene vi gav henne osv. Hun var utrolig koselig, og var overlykkelig over å ha fått roser av oss. "I love flowers! - WHAT? ANOTHER ONE?" 

Som sagt, så var hun utrolig koselig og down-to-earth. Se på oss, er vi ikke søte?Kan jo også nevne at Deadmau5 også var på signeringen! Han er som mange av dere sikkert har fått med dere kjæresten til Kat. Etter vi møtte Kat var vi i skyene, og jeg tror jeg sa "Herregud" omtrent 400 ganger. Emelie måtte ha en liten stund for seg selv, så lykkelig var hun. Vi gikk derfor til Coffee Bean for å roe oss litt ned (og forsåvidt for å spise frokost), før vi kjørte tilbake til Thousand Oaks. 

 

Dette har vært en helt FANTASTISK dag, og jeg ville ikke vært foruten!

 

xoxo Rikke

28.04.2013 @ 17:58 i Rikke 12 kommentarer

The Scandinavian Festival i California!

Hallo folkens! Guess what? Enda en helg har flydd forbi! Idag startet dagen med at jeg satt et par timer på Starbucks å gjorde lekser, før jeg kjørte tilbake til skolen. Der møtte jeg Roua og Bethany, og vi gikk til "Scandinavian Festival" som foregikk på campus. Vi kjøpte blant annet norske vafler! Det var veldig 17-mai stemning der, med masse små boder med norske, svenske, danske, finske og samiske flagg. Vi lagde også blomsterkranser til å ha på hodet.

La meg bare fortelle dere en ting - Når en amerikaner sier at "I'm norwegian" mener de ikke født og oppvokst i Norge. De mener at tipp tipp tipp tipp tipp tipp tipp tipp tipp tipp tipp tipp tipp oldefaren deres var norsk. Jepp .. 

Etter vi var ferdige med å gå rundt på festivalen dro jeg til community poolen ved skolen, og møtte Emelie der. Vi lå der et par timer, før vi bestemte oss for å gå tilbake til festivalen. Kjøpte lite, men tuslet bare rundt, koselig!

Bortsett fra det kan jeg jo lære dere litt om hva vi nordmenn virkelig sier: 

 

Har du gjort noe spennende idag?

 

xoxo Rikke

22.04.2013 @ 19:30 i Rikke 2 kommentarer

Snartur til San Francisco, Disneyland og Hollywood!

Jeg må jo være den dårligste bloggeren noensinne! Nå har jeg opplevd så mye i det siste, og ikke blogget noe i det hele tatt! Jeg har blant annet vært i San Francisco, Hollywood flere ganger, og hos familien i Chino Hills og Redondo. Vet nesten ikke helt hvor jeg skal starte! La meg starte med denne helgen;

 

Torsdag ved 12-tiden kjørte jeg, mamma og pappa (ja, de var på besøk i 1,5 uker!) til San Francisco. Det var en lang kjøretur på omtrent 7,5 timer. Kom frem, og fant et hotellrom. Fredag morgen dro vi blant annet til Golden Gate Bridge, Alcatraz, Pier 39, Fisherman's Wharf, Lombard Street og the Painted Ladies. (Huset til introen til Full House!)

Vi fartet rundt, og fikk sett det meste av turiststedene. Så fikk jeg såklart min daglige dose Starbucks da. Jeg har et problem der! Er helt sikker jeg er på Starbucks 4 ganger i uka ... Ops? 

Igår derimot dro jeg og roommaten min til bassenget en liten tur, før vi dro på "The Scandinavian Festival"! Jeg syns helt ærlig det var litt (ganske) kleint, for her snakker vi vikinger, bunader, flagg, dansing og vafler! Nesten 17-mai stemning her. Ikke det at det gjør noe, for jeg får jo ikke opplevd 17. mai i Norge i år! Kjipt. Her er verdens mest kronglete og svingete vei. Dere har kanskje sett den på film?

Vi så som sagt også Golden Gate Bridge - også denne har vært med i Full House! DET husker dere vel?


Joda, så tok vi oss en tur til Disneyland i Anaheim! Der fant jeg mitt nye kjæledyr. Kjøpte den desverre ikke! 

Var også et par ganger i Hollywood mens foreldrene mine var her, men det har blitt ganske ..normalt (?). Har liksom vært der så mange ganger nå at det ikke er så spennende mer .. Haha! Kravstor ..

 

 

Har du gjort noe spennende denne helgen?

 

xoxo Rikke

21.04.2013 @ 19:28 i Rikke 2 kommentarer

Endelig helg!

Hei folkens! Gjett hva? Jeg er tilbake! Iallefall nesten. Joda, jeg har vært her hele tiden, det er bare at jeg ikke helt vet hva jeg skal blogge om. Skal jeg blogge om hverdagen min? Det føler det blir så kjedelig for dere å lese "idag dro jeg jeg på skolen, så gjorde jeg lekser, dro på Starbucks. Så dusjet jeg og la meg". Idag er det iallefall endelig helg, og jeg kan slappe av litt. Oppholder meg akkurat nå på Starbucks, der jeg skriver ferdig en study guide til en prøve jeg har på onsdag. Og folkens - nå er det under en uke til foreldrene mine kommer hit! Jeg blir nesten litt stressa her. Bare tenker på alt jeg må gjøre før den tid. 

 

Nå er vel tiden kommet til at dere begynner å få vite omnoen av dere har fått vertsfamilie, noen av dere skal også kanskje flytte for å gå på universit i utlandet! Spennende! Husker selv hvor stresset jeg var disse månedene ..
Vet du hvor du skal gå på skole til neste år?

 

xoxo Rikke

 

07.04.2013 @ 20:25 i Rikke 2 kommentarer

Skolestress og besøk fra Norge!

Akkurat nå er jeg inne i den perioden der tiden går så utrolig fort, og jeg nesten ikke vet hvordan jeg skal rekke å gjøre alt jeg må ha gjort. På tirsdag lander nemmelig foreldrene mine i USA, og de skal være her rundt 10 dager. Så da blir det jo lite tid til å gjøre lekser, siden vi både skal en helg til San Francisco, en helg i Redondo Beach og en dag på Disneyland. I tillegg regner jeg med at vi skal på masse av de typiske turiststedene i Hollywood og Los Angeles. Så joda, inne i denne perioden må jeg også skvise inn noen prøver, essays og andre ting. Stress!

Jepp, bildet har sååå mye med sammenhengen å gjøre .. Her var jeg lykkelig, uten stress på en strand i Malibu. Hurra!

Nå prøver jeg derfor å skrive litt på et essay som har frist neste fredag. Jeg vil gjerne bli ferdig med det imorgen, for jeg har ikke så mye tid denne helgen! Da skal jeg nemmelig øve på en annen prøve .. Så nei, det blir ingen strandhelg denne helga, desverre! 

Og gjett hva dere? Jeg sjekket nettopp countdown appen jeg har på telefonen min, og det er kun 48 dager til jeg reiser tilbake til Norge! Det betyr at jeg er langt over halvveis i det første året mitt her! Herlighet, så fort det har gått. Gleder meg veldig til å ha sommerferien min i Norge da, merker jeg savner det!

 

Har du mye skolearbeid å gjøre for tiden?

xoxo Rikke

04.04.2013 @ 07:30 i Rikke 0 kommentarer

JEG HAR TATT TATOVERING PÅ LA INK!!

Nå er det lenge siden jeg har blogget! Sorry, men Amalie måtte faktisk minne meg på at jeg hadde en blogg .. Oops! Men iallefall! Denne uken har jeg hatt spring break, og hatt en fantastisk uke! Jeg har vært i Palm Springs med Karin, Jennifer og datteren hennes, og overtatt hotellrommet til Emelie og Pernille i Hollywood. 

Onsdag derimot, var en spennende og skummel dag! Jeg dro fra familien i Chino Hills rundt halv elleve, og var i Hollywood rundt 12. Hva skulle jeg i Hollywood? Ta tatovering på LA Ink!! Jeg fikk æren av å få tatoverigen min gjort av John. 

 

På forhånd må jeg beklage at alle bildene er feil vei, men jeg aner rett og slett ikke hvordan jeg skal rette de opp! 

High Voltage Tattoo ser akkurat ut slik som man ser den i tv-serien, og mange av tatovørene er der. Desverre var ikke Kat Von D der dagen vi var der, men vi møtte mange av de andre. Gøy!


Vi var også innom Kat Von D sin butikk/utstilling kalt Wonderland. 


Og her er ferdige resultatet! Den er på rista, 3-4 cm ovenfor tærna på foten. Grusomt vondt å ta tatovering der, men det var så verdt det, jeg er strålende fornøyd!

 

Har du vært på LA ink før?

 

xoxo Rikke

 

03.04.2013 @ 19:30 i Rikke 0 kommentarer

Hundepassere i Redondo Beach

Folkens .. Jeg aner virkelig ikke hva jeg skal skrive. Helga har vært super! Fredag rett etter skolen kjørte jeg og Emelie ned til Redondo Beach, der vi skulle være hundepassere for helgen. Familien min skulle nemmelig bort, og trang noen til å passe på hundene deres. Og hvem sier vel nei til å bo nære stranda og passe på noen søte hunder?

Så joda, her kjørte vi i kø nedover til Redondo Beach! 

 Fredags ettermiddag dro vi på Waterman's, der vi spiste middag, før vi kjørte tilbake til huset. Så på tv, bakte cookies og koset oss resten av kvelden! 

 

Lørdag skulle det egentlig være strålende sol, men slik ble det altså ikke. Det ble etterhvert kjølig, men vikinger som vi er skulle vi selvfølgelig på stranda. Men gjett hva vi fant? En St. Patrick's Day parade! Det var jo nesten som et 17. Mai-tog, bare at alle hadde kledd seg i grønt! Morsomt. 

Da vi kom hjem fra stranda lørdags ettermiddag kom vi tilbake til en oppspist tannbørste (Emelie sin!) som ble spist av en av disse to søte skapningene: 

Det her er Caruso og Aki, de to hundene vi passet på denne helgen. Er de ikke søte? Kan jo nevne såpass som at jeg har vært oppe 05:30 hver eneste dag denne helgen fordi de har vekket meg for å få mat. SAY WHAT?! 

 

Idag derimot dro vi til Java Man for frokost, før vi dro tilbake til huset der vi så på Gypsy Sisters (tror jeg det het..) Og Myrtle Mason. Hjelp! Famiien kom tilbake, og vi pratet med de en times tid før vi kjørte tilbake til dormen. Nå blir det en uke med fullt kjør, før det er ferie neste uke! Blir fantastisk!!

 

Har du gjort noe spennende denne helgen?

xoxo Rikke

18.03.2013 @ 07:30 i Rikke 0 kommentarer

JEG HAR BAKT REGNBUEKAKE

God morgen! Jeg har hatt en så strålende helg her i Redondo og Chino Hills. Startet gårsdagen med å dra på en 20 minutters kjøretur med Kevin, for å sjekke at alt på bilen min fungerer nå. Ser bra ut så langt! Kjørte meg deretter vill i Redondo Beach på desperat jakt etter en Starbucks. Overlevde det og, så jeg satte kursen mot Chino Hills, her jeg skulle sove på natten. Fant etter en liten stund frem, og etter litt snakking reiste vi til både Target og Albertson's for å kjøpe ingredienser til å lage en super kake. Og ikke bare hvilken som helst kake - men regnbuekake! Ja, vi har sett litt for mye på Pinterest .. 

Se! Veldig fornøyde med resultatet, og den smakte supergodt! 

Okei, den ble kanskje en liten smule skjev .. Pytt pytt! 

Iallefall - etter å ha laget 6 forskjellige kaker ble de alle satt sammen til en 15,5 cm høy kake. For å si det sånn, det holdt med et stykke! Kjenner diabetesen kommer krypende bare jeg tenker på den. Etter våre fantastiske kokkekunster laget vi chilligryte til middag, og så på tv.

Nok en spennende dag!

Har du gjort noe spennende denne helgen?

xoxo Rikke

03.03.2013 @ 17:54 i Rikke 7 kommentarer

Sushi og Redondo Beach

Hallo folkens! Da var det nok en gang helg, og jeg har forflyttet meg fra Thousand Oaks til Redondo Beach. Jeg kom ned hit igår ettermiddag, da Lise hentet meg etter skolen. Etter et par timer i trafikk kom vi endelig ned hit, og jeg ble gjenforent med min kjære bil. Vi kjørte rundt å gjorde noen ærend (med meg som sjåfør), og reiste deretter til en bar for å ta noe å drikke. People watching er utrolig spennende på barer utover kveldene, la meg si det! Etter dette besøket dro jeg, Lise og Kevin på en sushirestaurant. Eneste sushien jeg har hatt før er California Rolls, så dette var nytt for meg, men det var overraskende godt! Da vi kom tilbake hadde ene hunden her klart å få tak i en konfekteske, og spist hele (som sikkert noen av dere vet er sjokolade som gift for hunder!) så kvelden gikk med til å passe på hunden.  Nå derimot, er det morgen, og jeg skal snart kjøre videre til Chino Hills, der jeg skal møte familien der borte. Vet ikke helt hva planen ellers er idag, men det finner jeg fort ut!Hva har du gjort for noe spennende idag?

 

xoxo Rikke

 

02.03.2013 @ 16:04 i Rikke 2 kommentarer

A Starbucks kinda day

Hallo alle sammen! Idag har faktisk vært en overraskende god dag! Startet dagen med at første timen min ble avlyst, så jeg satt en times tid på cafeèn her borte å spiste frokost og skypet en liten tid med Sandra. Ellers gikk jeg til bassenget ved dormen min, og lå der et par timer, før turen gikk til 2 klasser. Etter det? Ferdig. Dro på en 5 kilometers gåtur, etterfulgt av wok og ris til middag. Etter det reiste jeg og Bethany (roommaten min!) på Starbucks å kjøpte noe å drikke, før vi dro tilbake og har gjort lekser siden. Kan jeg forresten nevne hvor lykkelig jeg er over at Cathrine har sendt meg Freia påskeegg i posten? Herlighet, var jo rene julaften her når jeg åpnet pakken! 

 

Imorgen skal jeg gå på oppdagelsesferd til en butikk å kjøpe en gave, så det kan bli spennende! Kanskje jeg skal lage en bildedagbok for dere?

 

xoxo Rikke

28.02.2013 @ 07:30 i Rikke 3 kommentarer

Bilen er ødelagt :(

Idag har vært en av de dagene der alt har gått galt. Dere husker kanskje jeg skrev at vi slet med å finne ut hva som var galt med bilen min igår? Vel, idag morges (klokken 8!) dro jeg til Pep Boys for å finne ut hva som var galt med bilen min. Og det var ikke gode nyheter. Først fikk jeg beskjed om at det var skader for rundt 1000 kroner. Så 2000. Så 5500 kroner! HVA?! Så nei, idag har ikke vært en bra dag så langt. 

Ikke nok med at det er mye å betale, jeg var på verkstedet rundt 5 timer! Ikke var det noen cafeer rundt, ingen butikk, ingenting. Så jeg var stuck der, helt alene. Har aldri sendt så mange tekstmeldinger før! 

Heldigvis har jeg familie her borte som hjelper meg, så en i familien har sagt seg villig til å gjøre det for meg - så jeg kun må betale 1000 kroner for delen. Supert for meg, nå må jeg bare finne på en super giftbag til han som takk. Noen tips til hva jeg kan ha i den? 


Legger ved et bilde fra når jeg og Karin var på The Getty Museum på forrige lørdag. Da var det lykke og ingen tenkte på at bilen var ødelagt

 

xoxo Rikke

24.02.2013 @ 09:30 i Rikke 1 kommentar

Biltrøbbel i California

Tjohei! Da var det helg igjen (her går det fort i svingene!), og 1/3 av semesteret her er allerede over. Crazy! Idag hadde jeg time i Small Group Communication, før jeg og Emelie skulle på eventyr så hun kunne klippe håret sitt. Vel, det skulle vise seg å bli vanskeligere enn trodd. Jeg hadde nemmelig en lampe som startet å blinke på bilen, så jeg var veldig skeptisk om jeg kunne kjøre med denne. "Check coolant" stod det - okei, for det første - hva er det? hvor i panseret finner jeg den? hvordan åpner jeg panseret? Tror jeg og Emelie stod i 20 minutter bare for å åpne panseret. Blondiner altså ..

Iallefall, vi fikk åpnet det, men lampen sluttet å lyse, så jeg vet ikke om det er kun en varsling om at det må byttes snart eller hva. Så i morgen tidlig skal jeg til et verksted som kan sjekke det for meg. Vil heller betale litt for at de gjør det riktig, enn at jeg ender opp med frostvæske i motoren ... 
Men altså, etter mye om og men kom vi oss til en frisør som fikk fikset Emelies hår. Etter det surret vi rundt på både CVS og Ralph's, før vi spiste en sandwich til lunsj/middag. Yum! Etter det bar det hjemover, og etter det har jeg gjort meget lite produktivt. Snakket i telefonen og sett på tv-serier. Vi trenger vel noen sånne dager og, gjør vi ikke?

 

xoxo Rikke

23.02.2013 @ 19:52 i Rikke 0 kommentarer

"Hva skal jeg gjøre for å gå på skole i USA?"

Jeg fikk en kommentar som lød som følgende her om dagen: " Jeg er ei 12 år gammel jente, og jeg har veldig lyst til å gå skole i USA etter eller i videregåendegangen, og lurte på om du kan blogge eller skrive til meg noen tips som jeg kanskje må passe meg for og andre ting sånn at jeg ikke gjør noe feil eller veldig dumt. Hadde vært fint om noen råd!"

 

Såklart jeg kan skrive om det, jeg vet selv hvor frustrerende det er når man vil et annet sted og ikke vet hvor man skal starte.

 

Oppretthold karakterene dine til et greit nivå

Jeg vet det høres ut som et kjipt råd, men det er faktisk veldig viktig. Jeg vil anbefale deg å prøve å få høyst mulig snitt når du søker deg inn på skole i USA - enten det er til videregående eller universitet. Jeg vet iallefall at man må minst ha rundt 4 i snitt for å komme inn på skolen jeg søkte meg inn på. De er opptatt av karakterer her borte, så ikke slurve med karakterene halvåret før du skal søke - det lønner seg ikke!

 

Kom tidlig igang med søknaden

Dess tidligere du starter- desto bedre. Jeg begynte å skrive søknaden min allerede i august, og fristen min var ikke før i november! Hvis du ikke holder fristen - shame on you, da er sjansen gått. Muligens du faktisk ikke kommer deg inn i USA engang om du ikke fyller ut papirer til riktig tid. Da tenker jeg også på at du må huske å ha gyldig pass, visumpapirer, helsepapirer, vaksiner osv. Det er også ofte at representanter fra ulike skoler i USA kommer på besøk og har informasjonsmøter i Norge, så det er noe du burde sjekke ut. Jeg vet blant annet at en representant fra en skole i Washington nylig var på besøk på utdanningsmessen i Lillestrøm. 

 

Gjør research på skolene du vil gå på

Jeg søkte meg inn på tre skoler - og kom inn på alle tre. Jeg gjorde dermed mye research på hver enkelt av skolene før jeg bestemte meg for hvem jeg ville gå på. Nå ble ikke valget så utrolig vanskelig for meg, i og med at jeg har familie her borte, og you know, det er Los Angeles. 

 

Snakk med andre utenlandsstudenter

Send mailer til tidligere utenlandsstudenter, studenter som går der du vil nå, eller som kanskje skal søke seg inn på samme område som deg! Da er det ofte lettere å komme seg videre i søknadsprosessen, siden dere er flere om å holde frister osv. Spør dem om oppturer og nedturer, hva som er positivt og negativt ved staten de har valgt, hvorfor de valgte den, og hvorfor du bør velge den. Dersom noen av dere ønsker å kontakte meg angående spørsmål, er det bare å legge igjen en kommentar med mailen din, så tar jeg kontakt. 

 

Finn ut hvilke skoler som er støttet av Lånekassen

Med mindre du vil betale førsteåret av egen lomme, ville jeg gjort research på Lånekasen sine sider om hvilke skoler som er støttet. De fleste skoler i USA gir nemmelig ikke støtte til førsteåret (freshman), så da må du betale det av egen lomme. Jeg kom derimot inn som sophomore, så jeg har ikke betalt førsteåret. Lurt!
Kommer ikke på flere tips akkurat nå, men om det er noen flere jeg kommer på legger jeg de til! 

 

xoxo Rikke

20.02.2013 @ 06:39 i Rikke 1 kommentar

Hottie Body Pilates

Hola chicos y chicas! Neida, skal ikke begynne å snakke spansk til dere. Selv om det sikkert er like mange mexikanere som amerikanere i California. Ikke langt unna iallefall. Gjett hva jeg har brukt dagen min på da? 

Startet dagen med en workout class med Karin, denne gangen dro vi på "Hottie Body Pilates". Kan vel si såpass som at jeg kommer til å ha litt vondt i armer og bein imorgen tidlig. Men gøy var det iallefall! Dette varte en time, og da vi var ferdige kjørte vi tilbake til huset til Karin der vi drakk kakao og snakket, før jeg reiste hjem ved 12-tiden. Tok meg 2,5 timer å komme tilbake til CLU denne gangen, siden det var mye trafikk idag. Kjørte direkte til Target, der jeg kjøpte litt mat, siden det begynte å minke litt i dormen. Dro tilbake til dormen og lagde granola, før jeg så litt på tv på pcen. Fant så ut at jeg skulle gjøre ferdig pakken til Cathrine, så jeg tok meg en tur til CVS og fant masse fine ting. Forhåpentligvis liker hun de og! 
Så joda, idag har ikke vært en alt for spennende dag, men ikke hver dag kan være en fest, ikke sant?

 

xoxo Rikke

19.02.2013 @ 20:30 i Rikke 2 kommentarer

The Getty Museum og Manhattan Beach

Hallois! Føler liksom jeg ligger en dag bak å oppdatere hele tiden, så nå skal jeg prøve å komme meg up to date! Igår (søndag) var jeg fortsatt hos familien i Chino Hills. Jeg og Karin hadde en veldig fin dag sammen, der vi først kjørte til The Getty Museum, der vi så mye kjent kunst og utrolig utsikt. Tror vi brukte rundt 3 timer på å gå rundt - fant til og med et bilde av Edvard Munch der! Slettes ikke verst. Hadde aldri trodd at jeg skulle like meg så veldig godt på et museum, men dette hadde faktisk mye å se på. Kan jo nevne at et par kinesere prøvde å ta på et Van Gogh bilde .. Tror dere vakten klikket i vinkel?

Skjønner du hvorfor vi brukte lang tid her inne eller? Var dødsstort!


I løpet av denne tiden hadde vi hele tiden prøvd å få kontakt med Lise, men hun var borte til klokken fem, så vi måtte finne på noe til å få tiden til å gå. Vi reiste dermed til Manhattan Beach, der vi kjøpte en sandwich hver og satt på stranden å hadde lunsj. Etter rundt tre timer på stranden reiste vi videre til Coffee Bean & Tea Leaf, der vi møtte mannen til Karin, Jim, og to av kollegaene hans. Det var rett ved et kjøpesenter, så Karin gjorde noen innkjøp, mens jeg ikke fant noe som helst. Kanskje like greit, ettersom jeg liksom skal leve etter et budsjett her nede .. 
Da ting var kjøpt og tid var gått fikk vi endelig kontakt med Lise, og avtalte å møte henne på spisestedet Islands sammen med sønnen hennes og kjæresten. Vi hadde en god og lang middag sammen, før vi kjørte tilbake til huset til Karin. Der ble det litt tv-titting, før det var tid for å hoppe til sengs. 

 

Så joda, jeg hadde en flott søndag, hva med deg?

 

xoxo Rikke

19.02.2013 @ 19:30 i Rikke 1 kommentar

Hollywoodskiltet, Griffith Observatory, og Walk of Fame!

Goddag folkens! Så langt har jeg hatt en helt utrolig helg, og jeg er så takknemmelig! Fredag rett etter skolen kjørte jeg fra Thousand Oaks til familien her i Chino Hills. Det er en kjøretur som vanligvis tar 1 time og 20 minutter, men siden det var trafikk tok det hele tre timer. Gøy. Iallefall, kom meg frem - og vi kjørte på kino. Vi så filmen Identity Thief, med hun ene fra Bridesmaids i hovedrollen. Den var veldig morsom, men for meg var det noen scener som ikke gav helt mening. 

 

Igår derimot, gikk turen til Hollywood. Startet dagen på Griffith Observatory der vi blant annet fikk denne utsikten:

Griffith Observatory i bakgrunnen. 


Da vi (Jeg, Karin og Jim) var ferdige med å gå rundt på Griffith Observatory kjørte vi til The Grove og Farmer's Market. Her spiste vi lunsj, og kjøpte blant annet et caramellized apple med smores i! Herlighet, så godt, men så usunt .. før vi tuslet sakte men sikkert tilbake til bilen. Da kjørte vi til Hollywood Boulevard, hvor Walk of Fame befinner seg. 

Legg merke til Spiderman på høyre hjørne.. Vi gikk rundt her i ca en time. Da var klokken allerede fem, så vi kjørte tilbake til huset, slitne alle sammen. Hjemme bestilte vi pizza og så på filmen Hanna. Mer creepy film skal du lete lenge etter (merk: jeg merker norsken min forsvinner litt, første gangen jeg gikk over innlegget hadde jeg skrevet "mer creepy movie is hard to find!")

 

Så joda, jeg hadde en fantastisk dag, og fikk sett mye turistting som man "bare måå se når man først er i LA". 

 

Har du gjort noe gøy denne helgen?

 

xoxo Rikke

18.02.2013 @ 16:59 i Rikke 13 kommentarer

Hvalross på tredemølla

Da var det kveld her i USA, mens i Norge derimot er det morgen allerede .. rare greier. Iallefall - idag har vært en rolig dag. Startet dagen med en lecture i Intro to Design, før jeg var ferdig for dagen. Da tok jeg meg en kjøretur til Starbucks, der jeg satt et par timer å gjorde en oppgave - og hadde skypeterapi med Hanna. Kjekt! Etter dette skulle jeg prøve å være sporty, så jeg tok jeg en 6 km joggetur på tredemølla. Kan ikke si jeg nøt det så utrolig mye, men jeg overlevde. Har nemmelig lest på andre blogger at "ååå, jeg elsker å løpe og det er så gøy og jeg savner det såå" - Jeg er ikke helt der for å si det sånn. Jeg er mer som en hvalross som prøver å ikke falle av mølla ..


Bortsett fra det har det vært lite som har skjedd idag. Imorgen har jeg skole til 14:15, og etter det skal jeg fullføre noen prosjekter. Torsdag har jeg fri, så da skal jeg forhåpentligvis endelig fått vasket bilen, dratt til en skredder å fått fikset favorittbuksen min, og muligens få til en tur til frisøren. Om jeg er ambisiøs kanskje jeg skal dra på hiking og. 

 

Ellers har jeg også fått med meg at det nå kun er et tosifret antall dager til jeg kommer hjem til Norge, og under to måneder til jeg får besøk av foreldrene mine! 

Har du gjort noe spennende idag?

 

xoxo Rikke

13.02.2013 @ 06:53 i Rikke 1 kommentar

VIDEOBLOGG- I MALIBU!

Kjære alle søte mennesker - jeg har hatt en såå fin helg! Lørdagen startet med at jeg dro på Forever 21 å kjøpte meg en shorts og en topp, før jeg og Emelie bestemte oss for å ta en roadtrip til Malibu for å ha lunsj. Etter en halvtimes kjøretur var vi fremme, og ble møtt med strålende vær og varme. Vi gikk blant annet rundt på stranden i Malibu, og fant huset til Jennifer Aniston! Gøy. 

Her er en liten "videoblogg" av det vi gjorde;

 


Etter vi hadde gått rundt på stranden reiste vi på Duke's Restaurant og spiste lunsj/middag, før vi dro tilbake til Thousand Oaks. Da var det en liten tur til Dollar Tree, før vi reiste tilbake til her vi bor. 
Hva gjorde du denne helgen?

 

xoxo Rikke

11.02.2013 @ 18:49 i Rikke 1 kommentar

PÅ TUR TIL SANTA MONICA

Herlighet! Folkens! Det er så lenge siden jeg har oppdatert! Jeg føler meg slem .. Ugh. Iallefall, eneste grunnen jeg har er fordi jeg har vært lat. Jeg er iallefall tilbake i California, og koser meg. Har hatt noen oppturer og nedturer siden jeg kom, men sånn er det alltid. 

Har blant annet kranglet meg til å slippe matte, som var en seier i seg selv. 

 

Forrige helg reiste jeg og Emelie på tur til Los Angeles. Dro tidlig på morgenen, og startet dagen i Santa Monica.

 

Vi tok blant annet pariserhjulet på Santa Monica Pier som du har sett så mange ganger i filmer. Blant annet Hancock, Titanic og 2012 har blitt filmet her! Stas. 

Etter ekskursjonen vår på Santa Monica Pier gikk vi litt rundt på Third Street Promenade, før vi satt oss i bilen og kjørte til Venice Beach. Vel .. Det var iallefall planen .. Vi kjørte nemmelig litt for langt, og endte opp på både Hermosa Beach og Redondo Beach! På Hermosa Beach ble lunsj inntatt, før vi kjørte hjemover, og tok turen innom Venice Beach. Det må være ett av de rareste stedene jeg har opplevd. Var utrolig spennende å være der, samtidig som det var en rar kombinasjon av mennesker som gikk rundt. Da vi var ferdig med å gå rundt på Venice Beach tok vi den lange kjøreturen tilbake. I mørket. På en veldig sketchy vei! Men vi kom hjem! 

 

Ellers har det blitt mye lekser og prosjektjobbing. Men nå lover jeg at jeg skal prøve å bli bedre på denne blogginga, det er jo tross alt utrolig kjekt å kunne se tilbake på den! 

07.02.2013 @ 22:23 i Rikke 6 kommentarer

INNKJØP FRA OSLO!


Hallo! Beklager for dårlig blogging igår, men jeg var nemmelig i Oslo store deler av dagen. Kjørte innover ved 11-tiden på morgenen, og var fremme halv-ett tiden. Der tuslet vi rundt omkring på Karl Johan, og jeg kjøpte noen småting jeg trang/ønsket meg. Fikk også kjøpt et par smågaver til familien i USA, siden jeg skal dit når jeg kommer tilbake. (Herlighet folkens, jeg reiser tilbake til California om bare 4 dager!!) 

Etter litt småshopping tok vi turen på Hard Rock Cafè, der vi spiste lunsj. Desverre var jeg ikke rosablogger nok til å ta bilde av maten min. Dårlig. Da maten var slukt, kjørte vi hjem, der jeg rakk å være i akkurat 15 minutter, før jeg kjørte til Larvik for å se på håndballkampen mellom Larvik HK og Vipers. Vi vant 36-19, så det var med god margin at favorittlaget vant! Trist at det kommer til å være leeenge til jeg får sett kamp igjen, men sånn er det bare. Får satse på at jeg får sett noe på nettet! 

 

Så, som sagt kjøpte jeg også noen småting når jeg var i Oslo .. 

Det første jeg kjøpte var MAC Mineralize Skinfinish i fargen Soft And Gentle. Denne har jeg sett på utrolig lenge, men aldri fått somlet meg til å kjøpe. Det er en highlighter som er perfekt dersom du ønsker litt ekstra glød! Kjøpt på Glasmagasinet for 270 kroner.

 

Dro også på MONKI på jakt etter en ny bukse. Og jeg fant to, på salg! Smaken kommer sikkert til å være delt på disse, men jeg elsker begge to, spesielt den som har masse farger på seg! Den til venstre kostet 100 kr, den til høyre kostet 150.

Så kunne jeg jo bare ikke forlate butikken etter at jeg så de hadde en t-skjorte med katt på! De som kjenner meg vet at jeg er litt crazy cat lady, så den måtte jo bare bli med meg. Kostet 150 kroner. 

 

Hva gjorde dere i går? Kjøpt noe fint i det siste?

 

xoxo Rikke

13.01.2013 @ 12:21 i Rikke 10 kommentarer

Jeg har vært sminkemodell!

Hallo folkens! Idag tidlig (06:03) tok jeg toget til Oslo, og var fremme rundt 8-tiden. Gjett hva jeg skulle? Jeg skulle være sminkemodellen for kusinen min som går på NISS. Hun hadde 30-tallet som oppgave, som ville si tynne brynn superhøyt, overtegnede lepper og bølgete hår. Jeg gledet meg veldig! Etter en god del timer var vi ferdige, og både hår og sminke var komplett - og gjett hvordan jeg ble seende ut?:

Jeg vet ikke helt om jeg kan si at jeg kommer til å fortsette med denne type øyebryn fast, men det var gøy å prøve litt sminke jeg nok ikke ville ha prøvd til vanlig! I tillegg ser jeg jo direkte ond ut med leppene så spisse, hjelp! 

 

Etter sminken dro jeg og kusinen min på cafè, før jeg tok toget tilbake. Nok en vellykket dag! 

 

Hva har du gjort idag?

 

xoxo Rikke

 

 

 

 

 

 

10.01.2013 @ 19:24 i Rikke 6 kommentarer

Tester du sminke på butikken?

Er det en ting som irriterer meg, og gjør meg kvalm, er når jeg ser alle som tester sminke i butikken på ansiktet med tester-produktene. Jeg har ikke oversikt over hvor mange ganger jeg har sett jenter ta på leppestift og lipgloss som står ute til testing. "Jeg trenger litt mer lipgloss, vent litt, skal bare prøve den her fra YSL". Har dere noen anelse hvor mange andre som har hatt den på leppene? Hvor mange bakterier som befinner seg i den lipglossen? Studier viser faktisk at 1 av 4 testere inneholder MUGG. Mugg, dere. Ville du virkelig delt lipglossen din med mange fremmede? Kanskje de har hatt munnsår når de prøvde produktet? Da kan du få det også. Det er til og med noen steder påvist e-colibakterier i testere! 

Jeg sier ikke at man ikke kan prøve produktene på håndflaten, så man kan se fargen og teksturen, men for all del, hold det unna ansiktet! 

 

Prøver du sminken på butikken?

 

xoxo Rikke

09.01.2013 @ 19:30 i Rikke 8 kommentarer

MITT store idol

De fleste av dere har vel et moteikon, eller noen dere ser opp til. Et forbilde. For noen er det Justin Bieber, Taylor Swift eller Britney Spears. For meg derimot, er det Mariann Thomassen. Jeg husker første gangen jeg så Surferosa live, 17. mai 2008, da jeg ble hekta. Det var bare en tilfeldighet at jeg gikk på den konserten, men siden det alltid hadde vært en tradisjon å dra på Tønsbergmessa 17. Mai, reiste vi også på konserten. Før den tid hadde hun jo bare vært "den kule idoldommeren med de tøffe antrekkene", men etter denne konserten ble hun definitivt min store inspirasjon. Stilen, musikken og måten hun sprer glede på er alle deler av hvorfor jeg har henne som mitt forbilde. 

Jeg har vært så heldig at jeg har møtt/sett henne live hele 11 ganger, noe jeg er utrolig takknemmelig for. Sist gang jeg møtte henne var faktisk på Slottsfjellsfestivalen når jeg jobbet som frivillig! Jeg har også møtt masse herlige mennesker jeg fortsatt har kontakt med på grunn av henne (Ja, den var til deg, Amalie!). Har vært i Bergen på VGlisten kun for å se henne lede oppvarmingen, jeg og Amalie reiste til Røyken for å være på siste konserten til Surferosa. All reisingen og ventingen har definitivt vært verdt det! 

Som dere sikkert ser på bildene er det ikke alle jeg ser like heldig ut på, med tanke på mine herlige ansiktsutrykk, men det får nå være. Jeg er iallefall blid nok! Dette er forresten bare en liten del av alle bildene, tror dere hadde blitt lei om jeg hadde lagt ut alle.

For bare et par måneder siden var hun også med på programmet Stjernekamp på NRK (Noen som så på?), og sang blant annet denne sangen:

Ellers vil jeg anbefale dere å kjøpe sangen Download My Kisses av Mariann Rosa på Itunes til 9 kroner. Du har vel alltids 9 kroner du kan avse til din nye favorittsang?

 

Har du et forbilde?

 

xoxo Rikke
08.01.2013 @ 22:52 i Rikke 10 kommentarer

Sunnere livsstil i 2013?

Nei, folkens, nå er det på tide å prøve seg på en sunnere livsstil! Det jeg skal fokusere på er; 

  • Opprettholde å ikke drikke brus (Har ikke gjort det på 5 år, og har ingen planer om å starte)
  • Slutte helt med godteri (Potetgull o.l. er lov fredag og lørdag kveld)
  • Spise mer frukt og grønnsaker
  • Lage sunnere middager, og ikke kun lage pasta med ost (som har vært en gjenganger når jeg har bodd på skolen..)


Idag har jeg startet dagen med en appelsin og jordbærsmoothie, så får vi se hvor lenge jeg klarer å være sunn!

I løpet av dette året har jeg planer om å ha gått ned minst 5 kg, så forhåpentligvis klarer jeg målet mitt. Det er jo små ting som gjør forskjell, er det ikke? Noen flere som har noen mål for 2013?

 

xoxo Rikke

08.01.2013 @ 13:07 i Rikke 4 kommentarer

Larvik HK

God ettermoddag! Igår tok jeg turen til Larvik, der jeg møtte Hilde for en prat, for så å dra på håndballkamp. Håndballkampen var mellom Larvik HK og Flint HK. Såklart heiet jeg på Larvik HK, og vi fikk en suveren 40-21 seier! Stolt supporter! Hadde også med speilrefleksen, og fikk tatt en god del bilder. Her er et lite utvalg av de som ble tatt: 

Gro Hammerseng er klar for å kjempe for seier for Larvik! 

Både Isabel Blanco og Linn Kristin Riegelhuth Koren gjorde en strålende jobb! 

Som dere ser var det også en del smil på Larvik sin benk igår, etter at de skjønte at dette var en lett match. På bildet over er Thea Mørk, Tonje Larsen, Lene Rantala og Anja Edin. 

 

Var du på kamp? Hvilket lag heier du på?

 

xoxo Rikke

06.01.2013 @ 14:38 i Rikke 4 kommentarer

Winter Wonderland i Norge

Har jeg fortalt dere hvor glad jeg er for at jeg valgte å dra tilbake til Norge i juleferien? Nei? Vel, jeg er det. Såklart, California er toppers det, men det er alltid godt å komme tilbake til gode, gamle Norge. Borte bra, men hjemme best, er det ikke det man sier? Idag har vært en rolig dag, var først en tur hos farmoren og farfaren min før jeg reiste til sentrum for å kjøpe et par småting på butikken. Reiste hjem, lagde kakao og hadde en hjemmedag. Passet meg veldig bra! 

Og kan vi bare ta et øyeblikk og se på hvor vakkert det var utenfor huset mitt her om dagen..  

Bortsett fra det skal jeg imorgen på cafè med en venninne av meg, før ferden går på håndballkampen mellom Flint og Larvik HK. Gleder meg masse! Noen flere av dere som skal på håndballkamp, kanskje?

 

xoxo Rikke

04.01.2013 @ 23:23 i Rikke 5 kommentarer

NYTT DESIGN!!!

God mornings, jenter! Hvordan står det med dere? Hva syns dere om det nye designet på bloggen? På bildet under kan du til venstre se gamle designet, og til høyre er det nye. Riktignok er jeg ikke fornøyd med headeren, så om noen av dere vil lage må dere gjerne gjøre det! 

 

Hva syns du?

xoxo Rikke

04.01.2013 @ 15:04 i Rikke 7 kommentarer

JANUARSALG - INNKJØP!

Godt nyttår, folkens! Jeg feiret med venner i både Kvelde og Sandefjord, og hadde en topp kveld! Allerede er vi i 2013, så fort det året her har gått! Idag dro derimot moren min og jeg til Tønsberg for å handle litt, men etter en mislykket tur i Tønsberg der vi fant null og nada kjørte vi til Larvik istedet. Der ble det derimot full pott, og litt fattigere har jeg blitt. Det er jo så mange gode januarsalg nå!Denne blusen var det første jeg kjøpte, kun 49 kroner på Gina Tricot! Disse blusene er perfekte å bruke når jeg reiser tilbake til California, siden det er litt varmere der!Denne genseren fant jeg på Bikbok til 99 kroner. Det jeg elsker med den er ryggen, den har nemmelig et gjennomsiktig stoff på ryggen! Perfekt! 
Kjøpte meg også to nye tights. Er det noe jeg HATER, så er det å gå i jeans, så jeg omtrent lever i tights. Og hvorfor har de blitt vanskeligere å finne den siste tiden? Ute av moten? Jeg bryr meg ikke, jeg elsker de! Den første er fra Gina Tricot, og kostet 49, nummer to er fra Bikbok, og kostet 79 kroner.Og en shoppingtur er jo ikke komplett uten noen nagler .. Eller i mitt tilfelle, nagleshorts! Sååå fin! 200 kroner fra Bikbok! Kupp!

 

I tillegg må jeg bare nevne at jeg jobber med å få meg et nytt design, det bare tar litt tid! Hvis dere er like lei designet som jeg er er det ikke bra! 

 

Har du handlet noe på januarsalg?

xoxo Rikke

03.01.2013 @ 21:11 i Rikke 14 kommentarer

JEG ER HJEMME FRA USA!

Folkens - JEG ER HJEMME I NORGE IGJEN! Vakre lille Vestfold. Det var utrolig godt å endelig komme hjem igjen til kjente og kjære omgivelser. Jeg har allerede vært her i 4 dager, og har vært rundt omkring å møtt venner og nytt den norske julen. Dagene før jeg reiste gikk med til å være med familien i USA og bare kose meg. Igår var blant annet jeg og en venninne på kino å så Historien om Pi! Utrolig bra film.

Jeg blir hjemme til 17 januar, så jeg har fortsatt god tid her hjemme. Allerede har jeg planer for fredag, lørdag, søndag og mandag! Reiser blant annet til Oslo på lørdag - blir stas! Har jeg noen blogglesere i Oslo?

 

xoxo Rikke

27.12.2012 @ 16:29 i Rikke 3 kommentarer

Cheesecake Factory, shopping og Starbucks

Jeg vet ikke hvordan fredagen deres var, men min var super! Jeg og Vanessa, en av de jeg bor sammen med her borte, bestemte oss for en roomie-kveld. Så vi kjørte til kjøpesenteret og spiste middag på The Cheesecake Factory. Jeg hadde en helt fantastisk Shrimp Coleslaw Platter, etterfulgt av at jeg og Vanessa delte en Oreo Cheesecake. HOLY SHOEBOX! den var så god, men jeg kjenner jeg blir kvalm bare av å tenke på den nå.. Vi klarte ikke engang å fullføre det stykket der .. Etter at vi var ferdige å spise middag, rullet vi ut av restauranten, og gikk rundt på The Oaks Mall i rundt 4 timer. Visste dere forresten at Britney Spears er kjent for å gå rundt på det kjøpesenteret, siden hun bor rett i nærheten? En i klassen min møtte henne der for et par uker siden ...Jeg fikk iallefall kjøpt meg noen småting, er dere interessert i et innkjøpsinnlegg? Kjøpte riktignok alt på Forever21.

Don't mess with the stache! Ehe, vi fant noen fine såper ser du .. 

Klokken ble ti, og kjøpesenteret stengte. Hva gjorde vi så? Jo, vi kjørte til ROSS, en butikk med alt fra klær til mat. Det var vi i en og en halv time, før vi bestemte oss for at 23:25 er den perfekte tiden å kjøpe kaffe fra Starbucks på. Det var fem minutter før de stengte det .. Så vi fortet oss inn, og ble dagens siste kunder. I tillegg lagde han feil drikk til oss første gangen, så vi fikk to hver. Sikkert lurt med så mye koffein halv tolv. Nei, det var ikke lurt, for det endte opp med at vi omorganiserte alt på rommet vårt til klokken var 02:30. Haha! Har ikke ledd så mye som på de timene der på flere måneder..

 

Så joda, det var min fredagskveld! Hvordan var din?

 

xoxo Rikke

16.12.2012 @ 08:08 i Rikke 3 kommentarer

Eksamensfravær

Jeg beklager fraværet mitt i det siste, men det har en logisk grunn; eksamensuker. Imorgen har jeg første eksamen i skuespill, har massekommunikasjonseksamen på mandag, globalstudier eksamen på onsdag. DERFOR har jeg ikke blogget så mye. Men nå føler jeg at jeg begynner å få litt oversikt, så da tar jeg meg en velfortjent pause nå. Skal riktignok bruke store deler av dagen på å øve til eksamen imorgen .. 

Tidlig imorges tok jeg på meg vinterjakka, skjerf og boots og gikk i et møte med evaluatoren min. Det er hun som passer på at jeg har nok credits til graduation i 2015.Ja, det blir kaldt i California også, nå er det rundt 11 grader å regn. Brr!

 

Ellers har jeg lite å meddele, bortsett fra at det kun er 8 dager til siste skoledag, og 10 dager til jeg reiser hjem. Gleder meg som en liten unge! 

 

Har du eksamen før jul?

 

xoxo Rikke

12.12.2012 @ 19:32 i Rikke 5 kommentarer

JEG HAR TATT LAPPEN I USA!

Jeg fortalte dere ikke om dette i frykt for at jeg skulle stryke, men siden jeg bestod kan jeg nå trygt si at "JEG HAR TATT LAPPEN I USA!"

Husker jeg fortalte dere at jeg tok den skriftlige delen av prøven for et par uker siden, og nå har jeg også tatt oppkjøringen. Den var latterlig enkel - kanskje fordi jeg har lappen fra før av også. Iallefall; Ble hentet av kjørelærer en time før oppkjøringen, og kjørte rundt litt for å "varme opp". Så parkerte jeg, og gikk inn på DMV (Department of Motor Vehicles), og registrerte meg. Første delen av prøven var en utspørringsdel, de spurte om jeg kunne håndsignalene, måtte fortelle hvor ulike knapper var og teste lysene på bilen. Null feil på denne delen. Så var det ut på kjøretur. Vi kjørte bare rundt i nabolaget der jeg har kjørt hundre ganger før med kjørelæreren min. Det hele var over på 15 minutter (inkludert spørredelen), så det var en latterlig liten prøve. Skjønner hvorfor det er lett å bestå i USA!!

Jeg fikk 0 feil på prøven min, så nå er det bare å starte jakten på en bil! Gleder meg til å bli litt mer fri å kunne dra hvor jeg vil, når jeg vil, og ikke bare sykle overalt ..

 

 

xoxo Rikke

11.12.2012 @ 07:30 i Rikke 18 kommentarer

Rikke

Rikke 20, Stokke

Hei! Jeg heter Rikke, og er ei 20 år gammel jente fra Stokke. August 2012 flyttet jeg til Thousand Oaks, California. Her studerer jeg på California Lutheran University, og studerer Kommunikasjon, med fokus på PR og reklame. Jeg er ikke på utveksling, men tar hele bachelorgraden min her!
Følg meg på min reise!

KONTAKT:
Mail:
rikkebovre@hotmail.com
Instagram:
Rikkebovree

Søk i bloggen

Widgets

Norske blogger Follow on Bloglovin

Design

Laget av Lisa

Kategorier

hits